Skocz do zawartości

Łożysko przodujące!:((( | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam wszystkiem mamuśki!))
Mam pytanko czy wiecie moze coś na temat łożyska przodującego?? byłam w piątek z kolejnym plamieniem u gina i powiedział ze nie jest zbyt ciekawie i chyba nie urodze normalnie ze ok 34 tygodnia czeka mnie cc 😞( dodam ze to 19 tydzień a ja już trzy razy leżałam w klinice z poronieniem zagrażającym plamiłam lecz nie była to czysta krew tylko ciemne brązowe plamienie tak jakby stara krew.. czyścili mnie i powiedzieli ze to nadżerka lecz w piątek okazało sie ze to łożysko jest na samym dnie i jak narazie sie nie podnosi....
grozi to krwotokiem ok 34 tyg ciąży i nie tylko dzidziuś ale i ja moge do szpitala w czasie nie dojechać>>>> 😞 😞 😞 wiecie coś na ten temat?? moze któraś z was miała taki przypadek????
za trzy tygodnie ide na kolejne usg sprawdzić co jest grane ale strasznie sie boje

• Mamusia
Kasiu ja mam ten sam problem tyle,ze nie mialam do tej pory plamien.Moje lozysko jest umiejscowione bardzo nisko i jak powiedziala mi moja ginekolog porod moze rozpoczac sie duzym krwawieniem.Moze ale nie musi!!Jestem w 37tc i mam nadzieje ze dotrwam szczesliwie do konca.Musze bardzo na siebie uwazac i nie moge lekcewazyc boli podbrzusza i nawet z najmniejszym plamieniem mam od razu sie zglosic na pogotowie.Uwazaj na siebie!!!

• Mamusia
Kasienko, uwarzaj na siebie, straj sie lezec jak najwiecej..Ja gdybym mogla cofnac czas nie ruszylabym tylka z lozka poza wizytami u ginekologa.Mialam ten sam problem, lezalam 3 razy w szpitalu z poronieniem zagrazajacym, ostatni trzeci raz byl 20 marca. dzien pozniej w 30 tyg. urodzilam synka o wadze 1770 i 43 cm dlugi, jest w porzadku, slicznie nabiera sil w szputalu. Uwarzaj na siebie, lez i odpoczywaj a wszystko bedzie dobrze.

• Mamusia
kasia277 napisał:
A mam pytanko czy urodziłaś normalnie czy miałaś cc??
to moja druga ciąża pierwszą przeszłam bez problemów a teraz... oszczędzam sie jak mogę ale boje sie krwotoku 😞

mialam cesarke bo krwawilam strasznie 🤨
DBAJ O SIEBIE.

• Mamusia
Mi lekarz w 18tc tez powiedzial ze mam lozysko przodujace... Ale uspokoil mnie,ze jak macica bedzie rosla to ono najprawdopodobniej sie podniesie wyzej... Mialam tylko duzo wypoczywac, zero sexu... W 22 tc juz bylo lepiej-troche wyzej,a w 26tc wszystko bylo juz ok-tak jak lekarz mi powiedzial-to sie czesto zdarza na poczatku ciazy ale zazwyczaj mija 🙂 Takze badz dobrej mysli no i przede wszystkim oszczedzaj sie 🙂
A jesli chodzi o porod-przy lozysku przodujacym chyba cesarke robia z tego co sie orientuje...

• 2 lata później...
  • 2 miesiące później...
  • Mamusia
Hej jestem w 19 tygodniu ciazy ostatnio dostalam obfitego plamienia i skurczy poojechalam odrazu do szpitala (a i obecnie jestem za granica) po paru dniach wypuscili mnie pponiewaz wszystko sie uspokoiło , 4 dni pozniej znow wystapilo plamienie lecz mal;e ale odrazu pojechalam do szpitala doktor stwierdzila u mnie łozysko przodujace ale powiedziala , ze idzie ku gorze i ze to dobra oznaka. Obecnie jestem w szpitalu . Co myslisciee o tym? kiedy plamienie ustanie calkowicie? pomocy,

Hej Paulina. Miałam w tej ciąży łozysko przodujące, odklejało się i krew zaczęła sie pojawiać. Było to w 15 tyg ciazy. Pojechałam do szpitala i położyli mnie dajac jedynie lek Duphaston i przykazali tylko leżenie. Po kilku dniach krwiaczek z odklejajacego sie łozyska wysechł i odpadł. Lekarz powiedział ze łozysko jest nisko i trzeba uwazac az brzuszek sie nie podniesie. Zyczę ci zdrówka i cierpliwości, bo naprawde trzeba dużo leżec do mementu kiedy wszystko się uspokoi i brzuszek bedzie wysoko.

• 4 miesiące później...
  • Mamusia
Hej Kobietki 🙂
Czy jest jakas mama z tym problemem? W tej chwili mam lozysko przodujace..za ok 3 tyg bede miala usg, by to potwierdzic..alr raczej mowia mi, ze male szanse na zmiane!Mam lezec duzo..a wkrotce nakaza plackiem:/Ciezko tak, zwlaszcza ze paychika tez siada z nerwow..jesli sa tu mamusie z tym problemem to zapraszam, bo razem razniej!