Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Emilko poniekąd udane 😉 Miałam kupić Kubie smoczki do butelek - są 😉 Do tego znalazłam bandamę dla niego 😉 spodobała mi się więc wzięłam;D
Zła tylko jestem bo sobie miałam już nic nie kupować.. ale przypadkiem trafiłam na fajną bluzeczkę.. wrrr.. wzięłam;p Grzesiek mnie kiedyś zje;p ale to w nagrodę za zdane prawko;p;p;p

• Mamusia
nagroda należy ci się nie tylko za zdane prawko ale także zresztą każdej z nas za to że nosimy małe istotki w brzuszkach 😉 pracuje w małej firmie z drewnem budowlanym. praca nie jest zła bo sobie siedze przed komputerem ale to ranne wstawanie mnie dobija.

Wiesz co.. powoli Grzesiek przestaje wierzyć;p w końcu ile mogę mieć starych bluzek, albo tych co dostałam od koleżanki i nigdy nie nosiłam;p;p Czas przestać wydawać pieniądze niestety.. jeszcze tylko spodnie jakieś znajdę;D

Czyżby przesądy??;p Mi tez nie pozwalali ale ja się nie dałam;D powolutku kupowałam całą wyprawkę i te wszystkie potrzebne rzeczy - oczywiście te, których nie miałam bo częśc dostałam po starszych dzieciach z rodziny 😉 Teraz nie kupuję nic bo drugi chłopak to wszystko już mam 😉 Jedyne za czym się oglądam to wózek... chciałabym znaleźć taki podwójny dla dzieci z małą różnica wieku.. żeby jeszcze tani był..

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Dziś USG 😁 o 16:10 już nie mogę się doczekać.
Chodź czas mi poleciał do 12 jak szalony bo sprzątnęłam całyy dom! Tylko łazienka została.
Muszę się wykąpać bo pot oczy mi zalewa taki upał! 🙃

Dorotka nie szalej tak;0 ja ostatnio jak posprzątałam cały dom i jeszcze trawnik skosiłam to myślałam, że umrę.. tak mnie przez 2 dni plecy bolały.

Daj znać po wizycie jak tam z dzidziusiem 😉 A i koniecznie wstaw zdj dzidzia i brzuszka;p bo coś dawno się nie chwaliłaś;p

• Mamusia
Emilia witam Cię. Bo my się nie znamy jeszcze. Cieszę się że z Twoim dzidziusiem jest wszystko ok. Bo czytałam że nie czujesz ruchów.
Co do przesądów to ja musiałam zwolnić dwie szuflady :P aby schować ciuszki dla dzidzi! Dziś dowiem się co będę miała ale ciuszków już mam kupę. Zielone niebieskie bla bla.. takie co nadają się na chłopca i dziewczynkę.
Przed ciążą miałam już ciuszki po chrześnicy ! I nie wierzę w przesądy. Bo weź później kup wszystko na raz. Za duuużo pieniędzy.

Dorotka wklejasz fotkę do imageshack (jakoś tak ta str się zwała;p) a tutaj na forum odpowiedni link z tamtej str 😉

Emilka dokładnie - na koniec wszystko kupić to okropny wydatek... dlatego ja sobie nie pozwoliłam i kupowałam po trochę 😉 w końcu lepiej wydać kilkanaście razy po 50 zł niż na raz tysiąc. A tak czy siak są to rzeczy które musisz mieć. Jakbyś gdzieś słyszała, ze ktoś chce taki wózek sprzedać to byłabym wdzięczna 😉 Bo przecież dopiero wózek kupowaliśmy i dawać teraz 100 zł za następny to ból:/ zwłaszcza, ze tyle remontów przed nami.. A cięzko mi będzie na pojedynczym bo między chłopakami będzie tylko rok i 3 m-ce różnicy więc wątpię, ze Kuba sam będzie chciał chodzić.. Np. na spacery w zimie..

My niby mamy kawałek do skoszenia, ale kosiarka lekka więc to taki spacer jak z wózkiem;D

A co do ubranek to ja dowiedziałam się w pierwszej ciąży co będzie dopiero na początku 7 m-ca więc kupowałam takie uniwersalne;D właśnie zielone, żółte czy pomarańczowe;D Bo większość ubranek ze starszych dzieci to na dziewczynki.. tylko jeden chłopiec nam troszkę pomógł;p No ale takie rzeczy jak fotelik samochodowy, krzesełko czy łóżeczko moznabyło odziedziczyć;D Do łóżeczka tylko materacyk dokupiliśmy nowy;p