Skocz do zawartości

SZPITAL | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za miłe słowa otuchy i za trzymanie kciuków.
Właśnie wróciłam do domku....jeszcze z brzusiem i dobrze,niech jeszcze posiedzi tam z 2 tyg.
Przedwczoraj wieczorem zaczął mnie brzuch boleć jak na okres i krzyż,do tego skurcze i pojechaliśmy do szpitala.
Okazało się,że mam nieregularne skurcze i 0,5 cm rozwarcia,położyli mnie na obserwacje z rozpoznaniem zagrażającego porodu przedwczesnego (aż mi się słabo od samych słów zrobiło).
W sumie wczoraj jeszcze badania,na ktg wyszły skurcze dochodzące do 50 nawet,ale nieregularne,ale rozwarcie cały czas takie samo.
No i dzisiaj mnie wypisali,bo jest wszystko dobrze-tzn.te skurcze mam ale do szpitala mam się zgłosić w razie pojawienia się regularnych skurczy albo odejścia wód płodowych.
Przepisali mi magnez na skurcze,mam dużo leżeć i odpoczywać,nie dźwigać,nie denerwować się i nie głaskać brzusia 😞 ,bo może to wywołać skurcze

Mały waży 2800,według usg termin znowu tydzień szybciej mi wyszedł-na 12.04

Aha i oczywiście synek się nie odwrócił i już postanowiona cesarka,jeśli do 39 t nie zacznie się poród to zgłaszam się do szpitala i już sami rozwiązują.

• Mamusia
No ale nam stracha napędziłaś ! Ale dobrze,że mogłaś wrócić do domku. Sama niedawno leżałam na patologii na obserwacji i wiem co przeżywałaś. Więc OSZCZĘDZAJ SIĘ !!! Maleństwo jest najważniejsze. Jeszcze ciut ciut i będziesz tulić synusia 🙂 Trzymaj się 🙂

Dziękuję Anula...ty też niedługo będziesz ze swoim maleństwem 🙂
A ja narazie leniuchuję choć już mnie nosi do sprzątania lub na spacer-ale wiem,że nie mogę i nie mam zamiaru