Skocz do zawartości

torunianki zapraszam !!! | Forum o ciąży

malgos_mysz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Hejka my już w domku rodziłam 35 minut poród, choć krótki do łatwych nie należał mała źle się ustawiła do porodu i utknęła w kanale miałam 8 cm rozwarcia i się wszystko zatrzymało lekarka musiała mi nacisnąć na brzuch żeby się mała wydostała 😮i wtedy wyskoczyła ulga niesamowita 🙃

• Mamusia
Dziękuję 🙂 może za miesiąc Ci powie, że chłopczyk i dziewczynka 🤪. Mam synka 5 letniego i szczerze mówiąc, wolała bym rodzić tak jak jego niż małą zresztą lekarz mi mówił, że mam krótką szyjkę i że poród będzie krótki, ale nie wspomniał, że bolesny jak cholera 😠

• Mamusia
Najlepiej będzie jak skonsultujesz to ze swoim lekarzem ja 2 tyg przed porodem bardzo wymiotowałam poszłam do lekarza, bo troszkę zaczęłam krwawić powiedział mi, że to może oznaczać, że łożysko się odkleiło i wysłał mnie do szpitala, ale na szczęście nic się nie działo i puścili do domu. Jak ten kaszel jest naprawdę śliny, czyli taki, że podnosi ci się brzuszek podczas kaszlu to z wizytą nie zwlekaj....

• Mamusia
Kafinka, robiłaś w ciąży badanie na toksoplazmozę? Bo ja mam kocicę w domu, ponad 11 lat i mój lekarz wie o tym, a mimo to mi nie zleca tego badania. Jestem już w 6 miesiącu i zaczynam się denerwować. Najlepiej będzie jak sama, prywatnie sobie zrobię to badanie?
Jak tam Majeczka rośnie? Daje Ci spać? 🙂

• Mamusia
Tak robiłam raz w 10 tyg, a drugi w 20 tyg. Dla własnego spokoju zrób badanie prywatnie.
Majeczka rośnie to widać z dnia na dzień jak się szybko rozwija, a co do spania raz śpi ładnie, czyli budzi się, co 2 godz na jedzonko, a czasami daje popalić, ale da się wytrzymać 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
No u mnie nie udało się przetrwać choróbska bez kolejnego antybiotyku. Wychodzi na to, że tylko duomox czyni cuda, reszta antybiotyków jest do niczego.
Tak Ci zazdroszczę, też chciałabym mieć córeczkę, a tej mojej właśnie urósł ogonek...
Chodziłaś do jakiejś szkoły rodzenia?
Jak wspomnienia z porodówki? Jakiego lekarza omijać? Do jakiej położnej się zgłaszać w razie czego?
Magda

• Mamusia
Druga na pewno będzie dziewczynka 🙂 chodziłam do szkoły rodzenia, ale 5 lat temu do Janiny chyba nazywa się szk.rodz. Maleństwo polecam. Wspomnienia z porodówki ok. pokoje bardzo fajne Ja rodziłam w 4 tak mi znajoma poleciła, bo fajne łóżko jak będzie wolne to zapytaj czy możesz tam rodzić . Radzę omijać dr Z ja jak zobaczyłam, że ma dyżur to na dzień dobry powiedziałam, że nie życzę sobie żeby dr Z był przy porodzie i go odbierał i przyszła bardzo fajna sympatyczna pani P 🙂 SUPER LEKARZ a co do położnej to nie pamiętam nazwisk były dwie też super, chociaż o jednej z nich też słyszałam żeby unikać, ale w moim przypadku była ok.

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
dziewczyny wiem że to dość nie typowa prośba ale potrzebowałabym testu z pozytywnym wynikiem ale psokojnie nie obawiajcie sie nie che nikogo wrabiac czy coś poportu mam projekt w szkole i krecimy amatorski film dokumentalny o życiu w na wstepie chciałąm nakrecic test pozytywny zebby pokazac jak to wszystko się zaczyna czy ktoś by mógł mi takiego urzycyć albo odsprzedać albo gdy jesteście obecnie w ciązy zrobić kolejny bardzo mi na tym zależy to moj pierwszy projekt filmowy a mam taka koncepcję akurat błagaaam was o pomoc ;*przerpaszam jeśli was tym dziewczyny uraże ale zalezy mmi bardzo i to szybko odzywajcie sie proszę was to moja szansa na ten film 😉

• 1 rok później...
  • Mamusia
Witam Torunianki 😁 ja z okolic Torunia ale bardziej Toruń niż inne wieksze miasto 🙂
Termin mam na 29.12 wiec wszystko może się rozstrzygnąć albo na święta albo na sylwestra a jeszcze opcja na 3 Króli hehe 😁 Życzę Wszystkim spokojnej ciązy i zdrowego maleństwa 🙂

• 5 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...