Skocz do zawartości

poród na 14maj :) | Forum o ciąży

aniulek1992

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej , mam mały problem. Jestem koniec 38tygodnia ciąży , mam już skurcze w pachwinach oraz w podbrzuszu , często mnie boli krzyż , ale od paru dni zaczęły mi puchnąć nogi , mam bóle brzucha jak na miesiączkę i ciągle coś mi jeździ po brzuchu, czy to może być poród już za parę dni ? odp proszę będę bardzo wdzięczna. 🙂

• Mamusia
ja ma termin na 14 maja 😉 przez jakiś czas (od 31t.c) brałam Fenoterol bo miałam skurcze, w efekcie tego zrobiło się rozwarcie i skrócenie szyjki i dzidziuś już nisko główką. Leki pomagały. Teraz jestem po ich odstawieniu, i trochę gorzej się czuję, tez mam ból jak na miesiączkę, skurcze są silniejsze i częściej występują, do tego odczuwam ból w miednicy, kości łonowej. Wczoraj byłam na wizycie i lekarz mówił że ten ból i skurcze no normalny stan rzeczy macica musi ćwiczyć, przygotowując się do wielkiego wysiłku itp. oczywiście jeśli zauważę że skurcze przybierają na sile i są coraz częściej mam jechać do szpitala. Na wątku "czy są już jakieś majóweczki 2010" jest dużo dziewczyn które tez mają takie bóle i narazie żadna nie urodziła 😉 więc spokojnie. Tak jak poprzedniczki piszą wsłuchaj się w organizm i jakby coś się większego działo śmigaj do szpitala 😉

Ps: Ja tez już nie mogę się doczekać dzidziusia i po każdym większym skurczu myślę że może zaraz się zacznie. Trzymam kciuki i życzę w miarę bezbolesnego rozwiązania 😉

Jeśli będziesz miała skurcze regularne co 5min i nasilające się wtedy jest sens jechać do szpitala i choć wydaje Ci się pewnie,że przy skurczach co 5min zaraz urodzisz to zapewniam,że miną jeszcze długieeeee godziny 🙂 nie martwcie się to nie taka szybka piłka 😜 Powodzonka.