Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emilia hahahaha. Przepraszam. Ale rozbawiło mnie to jak sobie pomyślałam że u mnie w przychodni mogłoby być takie USG. 😁 Babki to chyba by się zabijały o kolejkę .
Słuchajcie są tak durni ludzie że szok. Wpychają się na twoje miejsce i godzinę nic sobie z tego nie robiąc. Przyszła babka na (nie pamiętam dokładnie którą ale przyjmijmy że 16:10) do ginekologa i siedzę ja na 16 i babka na 16:20 pyta nas "na którą godzinę panie mają" to ja normalnie odpowiedziałam a ta druga że ma 10 min po niej ale ona przyszła wcześniej i czeka. I weszła jej chamsko do gabinetu . Nie spodziewałam się tego , tak jak i ta druga kobieta.

Tak się mówi Iwonko.. u nas niestety 200 zł to ogromna różnica... chociaż.. może postaram się namówić mojego 😉 W końcu wystarczyłoby, żebym kilku ciuchów nie kupiła... :/;p;p
Bo powiem Ci, że tak najgorzej to chyba wybrać się do tego krk;p niby tylko 60 km.. ale..

Dorotka a Ty prywatnie czy na NFZ? Bo u nas by7ła taka sytuacja, że 3 babki przyszły wczesniej (prywatnie -100 zł/ wizyta) i pobiły się prawie w gabinecie, która pierwsza;D hehe

• Mamusia
Gosia ja na NFZ.
I mi się dwa razy zdarzyło że babka była na tą samą godzinę co ja.
Jedna na 100% była ze mną bo położna ją poinformowała że będzie wchodzić z kobietą w ciąży. Tyle że ona weszła do gina a mnie zanim położna zważyła itd tamta już wyszła.
A druga wepchała się i od teraz jak ktoś powie że ma na tą samą godzinę to powiem że położna daje kartkę z datą i godziną niech mi ją pokażę 😁

• Mamusia
z tego co wiem to jest jakaś dobra pora na robienie usg 3d żeby ono miało sens ale nie wiem kiedy tzn. wiem napoewno ze pomiedzy 22 a 24 tygodniem to jest własciwa pora na takie usg a pożniej to juz nie wiem, bo skoro teraz bym zrobiła to nie moge isc za pare dni na kolejne bo to w koncu jakies tam promieniowanie