Skocz do zawartości

Nisko osadzone lożysko | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam.....Ja miałam w 20 tyg usg i lekarz mi powiedział,z mam łozysko nisko....ale zeby sie tym nie sugerowac,bo jak macica zacznie sie podnosic i rosnac to ono automatycznie pójdzie do góry.....Powiedział jedynie aby z seksem uwazac:P ......jak widac miał racje,bo urodziłam bez zadnych komplikacji......POZDRAWIAM

• Mamusia
Tak ja mam.

Jak narazie mam się tym nie przejmować, bo raczej powinno się podnieść. Zdiagnozowano u mnie nisko schodzące łożysko już 4 tyg. temu. Mam nadzieję, że się podniesie.

Anitek - a ty też takie masz? Jeśli nie jest przodujące to można rodzić chyba siłami natury.

Lozysko przodujace to takie ktore po czesci zaslania ujscie lub calkowicie. ale jak sie ma lozysko w bliskiej odleglosci od szyjki tez nie mozna rodzic naturalnie z tego co mi lekarz powiedzial.
Ja mialam w 16stym tyg przy samej szyjce i ginek mowil ze ok 20stego juz bedzie daleko a tu nic. mialam usg w 24tyg i pokazalo ze jest 2,87cm wiec nie licze na jakies cuda 😞
ginek mowil ze zebym mogla rodzic naturalnie musi byc conajmniej 10cm od szyjki bo inaczej bedzie to zagrozeniem dla dziecka podczas porodu. No coz czekam do 32tyg az podejma decyzje chociaz w takiej sytuacji juz wole miec cesarke niz sie martwic teraz do samego konca ze Dzidzi moze sie cos stac...