Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzień dobry Mamusie 🙂
pusto..... 😞
A ja wczoraj strasznie się narobiłam ......umyłam okna, zmieniłam firanki, posprzątałam całą kuchnię (szafki...), łazienkę, wszędzie odkurzyła (każdy zakątek), ....zajrzałam ze ścierką prawie wszędzie...zmieniłam pościele....zostało mi tylko duże okno balkonowe.....(było już prawie ciemno, więc sobie już go odpuściłam)..... A dzisiaj nie mam siły..... 😞
Iwonko to Ty się przyczyniłaś do mojego generalnego sprzątanka 🙂
Co tam u Was Mamusie - jak Wasze Bąbelki?
Miłej Niedzieli Palmowej 🙂

dzień dobry dziewczyny 🙂
Wróciłam właśnie od mamy, jestem jakaś śpiąca i zmęczona 😞 dziś robiłam za szofera bo wczoraj byliśmy u mojej siostry i mąż ze szwagrem trochę zabalowali 🤔
Anitko chciałam Ci powiedzieć, że Majka wreszcie zaczyna robić inne kupki, pewnie to po tych zupkach bo dostaje ich coraz więcej, na początku byłam dołamana bo nie było żadnych efektów, ale teraz zaczynają mieć już inną konsystencję i nie są takie rzadkie 😜 nareszcie 🙂

co do sprzątanka to ja wciąż nie wziełam się za moją łazienkę i zostało mi jeszcze do umycia okno w korytarzu ale to akurat najmniejszy problem, bo jest malutkie 😁 gdzieś nic mi się ostatnio nie chce....

• Mamusia
Iwonaa napisał(a):
dzień dobry dziewczyny 🙂
Wróciłam właśnie od mamy, jestem jakaś śpiąca i zmęczona 😞 dziś robiłam za szofera bo wczoraj byliśmy u mojej siostry i mąż ze szwagrem trochę zabalowali 🤔
Anitko chciałam Ci powiedzieć, że Majka wreszcie zaczyna robić inne kupki, pewnie to po tych zupkach bo dostaje ich coraz więcej, na początku byłam dołamana bo nie było żadnych efektów, ale teraz zaczynają mieć już inną konsystencję i nie są takie rzadkie 😜 nareszcie 🙂

co do sprzątanka to ja wciąż nie wziełam się za moją łazienkę i zostało mi jeszcze do umycia okno w korytarzu ale to akurat najmniejszy problem, bo jest malutkie 😁 gdzieś nic mi się ostatnio nie chce....

Cześć Mamusie 🙂
Iwonko to fajnie, że niedzielę spędziłaś rodzinnie 🙂 My niestety w ten weekend nie byliśmy u rodziców 😞 (Mąż późno wrócił w piątek i w ten weekend nie byliśmy u dziadków - szkoda męczyć Małą podróżą - 200km - żeby pobyć parę godzin - i z powrotem - 200km).
A co do kupek - to też po zupkach są troszkę inne (marchewkowe - i jedna gęstsza, druga rzadsza) - myślę, że kiedyś w końcu się uregulują. Ale znów Nadia nie chce jeść - zjada po 50ml z porcji - a już jej się poprawiło - ładnie i chętnie zaczęła jeść - a tu znów płacz plucie ...nie wiem czy ten brak apetytu będzie co jakiś czas się powtarzał. Dobrze, że u Twojej Majusi już zaczynają się regulować kupki - och 😁 te nasze Dziewczyny 😁
Kupiłam Małej takie różowe spodenki na szelkach jak ogrodniczki - niby rozmiar 12M (czyli 12 miesięcy) ....i jej przymierzyłam jeszcze przed pierwszym praniem (tak to myślałabym, że się skurczyły w praniu) i okazało się, że są akurat dobre już- hihi z tą rozmiarówką można oszaleć....
No to Gosia ma ręce pełne roboty - pewnie jak już będzie po wszystkim do zda nam relacje z imprezy 🙂

magda123 napisał(a):
Iwonaa napisał(a):
a właśnie miałam spytać : Gosia co się z Tobą dzieje? odezwij się dziewczyno ! 😉 😜

Gocha szykuje wszystko do chrzcin dla tego nie zagląda 🙂 brak czasu

no tak, zapomniałam że to w święta 🙂

Anitka moja Majka mleka też mało zjada, ale za to daję jej coraz więcej zupek więc jeden posiłek (mleczny) mamy z głowy 😉 po prostu im to cholerstwo nie smakuje i tyle, jeszcze jak zmieniłam smoczek od butelki na wiekszą dziurkę to zjada mi więcej bo szybciej leci ale wczesniej to był koszmar, no i odstęp między karmieniami zwiększyłam do 4-5 godź, wtedy chętniej zje.
Nie martw się widocznie tyle nie potrzebują, bo przecież na wadze przybierają prawidłowo 😉
My wróciłyśmy niedawno z dworu, Majcia spała na powietrzu 3 godź a teraz leży rozleniwiona i się śmieje 😁 tylko oczywiście oczka załzawione, bo wszystko wokół pyli.....mam to samo co z Amelcia 🙂

• Mamusia
Iwonaa napisał(a)
Nie martw się widocznie tyle nie potrzebują, bo przecież na wadze przybierają prawidłowo 😉
Masz rację Iwonko - nic na siłę. A to, że Dziewczyny wybrzydzają - to wcale się nie dziwię - bo jeść przez prawie pół roku tylko wstrętne mleko...ble....ble...
Dobranoc 🙂

dziewczyny my z Majką prawie cały czas spędzamy w ogródku na powietrzu, przykróciłam sobie trawnik a Malutka cały czas spała, nawet kosiarka jej nie przeszkadzała 😉 😁

magda123 napisał(a):
Iwonaa napisał(a):
chudzielec ze swoim "pakerem" 😜 😁 rośnie Ci to chłopisko jak na drożdżach Madzia 😉
WyglądaSZ super! 🙂
dobranoc 😘

hehehe ja chudzielec raczej chudzinka 😁 😁 😁

no dobra chudzinka 😜 jeszcze trochę i znikniesz 😜 😁

• Mamusia
Dzień dobry Mamusie 🙂
Madziu super 🙂 Kolejna Mamuśka - Modelka 🙂
A my z Nadulą właśnie wróciłyśmy........ale jestem wykończona - te warszawskie korki są straszne (ponad godzinę jechałyśmy do domu 😞). Rano pojechał z nami tatuś, ale zostawiłyśmy go w pracy i same wróciłyśmy. Byłam w swoim zakładzie pracy.....aby podjąć decyzję co dalej.....
A co u Was Mamusie?

• Mamusia
12 KWIETNIA SKOŃCZYŁ MI SIĘ URLOP MACIERZYŃSKI .......A TERAZ JESTEM NA URLOPIE WYPOCZYNKOWYM DO KOŃCA MAJA, ALE ZAMIERZAM JESZCZE BYĆ NA URLOPIE TAK DO POŁOWY CZERWCA (WYKORZYSTAM URLOP NA MAKSA). BO W PIERWSZEJ WERSJI MIAŁAM 1 CZERWCA WRÓCIĆ DO PRACY - ALE MALUTKA JEST JESZCZE TAKA MALUTKA I TE JEJ CIĄGŁE PROBLEMY JELITKOWE I WIZYTY U LEKARZ - WIĘC ZOSTAJĘ W DOMU 🙂. A NASTĘPNIE DO GRUDNIA URLOP WYCHOWAWCZY (BEZPŁATNY).....A DALEJ ZOBACZYMY....