Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

luz blues Madzia 😉 ja też tak tylko wpadałam;p
teraz mój poszedł na grilla (mi się nie chciało;p poza tym sprzątać chciałam;p) i zostałam sama.. a Was pewnie nie zastanę już o tej porze;(

• Mamusia
Cześć Brzuszki !!!
Jak samopoczucie w nowym tygodniu?
Jaką macie pogodę u siebie. bo u mnie niby ciepło, ale niebo zachmurzone i tak smutno.
Madzia dobrze, że poszłaś do szkoły. Maluszek Ci pomoże w nauce.... 🙂 Ja w czerwcu już z Misią w brzuszku broniłam pracę podyplomową i chyba był to najfajniejszy egz. w moim życiu 🙂

• Mamusia
U mnie tak nie ciekawie 😞. Cały tamten tydz. przeleżałam w łóżku ;(. W czwartek miałam wizytę u gin. - (już nie mogłam się doczekać - bo strasznie twardniał mi brzuch i bolało podbrzusze - mimo, że biorę fenoterol ). I tak... niby szyjka zamknieta, ale krucha 😞. Mała rozwija się prawidłowo, waży ok. 1700g, usg wykazało 33 tydz., więc termin porodu się przybliżył - na 13 listopad. Gin chciał mnie położyć w szpitalu. Ale nie chciałam - bo pewnie bym leżała już tam do porodu. Więc zwiekszył mi dawkę fenoterolu 6x1 na dobę (a było 4x0,5). I jak nadal będzie się tak działo - to mam przyjechać prosto na oddział 😞

• Mamusia
mi też dziś brzuszek się napina ☺️ ale postanowiłam leżeć cały dzień... a zaczął w sobotę po zajęciach... może nospę później wezmę... nie mogę się dać położyć do szpitala...
ale dziś już co raz słabiej i rzadziej 🙂
Anita... trzymaj się dzielnie... 🙂 będzie dobrze, bo musi 😜 😉 dotrzymamy do końca 😎

• Mamusia
Dzięki Madziu - lekarz mówił, że muszę te 6 tyg wytrzymać. Chociaż powiedział, że juz i takie Maluszki się rodzą - chciał mnie pocieszyć.
A to że Mała jest niby 3 tyg. do "przodu" (usg wykazało 33 tydz.) - to bardzo dobrze - ja przytyłam ok 8kg - ważyłam tak ok. 52 - a teraz - 60,5. Czyli Misia mnie objada 🙂