Skocz do zawartości

Cukier w moczu... potrzebuje porad. | Forum o ciąży

SyLa1205

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam Was Wszystkie forumowiczki. Zakladam temat taki , poniewaz wyszedł mi cukier w moczu. i nie mam na ten temat zielonego pojecia. Ponoc bo groźne.. ja nie wiem nic a nic. Potrzebuje jakiś porad wskazówke. Od czego go nagle mam jescze 1.5m temu mialam robiona krzywa cukrowa i bylo wszystko dobrze. Jestem w 30tygodniu ciąży a tu nagle ni stad ni z owad mam cukier w moczu. Co mam robic co jeść żeby sie go pozbyć?? 😞 🥴

• Mamusia
Z tego co wiem - bo ostatnio moja kuzynka tez go miała, to nie jest groźne. Podczas ciąży może tak się zdarzyć ponieważ nerki przepuszczają glukozę do moczu. Wazne, że nie masz cukru we krwi, bo wtedy świadczyłoby to o cukrzycy ciążowej.

Najlepiej jakbyś skontaktowała się jednak ze swoim ginekologiem, bo nigdy nic nie wiadomo.

Poczytaj sobie: http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,212,Nieprawid%C5%82owy%20wynik%20badania%20og%C3%B3lnego%20moczu%20w%20ci%C4%85%C5%BCy.

Pozdrawiam 🙂

• Mamusia
on podejrzewa u mnie cukrzyce, bo dostalam badanie moczu 3x w tyg i potem ponownie na krzywą cukrową..

kurde i jak tu nagle przestac podjadac slodycze, jak ja mam taka ochote na too 😞 no ale mus to mus ponoc ani slodkiego ani tlustego nie moge. kiepsko ale mam nadzieje ze to tylko taki jednorazowy wybryk bo to co sie naczytalam jesli chodzi o cukrzyce tooo glowa mała! 😞