Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

magda123 napisał(a):
sweety napisał(a):
magda123 napisał(a):
no niestety rozłąka boli najbardziej 😉a Nicolas nie obawia się teściów??bo to zawsze dodatkowy stres inny kraj mowa

on jest przyzwyczajony bo pracuje z polakami bardzo dlugo moja mame zna bo jest tez w holandii ale 120km odemnie bylismy u niej w lutym zeby powiedziec o ciazy i po porodzie mama przyjechala do nas tylko ma tate do poznania ale dogadaja sie po niemiecku bo tata jest pochodzenia niemieckiego i mysle ze nie bedzie najgorzej moja siostre tez zna bo przyjechala na tydzien zeby zobaczyc malego w zeszlym roku

to ty taka trochę pomieszana jesteś 🙂 Polko-Niemka 🙂 a twój syn to dopiero ma różne korzenie 😁 😁 wielojęzyczny będzie

tak a jeszcze druga siostra w paryzu mieszka hehehehe

• Mamusia
sweety napisał(a):
magda123 napisał(a):
to też coś po Polsku powie czy raczej mu to nie wychodzi??

tak wszystkie przeklenstwa najlepiej mu wychodza 😁 😁 😁

to chyba każdemu cudzoziemcowi wychodzi najlepiej 😁 😁 😁 😁 a podobno to taki trudny język

magda123 napisał(a):
jednym słowem rodzina po świecie jest porozrzucana 😁 😁 😁 ale za to możesz wybierać gdzie na wakacje pojedziesz 😁 😁

a siora mieszka trzy kilometry od disnayland'u wiec napewno bedziemy tam jezdzic

• Mamusia
sweety napisał(a):
magda123 napisał(a):
jednym słowem rodzina po świecie jest porozrzucana 😁 😁 😁 ale za to możesz wybierać gdzie na wakacje pojedziesz 😁 😁

a siora mieszka trzy kilometry od disnayland'u wiec napewno bedziemy tam jezdzic

no to teraz mnie zdołowałaś 😉 też tak chce 🙂

magda123 napisał(a):
sweety napisał(a):
magda123 napisał(a):
to też coś po Polsku powie czy raczej mu to nie wychodzi??

tak wszystkie przeklenstwa najlepiej mu wychodza 😁 😁 😁

to chyba każdemu cudzoziemcowi wychodzi najlepiej 😁 😁 😁 😁 a podobno to taki trudny język

kiedys mi przyszedl z pracy i pyta sie mnie co to jest mimetka bo dziewczyny uczyly go tego slowa caly dzien 🤪 🤪 🤪

magda123 napisał(a):
sweety napisał(a):
magda123 napisał(a):

no to teraz mnie zdołowałaś 😉 też tak chce 🙂

musisz wydelegowac rodzine za granice 😁 😁 😁

magda123 napisał(a):
Iza sama bym z tąd wyjechała 😉 ale ja bardzo panikara jestem jak nie mam czegoś załatwionego do końca 😉

ja tez jestem panikara potrzebowalam pracy wiec przyjechalam i to sama i dalam rade

magda123 napisał(a):
a gdzie twój pracuje ??tzn przy czym ,że tak go szkolą inne w języku 😁 😁 😁

to jest produkcja szynek i salatek obiadowych do tego pakowanie i expedycja on jest na dziale salatek i jest szefem maszyn

• Mamusia
sweety napisał(a):
magda123 napisał(a):
a gdzie twój pracuje ??tzn przy czym ,że tak go szkolą inne w języku 😁 😁 😁

to jest produkcja szynek i salatek obiadowych do tego pakowanie i expedycja on jest na dziale salatek i jest szefem maszyn

no ładnie Bossa takich słów uczą 😁 😁 😁 😁 powinien im po premi zabrać lub dać 😁 😁

magda123 napisał(a):
no a mieszkanie ??przecież nie spałaś na plaży

mieszkanie dostajemy z firmy w ktorej pracujemy a oni pobieraja z wyplat pieniadze na oplaty wiec nic cie nie obchodzi

magda123 napisał(a):
hmmm co innego jak sie jest samym i się przyjedzie do kraju a co innego jak ma się już dzieci 🙂tak mi się wydaje

no tez prawda
firma w ktorej poprzednio pracowalam pozwalala na przyjazd z dziecmi a kobiety dorabiaja po kilka godzin na popoludniowkach i nockach zmieniajac sie z partnerem ale w austrii lepiej placa niz tu

magda123 napisał(a):
no dobra ale miałaś już namiar na konkretną pracę??czy tam byłaś jakiś czas zanim znalazłaś 🙂

odrazu na prace w polsce kumpel dal mi numer do tamtej firmy bo juz byl wczesniej