Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Tardyfelon Fol mi zapisał - czy jakoś tak 😉 ale jak już pisałam wcześniej doszłam do wniosku, że zajadam tyle owoców i warzyw, że nie potrzebuję jeszcze faszerować się tabletami;p;p

A Iwonka Ty się nie przejmuj.. ja też znów muszę okna umyć a myłam w sob tydz temu.. No ale Kubciowe tłuste łapki dosięgną wszystko;p

Hej Anita - pisz jak się czujesz, czemu w szpitalu wylądowałaś i pochwal się brzusiem 😁

Madziu jaką tą hemoglobinę miałam nie pamiętam.. ja olewam takie rzeczy.. przy Kubie też miałam mocną anemię i po porodzie również.. stwierdziłam, że taka natura po prostu W każdym razie leków brać nie zamierzam 😉

A autkiem pojechałam sama 😁 najpierw jeździłam wieczorami, kiedy ruch mniejszy żeby się oswoić z samochodem (bo to diesel a uczyłam się na benzynie i w ogóle inaczej chodzi;p) a teraz już się nie boję 😁 Biorę i śmigam - śmiało ale ostrożnie 😉

Znaczy osłabiona od anemii jak najbardziej możesz być.. a proponuję Ci poszukać w necie jakie owoce warzywa zawierają najwięcej witamin potrzebnych dla kobiety w ciąży i zapodać sobie większą dawkę - na pewno lepsze niż tablety;p Ja na okrągło wcinam pomidory, arbuzy, brokuły, kalafior, morele, banany, jabłka... (namieszałam;p). No a warzywa dodatkowo to jak do obiadu - ostatnio często jarzynową gotuję ;p I powiem Ci, że nie biorę ani witamin ani tego tardy.. coś tam;p i czuję się coraz lepiej - wcale tej anemii nie czuję

• Mamusia
ale pracowite z Was dziewczyny ale ja tez mam teraz tyle energii w sobie co nigdy.
A propos kłucia Madziu nire 3 a 6 razy dzienmie sie kłuje 🙂 ale do prezezycia, zakupilam sobie automatyczny nakłuwacz takze prawie nie czuje.
Iwonko nie sądze zeby było lepiej bo robiłam juz dwa testy obciążeniowe 50 i 75 mg i w dówch wyszedł mi podwyzszony cukier i chidze juz do diabetologa i niestety do konca bede musiala tam chodzic i sie kłuc