Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jak sie czujecie, jak tam Wasze maluszki? wczoraj ok, południa probowalam tu zagladnac ale serwer brzuszka nie dzialal a potem juz nie mialam kiedy. Wczoraj mialam ktg i usg, mala wazy 3250kg i juz glowka sie obnizyla chociaz po moim brzuszku tego nie widac bo jest nadal wysoko ale czuje jak mi cisnie.

• Mamusia
iwonka1 napisał(a):
mam takie glupie pytanie ale wstydze sie spytac lekarza czy poloznej wiec zapytam Ciebie, czy idąc do porodu nadal robią lewatywe i golenie?

jeśli chodzi o lewatywę to zależy jeśli czekasz na wywołanie w szpitalu to lewatywę ci zrobią 🙂 natomiast jeśli jedziesz do szpitala z bólami i rozwarciem to ci nie zrobią 🙂 a jeśli chodzi o golenie to zależy od szpitala bo jak wcześniej się ogolisz to cie nie będą golily

• Mamusia
magda123 napisał(a):
iwonka1 napisał(a):
mam takie glupie pytanie ale wstydze sie spytac lekarza czy poloznej wiec zapytam Ciebie, czy idąc do porodu nadal robią lewatywe i golenie?

jeśli chodzi o lewatywę to zależy jeśli czekasz na wywołanie w szpitalu to lewatywę ci zrobią 🙂 natomiast jeśli jedziesz do szpitala z bólami i rozwarciem to ci nie zrobią 🙂 a jeśli chodzi o golenie to zależy od szpitala bo jak wcześniej się ogolisz to cie nie będą golily

czyli z bolami nie robia? niby czemu? ja bym chyba ze wstydu umarla gdyby tak niechcacy podzas parcia 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
iwonka1 napisał(a):
magda123 napisał(a):
iwonka1 napisał(a):

czyli z bolami nie robia? niby czemu? ja bym chyba ze wstydu umarla gdyby tak niechcacy podzas parcia 😁 😁 😁 😁

nie zrobią ci dlatego ,żebyś podczas robienia kupy w kibelku nie urodziła 🙂 bardzo często sie zdarza ,że dziecko podczas narodzin jest o kupkane przez kupkę mamy 😁

• Mamusia
ja wczoraj rozmawialam z lekarzem co jesli przekrocze termin 12 i powiedzial mi ze wezma mnie na wywolanie ale na szczescie mtam znajoma polozna, z rodziny mojego tescia i z nia rozmawialam zeby mi nie wywolywali bez potzreby bo wg mnie ten termin jest obliczony na wyrost i nie chcialabym zeby mala za wczesnie pezyszla na swiat, wole naturalnie. I to mi sie udalo zalatwic 🙂

• Mamusia
magda123 napisał(a):
iwonka1 napisał(a):
magda123 napisał(a):
iwonka1 napisał(a):

nie zrobią ci dlatego ,żebyś podczas robienia kupy w kibelku nie urodziła 🙂 bardzo czę
sto sie zdarza ,że dziecko podczas narodzin jest o kupkane przez kupkę mamy 😁

mam nadzieje ze z ta kupka zartujesz bo ja sie nie bede mogla skupic na porodzie tylko bede myslec czy czasami sobie nie popuszcze 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
iwonka1 napisał(a):
ja wczoraj rozmawialam z lekarzem co jesli przekrocze termin 12 i powiedzial mi ze wezma mnie na wywolanie ale na szczescie mtam znajoma polozna, z rodziny mojego tescia i z nia rozmawialam zeby mi nie wywolywali bez potzreby bo wg mnie ten termin jest obliczony na wyrost i nie chcialabym zeby mala za wczesnie pezyszla na swiat, wole naturalnie. I to mi sie udalo zalatwic 🙂

tu akurat położna ma najmniej do gadania 😉 najważniejsza jest decyzja lekarza 😉a z nią nie będziesz dyskutować bo żaden lekarz nie zaryzykuje życia twojego czy dziecka 🙂

• Mamusia
magda123 napisał(a):
iwonka1 napisał(a):
z tego co widze to masz termin na 17 wiec po co ten pospiech?

decyzja lekarza 🙂

czy cos jest nie tak ze tak sie lekarz pospieszyl? bo ja nie rozumiem mamusiek ktorym tak spieszno i same chca cc a w Twoim przypadku to nie jest twoja decyzja?