Skocz do zawarto艣ci

nocne karmienie | Forum dla mam

HONORATKA_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Moja c贸rka do 8 miesi膮ca 偶ycia by艂a na piersi.
Od urodzenia jad艂a jak z zegarkiem w r臋ku co 3 godziny zar贸wno w dzie艅 jak i w nocy. Przyzwyczai艂am si臋 do tego i nie odczuwam ju偶 nawet tych nocnych pobudek.
Jednak Anastazja ko艅czy za 3 tygodnie rok a nocne wstawanie trwa nadal.
Jak zje po k膮pieli ok godz. 19 swoj膮 porcj臋 mleka tak w najlepszym wypadku obudzi si臋 o godz. 3 zje i p贸jdzie dalej spa膰 do 6. Jak ma gorszy dzie艅, jest chora czy z膮bkuje to budzi mi si臋 nawet co 2 godziny przez ca艂膮 noc i wo艂a o mleczko.
Nie przeszkadza mi to wstawanie bo ju偶 nawet nie pami臋tam jak to jest przespa膰 ca艂膮 noc, ale pojawi艂y si臋 jej z膮bki i zaczynam my艣le膰 o zagra偶aj膮cej nam pr贸chnicy.
No a poza tym takie obci膮偶anie uk艂adu pokarmowego co chwil臋, bez d艂u偶szej przerwy te偶 nie jest zdrowe.
Mamusie wypowiedzcie si臋 na ten temat.
Najbardziej zale偶y mi na opinii lub wsparciu mamusiek kt贸re maj膮 maluchy starsze ni偶 Anastazja i te偶 karmi膮 je w nocy.
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

moj Nick ma juz 15 miesiecy i rowniez wstajemy w nocy ma jauz wszystkie zabki i ponad kilo nadwagi od 2 miesiaca do piatego przesypial mi noce jak zaczal zabkowac skonczylo sie spanie w nocy wstaje raz jak ma dobry humor jak cos jest nie tak to wstaje dwa a czasem nawet trzy
nie umiem go oduczyc jak dam cos innego do picia to maly zaczyna plakac i jest po spaniu do momentu gdy dostanie cieple mleczko.
Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusie
Witam wszystkie mamy chcia艂am si臋 zapyta膰 w艂a艣nie o nocne wstawanie maluch贸w m贸j synek ma prawie 10 miesi臋cy i od zawsze wstaje po kilka razy w nocy na picie. napisie mi jakie wy masie spos贸b na przespanie maluch贸w ca艂ej nocy bez pobudki powiem tylko 偶e nie lubi jedz przed spaniem 偶adnych kaszek tylko same mleko . My艣l臋 偶e nie najada si臋 tym mlekiem a lubi zasypia膰 przy butelce.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
Myszko ANastazja ma w艂a艣nie tak samo po k膮pieli zazwyczaj jest ju偶 bardzo zm臋czona wi臋c karmienie 艂y偶k膮 odpada
dajemy jej mleczko i zasypia przy jedzeniu ale budzi si臋 na kolejne karmienia o p贸艂nocy a p贸藕niej o 3 i 6
s艂ysza艂am o wielu sposobach
- dawa膰 wod臋 zamiast mleka
- pr贸bowa膰 karmi膰 z kubeczka

a mi wydaje si臋 偶e dzieci musz膮 po prostu z tego wyrosn膮膰
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
hej HONORATKA to mnie za艂ama艂a艣 馃槈 moja ma dopiero nieca艂e p贸l roczku a budzi si臋 identycznie jak twoja ,my艣la艂am 偶e w ko艅cu z tego wyro艣nie ale jak spojrza艂am ile ma twoja miesi臋cy to za艂amka 馃槣 i zgadzam si臋 z tym 偶e musimy poczeka膰 a偶 z tego wyrosn膮, oby to nie trwa艂o za d艂ugo 馃榿 馃榿
Odno艣nik do komentarza

• Mamusie
emilia1 napisa艂(a):
hej HONORATKA to mnie za艂ama艂a艣 馃槈 moja ma dopiero nieca艂e p贸l roczku a budzi si臋 identycznie jak twoja ,my艣la艂am 偶e w ko艅cu z tego wyro艣nie ale jak spojrza艂am ile ma twoja miesi臋cy to za艂amka 馃槣 i zgadzam si臋 z tym 偶e musimy poczeka膰 a偶 z tego wyrosn膮, oby to nie trwa艂o za d艂ugo 馃榿 馃榿

no niestety moja ma tak od urodzenia i nic si臋 nie zmieni艂o 馃あ
nie ukrywam jestem wyko艅czona tymi pobudkami co 2,5 h
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...