Skocz do zawartości

Ból krocza - pomożecie ? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny naprawdę nie wiedziałam gdzie zwrócić się z tym pytaniem... ale to miejsce chyba jest najbardziej odpowiednie... mam dziwny kujący ból krocza (jestem październikowa mamusią) słyszałam, że kilka z was miało taki problem... może możecie powiedzieć co to może być i jak sobie z tym poradzić, zmniejszyć te dolegliwości... ?

• Mamusia
Ja też miałam taki dziwny ból krocza, coś w rodzaju ukłuć ale po jakimś czasie ustąpił ten ból. Lekarz stwierdził, że ma to związek z powiększającą się macica i wiązadłami. Męczyło mnie to na początku ciąży, teraz już mi przeszło. Jest to dość niepokojący ból dlatego skonsultowałam się ze swoim lekarzem, jednak mnie uspokoił ze to nic groźnego i w razie potrzeby kazał zażyć No-Spe ( jest bezpieczna dla dzidziusia i działa rozkurczowo na mięśnie macicy). 🙂

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja miałam bóle krocze gdzieś od ok 20 tyg. Chodzić było źle a stać dłużej w jednej pozycji jeszcze gorzej. I tak przemęczyłam 8 tygodni. Później gin dał mi L4 i kazał dużo wypoczywać. I było lepiej. Spowodowane u mnie to było ( dalej jest ) uciskiem dziecka i zrobiły mi się żylaki na kroczu i opuchlizna, że problem było mnie zbadać. Teraz jest lepiej. Więc trzymam kciuki, że i tobie się poprawi.

• Mamusia
Ja miałam bóle krocze gdzieś od ok 20 tyg. Chodzić było źle a stać dłużej w jednej pozycji jeszcze gorzej. I tak przemęczyłam 8 tygodni. Później gin dał mi L4 i kazał dużo wypoczywać. I było lepiej. Spowodowane u mnie to było ( dalej jest ) uciskiem dziecka i zrobiły mi się żylaki na kroczu i opuchlizna, że problem było mnie zbadać. Teraz jest lepiej. Więc trzymam kciuki, że i tobie się poprawi.

Witaj...
Mi również dokuczało ostre kłucie w dole macicy,bardzo niefajne uczucie 🤔Monisia jak możesz dużo wypoczywaj,nogi do góry żeby odciążyć dolną partię ciała,jak bardzo Ci dokucza to No-spa będzie odpowiednia i bezpieczna dla bąbla.Na pewno wkrótce minie.Powodzenia i życzę samych przyjemnych chwil w tak pięknym okresie życia kobiety 😜 Buziaki

• Mamusia
No tak, u mnie czasem poboli, ale jest ok 😉 na szczęście nie miałam żadnych dolegliwości, takie które by mi przeszkadzały w normalnym życiu, jak na razie lekko puchną kostki, ale to nie ma widać, ale czuję po butach, bo nie mogłam już ubrać jak stópki mi napuchły...

[URL=http://www.naobcasach.pl]