Skocz do zawartości

zaparcia w ciąży:/ | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesiące później...
  • Mamusia
ja jadłam dużo kiwi ale jakos nie zauważyłam zeby mi pomogło 🙂 za to jem morele najpierw suszone jak nie było świeżych i teraz świeże i też działają zbawiennie 🙂 razem z mężem wcinamy 😁 ale jak mi się znudza te morele to spróbuje tego błonnika. tylko czy można go bezpiecznie brać w ciązy?

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
Siemie lniane,(suche,bądz kisielek)
Wieczorem zalac śliwki suszone wrzątkiem,zostawic na noc i wypic rano na czczo
Otręby
Płatki owsiane
Dużo wody
Dużo owoców,warzyw
Maślanka,kefir
Jeśli nie pomaga to doraźnie: czopki glicerynowe,parafine 2 x po pół łyżeczki.

• Mamusia
Witam mamusie 🙂 Jestem w 36 tyg ciazy i tez dlugo mialam takie problemy jak Wy z zaparciami. I wyprobowywalam wlasnie przerozne rady, a to sliwki, a to otreby, duzo wody, kefiry, jogurty, kiwi (i czasem nie powiem bo przynioslo ulge) ale czasem kilka dni sie pomeczylam nim poszlam do toalety, a po tych jogurtach, kefirach, otrebach itd to tylko wzdecia mialam. I moja mama kupila sobie na jelita COLON C. i uzywala go, zachwalala, zazdroscilam jej. I kiedys przeczytalam ulotke, ze zawiera blonnik naturalny, ze bakterie przyjazne i ze mozna w ciazy i w okresie karmienia piersia. I zaczelam stosowac. Rewelacja. Polecam Wam goraco bo wiem co przezywacie. Nie powoduje biegunek. Tylko normalne codzienne wyproznienie. Ja jestem zachwycona. 😉 pozdrawiam i mam nadzieje, ze pomoge tym wpisem choc kilku mamusiom 🙂))

• 1 rok później...
  • Mamusia
Ja miałam okropne zaparcia po preparatach żelaza, które musiałam brać na anemię w ciąży. Jak przerzuciłam się na żelazo hemowe, też w tabletkach, to odrazu wszystko się poprawiło 🙂 Może komuś się przyda taka wiedza.

• 3 lata później...
  • Mamusia
Ja ostatnio dowiedziałem się bardzo ciekawej rzeczy. Bardzo lubię awokado zwłaszcza w sushi. Zawsze byłem święcie przekonany o tym, że pestki nie są jadalną częścią tego owocu dlatego je wyrzucałem. Jednak okazało się, że ta część owocu też jest jadalna. Jest dobra zwłaszcza dla kobiet w ciąży, bo pomaga uporać się z problemem zaparć. Tutaj można o tym poczytać: kobiety.pl/zdrowie/pestka-awokado-element-zdrowej-diety myślę,że temat dość ciekawy. Mnie nieźle to zdziwiło.

• 1 miesiąc później...