Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Iwonaa napisał(a):
hej mamuśki 🙂
dzisiaj wreszcie wróciłyśmy ze szpitala,mała ma jeszcze podwyższoną bilirubinę ale nas wypuścili mam ją przepajać glukozą i powinno być ok 🙂
jeśli chodzi o poród to był strasznie ciężki...od 3 w nocy z niedzieli na poniedziałek męczyły mnie bóle z krzyża były regularne co 10 min....od rana nie mogłam nic zjeść bo poród się zbliżał o 13 już zwijałam się z bólu, przeszłam z sali na porodówkę, podpieli mi kroplówkę ( w sumie miałam ich 7) lekarz mówił że nie widzi postępu tego porodu i dał mi jakiś zastrzyk po którym miało mi się "kręcić w głowie" traciłam przytomność po tych lekach (nie wiem nawet co mi tam podpinali) w pewnym momencie poczułam że pękł mi pęcherz płodowy i wody trysnęły niczym wodospad....potem już 'odlatywałam" nie wiele pamiętam....zrobił się szum było ze mną trzech lekarzy, wszystkie położne i jeszcze salowe, kazali podać mi morfinę ,wszyscy próbowali mi przywrócić świadomość, podawali tlen...pamiętam to jak przez mgłę, przy siłach trzymała mnie tylko myśl że muszę urodzić Majeczkę, w końcu się udało 😉
muszę podkreślić,że tego samego dnia moja koleżanka z sali przedporodowej z którą mieliśmy termin na ten sam dzień przez zaniedbanie lekarzy straciła dziecko....bo za późno zrobili jej cc, rodziłam z tą świadomością ,tak strasznie się bałam....było mi jej strasznie żal, nie mogłam przestać o tym myśleć,mimo że poród mnie tak wyczerpał nie spałam całą noc....

teraz już doszłam do siebie jestem tylko zmęczona bo mała chyba się nie najada moim pokarmem, budzi się często i wciąż ciucha niby nie brakuje mi teraz pokarmu ale chyba coś jest nie tak bo szpitalu zasneła mi dopiero po sztucznym choć wyssała z obydwu piersi..... szkoda bo bardzo chciałam karmić a chyba będę musiała wprowadzić sztuczne mleko 😞 😞
dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jeśli wiecie jak się rozrabia tą glukozę (jakie proporcje)bo zapomniałam spytać w szpitalu a na opakowaniu nic nie pisze 🥴
dobra idę spać bo nie wiem co ile czeka mnie pobudka, to nasza pierwsza noc w domku 😉
HEJ OJ TO NAPRAWDE MIAŁAS NIESAMOWITY PORÓD 😞ALE JUŻ PO 🙂TYLKO SIE CIESZYC 🙂
JESLI CHODZI O GLUKOZE TO 100ML.NA 1ŁYŻECKE OD HERBATY 🙂

dzień dobry mamuśki 🙂
Majusia właśnie śpi więc mam chwilę dla siebie ,szukam na necie sposobów na poprawę laktacji bo to moje dziecko chyba naprawdę się nie najada.... 😞 nie sposób by bez przerwy wisiało przy cycu, a tak bardzo chciałam karmić piersią... 😞 normalnie załamka
a tak właściwie to Wy wszystkie takie Matki Polki czy któraś dokarmia?
powiedzcie mi kochane co właściwie można jeść a czego unikać karmiąc? już nie wiem ,może ja się źle odżywiam? 🥴

MOJA MAJECZKA

[URL=http://img338.imageshack.us/i/1015088modified.jpg/][IMG]http://img338.imageshack.us/img338/1071/1015088modified.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Dorotaa napisał(a):
Iwonka mamy ten sam problem. Maja ciągle na cycu wisi. Mleka już mam więcej i cycki nie flaki ale muszę ją dokarmiać ;/

no ja też chyba zacznę dokarmiać bo ewidentnie mi się dziecko nie najada 🤨

hej laseczki 😉
nie miałam wczoraj czasu wpaść...:/
Iwonki obydwie śliczne córcie macie 😉:* gRATULACJE 😉 I PRZEPRASZAM, ŻE NIE ODPISYWAŁAM NA ESKI ALE KASA NA KONCIE MI SIĘ SKOŃCZYŁA 😞
Zamawiałam właśnie kosmetyki i zła jestem bo jeden zestaw co mi na nim strasznie zależało niedostęony jest...:/

• Mamusia
no to spore łóżko macie 😜 ja śpię z Kingą a Damian z Darią 😉choć wczoraj do 24 mogliśmy spać razem, bo Kinia i Daria łaskawie spały spokojnie w swoich łóżeczkach 😜 pewnie jeszcze sporo czasu minie zanim będziemy mogli spokojnie przespać całą noc razem 😜