Skocz do zawartości

8 tydzień ciąży🤰 | Forum o ciąży

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
WITAM MAMUSKI DZIEWCZYNY MOZE WY MI TO WYBIJECIE Z GLOWY ALE JESTEM PRZEWRAZLIWOONA CIAZE WCZESNIEJ PORONILAM I TO CHUBA DLATEGO TERAZ JESTM W 8 TYG CIAZY DO ZESZZLEGO TYG WYSTEPOWALY MDLOSCI PARE RAZY PROBOWALAM WYMIOTOWACNO I PIERSI BYLY BARDZO WRAZLIWE NAJBARDZIEJ SUTKI PIERSI BOLALY TERAZ RANO MOGE NORMALNIE ZJECS A PIERSI TROCHE BOLA......CZY TO OZNACZA COS ZLEGO?????????? PRZETLUMACZCIE MI BO ZWARIOWAC MOZNA

• Odpowiedzi 85
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

spokojnie, nie każdego dnia musisz czuć sie fatalnie,,, dzidzia już zaczyna dbać o Ciebie i daje Ci chwile spokoju 🙂 ja czasami też czuje się źle , a czasami nic mi nie jest, nie denerwuj sie tak bo to j szkodzi bardziej maleństwu niż odczuwany ból. jeżeli Cie to tak niepokoi to zgłoś sie do swojego lekarza ginekologa i on Ci wszystko wytłumaczy na spokojnie , jaki objaw jest niepokojący a jaki nie. będzie dobrze 😘 tylko dbaj o siebie i ciesz sie maleństwem 😉

tak 😉, nie przejmuj sie tak choć wiem że ciężko, bo sama denerwowałam sie o moje maleństwo przez cały czas, a teraz sobie rośnie i kopie jak tylko coś mu nie przypasuje, zobaczysz też niedługo poczujesz ruchy maleństwa tak szybko Ci czas zleci 🙂 powodzenia 😆

• 3 tygodnie później...
Witam! Czy zdażyło się może którejś z Was, żeby w ósmym tygodniu ciąży(licząc od ostatniej miesiączki ) nie było jeszcze widać tętna? zarodek ma nieco ponad 5 mm. Czy to już oznacza, że ciąża jest martwa? przepraszam że wprowadzam smutny wątek

• 1 miesiąc później...
  • 8 miesiące później...
Gość napisał(a):
Witam! Czy zdażyło się może którejś z Was, żeby w ósmym tygodniu ciąży(licząc od ostatniej miesiączki ) nie było jeszcze widać tętna? zarodek ma nieco ponad 5 mm. Czy to już oznacza, że ciąża jest martwa? przepraszam że wprowadzam smutny wąte]

Cześć musisz zapytać kilku lekarzy być może jest tak jak pisałaś ale warto popytać nie raz jest tak ze jest to ciąża mała a wiek ciąży określa lekarz czyli po wielkości zarodka ja na twoim miejscu zrobiłabym badanie krwi na poziom B-Hcg bo to on jest odpowiedzialny za rozwój maluszka...głowa do góry... POZDRAWIAM 😆

• 8 miesiące później...
  • Mamusia
Hej dziewczyny ... Wycgodzilo by ze jestem w 8 tyg ciazy nie bylam jeszcz u lekarza boje sie wizyty ... 13 listopada bylam z bolem jajnika dostalam antybiotyki. potem zrobilam 2 testy i pozytywne 28 listopada z now ginekolog ktory nic nie widzial,tego samgo dnia badanie hcg i 84,5 powtorzylam badanie hcg i 190... od ostatniego badania hcg minely 2 tygodnie za tydzien chce isc na usg.. mam nadzieje ze lekarz powie z ewszytko w porzadku i ze jest pecherzyk i widac serduszko... specjalnie czekam do tego tygodnia gdzie widac serduszko jestem po tylu poronieniach ze juz wole grac w otwarte karty wiec dziewczeta trzymajcie za mnie kcuki !!! 19.12 wizyta !!!

• Mamusia
Hej. Jestem w 8tc 0d, o moim maleństwie dowiedziałam się 8 dni temu czyli 6tc6d i wtedy też zrobiłam usg na którym widać pęcherzyk ciążowy 1,2cm i pęcherzyk zółtkowy 0,4cm. Lekarz stwierdził, że zarodka jeszcze nie widać i żebym przyszła po nowym roku to założymy kartę ciąży. Jednak teraz zaczęłam się martwić bo jak poczytałam na forum to u Was na usg w tym czasie już było widać zarodek a nawet słychać serduszko... umówilam się do innego lekarza i idę jeszcze przed świętami.

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
nie denerwuj sie kochana ja tez sie balam dopiero na 3 wizycie wogole bylo cos widac ... w 8 tyg mialam ostatnie usg i mama 2 pecherzyki w jednym jest serduszko a w drugim nie widac ciaza -ciazy nie rowna .. wiec spokojnie na nastepnej wizycie napewno cos bedzie widac 😘