Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

Madziu zupełnie niechcący wymusiłam pierwszeństwo... Głupia sprawa.. wąska uliczka w Nowym Sączu, z obydwu stron zaparkowane multum aut. Do tego z jednego non stop gość wysiada i wsiada spowrotem... Ponieważ to było na końcu 2-kierunkowej (zaraz miałam wjechać w 1-kierunkową) a z drugiej strony nic nie jechało to chciałam ominąć gościa bez stresu, że mi wyjebie tymi drzwiami.. i w tym momencie z drugiej strony wyjechał inny samochód. Już było za późno – zablokowałam go czyli nie ustąpiłam pierwszeństwa... A szkoda bo gdyby nie ten facet to spokojnie bym przejechała i może by się udało..

Emcia no podziwiam - mnie taka pogoda tylko do leżenia zachęca:/ gorąc taki, że wytrzymać się nie da.. Dobrze, że teraz wróciłam wcześniej do domku bo się Kub za wcześnie obudził i teściowa biedna mordowałaby się próbując go jeszcze uśpić a mi to zajęło 5 min 😉 Oj da się wyczuć, że Kubi ma za mało mamy...

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hejka Brzunie 🙂 Nie martwcie sie egzaminami ,kiedyś zdacie....ja to mam na szczęście za sobą ale zdałam dopiero za...5 razem 😁
zawsze mnie na czymś udupili... 🤨
jak tam Wasze maluszki? czy dają się już poczuć innym osobom? bo ja właśnie martwiłam się ze nic dziś nie czuję a tu dostałam takiego kopniaka ze już mi zmartwienie przeszło 😁
moje starsze dziecko pocieszało mnie że może dzidziś śpi...i chyba miała racje 🙂

• Mamusia
Oj ja też jak dłużej nie czuję ruchów to od razu zaczynam się denerwować że coś jest nie tak. Moja koleżanka która też teraz jest w ciąży ma takie specjalne elektroniczne urządzenie, nie wiem jak się to fachowo nazywa, ale pozwala posłuchać sobie samodzielnie w domciu bicia serduszka u maleństwa. Jak ma jakieś niepokoje to sobie może sama sprawdzić. Niby spokój jest bezcenny, ale o cenę tego cacka nawet wolałam nie pytać... 🤔

A no właśnie.. cena:/ ja też bym nawet wolała nie wiedzieć ile to kosztuje.. Masakra;p mój się nie rusza dzisiaj.. nie wiem, może przez moje zmęczenie i pogodę.. nie martwię się na zapas 😉

Madziuś jeszcze jej wykraczesz;p u mnie w okolicy jest jedna babka co 2-krotnie miała urodzić 1 dziecko a urodziła 2;D bo za każdym razem tak się na usg ustawiały, że wyglądało jakby jedno było;p

Moja mama też późno się dowiedziała, że będzie podwójną mamą;p;p hehe

• Mamusia
porostu się zastanawiam bo jeszcze nie dawno miała taki mały brzuch a teraz jak dała to zdjęcie to wygląda jak na 8 miesiąc 🙂ale oczywiście pozytywnie jeżeli będą bliżniaki to podwójne szczęście 🙂 ja tam bym chciała mieć dwójkę za jednym razem ,ale się nie udało 😞

wiesz no to raczej trudno zaplanować;p ja słuchając mamy opowieści na temat tego co my wyprawialiśmy czasem się rozczulam, ale.. dwójka za jednym razem to dopiero cyrk;D raczej bym nie dała rady;p

• Mamusia
a to wiadomo ,że z dwójką to cyrk .Ale patrząc na moją kuzynkę ,która ma dwie dziewczynki to jest jakiś cud takie grzeczne nie psocą,a moja to czasami diabeł wcielony jest tak nieusłuchana ,że szok a czasami to bym ją za całowała jest taka grzeczna.

chyba każde dziecko tak ma 😉 Kuba jak napsoci to łapie mnie rączkami za policzki, przyciąga i buźki daje;D no i jak tu się złościć??

musze coś z tym brzuchem wymyślić;/ nie ruszam się już bo bolało i boli coraz bardziej...

• Mamusia
Można też Nospę wziąć, a jak ból nie będzie mijać to najlepiej na Izbę Przyjęć żeby lekarz zbadał. Tak dla świętego spokoju. Ale może to tylko dzidziuś na coś uciska i dlatego boli, albo rozciągająca się macica.

e tam przy stole;p wyszalejecie się na parkiecie;D ja miałam wesele jak byłam w 7 m-cu... ale wykręciliśmy się bo nam wyjazd do Berlina wypadł więc przynajmniej nie miałam problemu w co się zmieszczę;p

ja też zawsze chciałam mieć bliźniaki...to było moje marzenie 🙂 niestety u mnie w rodzinie nie było tylko u meża wiec to bardziej prawdopodobne u mojej Amelki 😉
Gosia jak Twój brzunio? ja biorę no-spę 2x dziennie a i tak czasem zaboli ,nie wiem czemu... 🥴

Iwonko dalej boli.. czasem mocno ale znośnie więc na razie nic nie biorę.. zobaczę - może to po prostu zmęczenie... wyśpię się i zobaczymy co będzie rano 😉 Ale... nie ma się co martwić na zapas 😉