Skocz do zawartości

Ból kręgoslupa w odcinku krzyżowym | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Też miałam w ciąży problemy z kręgosłupem i moim zdaniem w takiej sytuacji najlepiej zwrócić sie do specjalisty i skorzystać z porady rehabilitanta. Znalazłam np. w rehabilitacji mobilnej pat medik masaże kręgosłupa i póki co myślę czy nie wybrać się do nich 🙂

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
qwasia jak najbardziej możesz do nich się wybrać, mi znajoma polecała właśnie rehabilitację mobilną, a oni mają ten plus, że przyjeżdzają na miejsce, więc nie trzeba si ę fatygować, a wiadomo jak to jest z maluchem w domu 😉

• 3 miesiące później...
  • 3 lata później...
  • Mamusia
Problem z bólem kręgosłupa jest chyba dość powszechny. Ja mam trójkę dzieci i za każdym razem miałam bóle kręgosłupa. Przy trzeciej ciąży w końcu kupiłam poduszkę ciążową i do karmienia tak się nazywa to cudo 😁 i wiesz naprawdę pomaga bo wspiera kręgosłup zgodnie z jego aktualnym położeniem i daje ulgę. Tutaj [spam] fajne poduchy. Polecam bo testowałam a wiem, że powoli te poduszki są doceniane.

• 1 rok później...
  • Mamusia
Problemy z bólem kręgosłupa i pleców bardzo często są spowodowane spaniem na złym materacu lub kanapie, zwłaszcza jeśli pojawia się tuż po przebudzeniu rano. W takiej sytuacji pomóc może materac rehabilitacyjny, które łagodzi i niweluje bóle pleców i kręgosłupa. Chociaż często bagatelizujemy ten stan, powtarzające się bóle pleców są bardzo niebezpieczne dla zdrowia, dlatego spanie na dobrym materacu jest bardzo ważne.

Plantpur - ekologiczne materace