Skocz do zawartości

MAGMIROR 500 | Forum o ciąży

Madalena

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Podczas ostatniej wizyty ginekolog przepisał mi globulki MAGMIROR 500 COMPLEX. Czy któraś z Was przyjmowała len lek? Są różne opinie i niektórzy twierdzą, że nie jest bezpieczny dla dzidziusia. Lekarz powiedział, że jest on bezpieczny ale jak się poczyta opinie o tym leku to można się zaniepokoić.
Bardzo proszę o Wasze opinię na temat tego leku. Co Wasi lekarze o nim sądzą i jak długo go przyjmowałyście? 😞

• Mamusia
hej jakis czas temu załozyła ten sam wątek bo dostałam te globulki od swojego gina, ponoc nie powinno sie ich brac przed ukonczeniem 12 tygodnia , a potem niema przeciwskazan, ja wzielam cale opakowanie i nic sie nie dzialo, brałam je chyba w 27 tygodniu jak sie nie mylę, i dzieki nim wyleczyłam bakterie, pozdrawiam

• Mamusia
Moja lekarka mi też przepisała macmiror, ale w okolicach 20 tygodnia ciąży. A że go nie brałam, to inna sprawa. Brałam kiedyś i nie pomógł. Ale każdy organizm jest inny.

Generalnie mogę Ci powiedzieć to, co mi ostatnio inna lekarka powiedziała: jesteśmy w ostatnim trymestrze ciąży, każde zakażenie może się kiepsko skończyć, jeżeli przeniknie do wód płodowych. A wtedy z dzieckiem może być różnie. Jeżeli więc ginekolog przepisał Ci ten lek, to raczej go bierz. Dziecku raczej już leki nie zagrażają 🙂