Skocz do zawartości

Rozstępy:(:( | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witaj Anusia0171 🙂

Proponowałabym zakup maści-krem Fissan, jest ona przeciw rozstępom, ale ma podobno działanie: regeneracyjne, pozwala zachować elastyczność skóry, chroni przed powstaniem rozstępów i leczy powstałe uszkodzenia na skórze, więc pewnie rozstępy, których już się nabawiło.
Można stosować od 4 m-ca ciąży do 2 m-ca po urodzeniu dziecka.
Dostępny w aptekach.

Osoby, które mi go polecały bardzo sobie chwaliły ten produkt.

Z innych firm niestety trudno mi coś doradzić, bo oprócz oliwki dla dzieci, od 1,5 m-ca używam kremu na rozstępy i do biustu pharmaceris m dr eris, na początku byłam zadowolona, ale ostatnio zauważyłam, że po bokach brzucha i na udach pojawiło mi się jednak kilka nowych rozstępów. Nie wiem czy to taka moja uroda, czy krem na mnie nie działa. W każdym razie jak skończę używać tych kremów to chcę kupić i wypróbować krem Fissan.Mam nadzieję, że pomoże 🙂

Pozdrawiam 🙂

Anusia glowka do gory po ciazy zjasnieja i na pewno nie bedzie ich tak widac. ja uzywam BioOil jest on dostepny w PL kosztuje cos ok 70zl i szczerze? smaruje sie jak mi sie przypomni raz na tydzien czasem rzadziej...i ani jednego nie mam 🙂 a przez ciaza szczupla bylam tyjac do 20kg teraz...ale pytalam o to lekarza i to nie jednego i mowil ze to wszystko zalezy od skory i jak skora nie ma wystarczajacej ilosci kolagenu to nawet najlepsze kremy swiata nie pomoga...a po ciazy zawsze mozesz pomyslec o laserowym usuwaniu rozstepow 🙂

• Mamusia
Ja też stosuję Fissan i szczerze mówiąc rozstępy zrobiły się tylko na udach, które troszkę zaniedbalam, bo skupiłam się na brzuchu i piersiach. No i tam nie mam żadnych rozstępów 🙂
Anusia zapraszam na nasz Marcowy wątek, bo widzę, że termin masz na marzec 🙂