Skocz do zawartości

LISTOPAD 2010 | Forum o ciąży

anka888

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
GoGr napisał(a):
a swoją drogą..:P
przy pierwszym dziecku też gotowałam 😁 hehehe w ogóle - panika - wszystko co najlepsze, najzdrowsze.. nic tylko sprawdzałam co jak, kiedy i dlaczego:P
teraz luuuz 🙂 i powiem szczerze - o wiele nam z tym lepiej 🙂

ja nie panikuje, gdymym sie trzymala wszystkich zalecen co do mca zycia to nie dawalbym jej mieska a juz daje i to w zasadzie od poczatku, nie dosc ze gotuje na miesku to z wywarem miesnym jej daje takze nie bzikuje i przy kolejnym tez bede gotowala bo przynajmniej wiem co daje.

• Odpowiedzi 16,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• iwonka1

1891

• magda123

3961

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja nie jadam słodkiego, tzn od czasu do czasu kawalek ciasta, juz nie pamietam jak smakuje czekolada, ostatni raz jadlam rok temu 😞 bo najpierw cukrzyca a teraz karmie cycem i dalej nie jem, chociaz mysle ze juz bym mogla ale wole tak jak jest bo jak zaczne to moze byc zroznie 🙂

no mnie od czasu do czasu pokusi 🙂 niestety:P
a co do jedzenia słodkiego w cxasie karmienia - ja jak karmiłam Kubę to jadłam trochę 🙂 i nic mu nie było:P Matiego karmiłam bardzo krótko więc nawet nie zdążyłam na dobrą sprawę uraczyć go czymś słodkim:P

• Mamusia
a dlaczego nie karmisz Matiego? bo nie pamietam. To dzieki niuni chudne bo trzymam diete, zero smazonego, pieczone czasami a tak to gotowane, duszone i to wystarczy zeby schudnac, bez specjalnego wysilku, takze dziekuje Bogu ze moge karmic cycem bo w przeciwnym razie chcwycilabym sie kotleta itd i wtedy z waga u mnie moglo by byc roznie 🙂

nie karmię bo... po 1 - zepsuł mi się na studiach laktator i straciłam duuużo pokarmu, 2 - małego bolał brzuszek po moim mleku (przy odpowiedniej diecie 🤢), po 3 - nie lubię tego:P dużo lepiej nam z butlą 🙂

tak.. nawet mi się myśleć o tym nie chce 😞
najgorsze, że z kasą w tym miesiącu krucho:/
a u nas najbardziej okrojony skład to 20 osób:/
masakra będzie.. chciałabym już maj 🙂 a najlepiej lipiec:P

Ja tego nienawidzę:P
gdybym mogła nie karmiłabym wcale.. i pomimo, że baaardzo chciałabym to nie umiem tego lubić..
i nie umiem pojąć właśnie tego co napisałaś.. mam dreszcze na myśl, że znów miałabym karmić piersią:P

• Mamusia
z kasa tak jest ze zawsze kiedy jest potrzebna to jej nie ma 🙂 my tez robimy na ok 20 osób ale nie chcialabym maja ani tym bardziej lipca bo wtedy juz bede do pracy chodzic 😞 macierzynski ten podstawowy wlasnie mi sie skonczyl dzisiaj 🙂 od jutra dwa tyg dodatkowego macierzynskiego i 33 dni urlopu do 10 czerwca a o 13 czerwca niestety juz do pracy takze wcale nie chce zeby szybko nadszedl ten dzien, chociaz wiem ze to nieuchronne... a do pracy musze isc 🤨

a no z pracą też nie wesoło..
ja od 15 mam nadzieję będę na płatnym wychowawczym.. 2-letnim.. a potem to będzie co będzie 🙂

ehh.. uciekam spać 🙂 oczy mi się kleją..:/ a jutro znów praktyki więc od rana na pełnych obrotach:/

papa:*

• Mamusia
no widzisz, kazda z nas jest inna. Pomijam ze poczatki byly naprawde trudne bo zarowno Natal jak i ja nie umialysmy tego robic, ona nie umiala ssac a ja jej dawac cyca i skutki byly oplakane, strupy na brodawkach i niesamowity bol , ze łzami w oczach ja karmilam ale ja naleze do osob bardzo upartych i jak sobie cos postanowie to napewno tak zrobie i wkoncu sie udalo ja nauczyc i siebie tez bo to wbrew pozorom jak wiesz nie takie proste jakby sie moglo wydawac.

poczytałam trochę i widzę,ze gadałyście o karmieniu 😉 ja też daję gotowe słoiczki, bo po pierwsze to wygodne a mi brakuje już teraz czasu na gotowanie, po drugie wiem,że tam są odpowiednio dobrane składniki, i nie będę mieć wyrzutów że czymś dziecku zaszkodziłam 😜

co do wyglądu brzucha to Iwonko na fałdę skóry tylko i wyłącznie ćwiczenia 🙂 ja już jej praktycznie nie mam 🙂 co prawda zostało trochę sadełka i boczków, ale wygląda to normalnie- jakbym wcale nie była w ciąży 😉 a to wszystko dzięki brzuszkom 🙂

magda123 napisał(a):
a ja gotuję tylko dla tego ,że jestem oszczędna 😁 😁 😁 😁 😁 😁 ale deserki zaczne dawać ze słoiczka bo do tego to już jestem leniwa ,żeby samej robić ☺️

he he Madzia jak mi Majka podrośnie to też będę oszczędna i zacznę jej dawać to co będziemy jeść my 😜 😁 (oczywiście z umiarem) 😉 😁

• Mamusia
Iwonaa napisał(a):
magda123 napisał(a):
a ja gotuję tylko dla tego ,że jestem oszczędna 😁 😁 😁 😁 😁 😁 ale deserki zaczne dawać ze słoiczka bo do tego to już jestem leniwa ,żeby samej robić ☺️

he he Madzia jak mi Majka podrośnie to też będę oszczędna i zacznę jej dawać to co będziemy jeść my 😜 😁 (oczywiście z umiarem) 😉 😁

Iwona ja pamiętam ,że mojej Angelce dawałam słoiczki a potem zaczęłam jej sama gotować 🙂 bo kasy szło od cholery i trochę a to mleko a to deserek i tak w kółko 🙂

no niestety kasy idzie, ale na razie tak musi być,po pół roczku zacznie już wszystkiego próbować a jak będą ząbki to już powoli wszystko zacznie jeść tak jak Amelka to i mleka wtedy będzie szło mniej
na czym jak na czym ale na dzieciach oszczędzać nie zamierzam haha 😁 😉

uwierz mi znam faceta, który ma piekarnie a jego dzieci mogą jeść tylko stare bułki ,które mu nie poszły 😁 i tak codziennie te dzieci jedzą bułki z poprzedniego dnia 😮 paranoja 😠