Skocz do zawartości

NIEJADKI | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
lekarze nie wiedzą co jest...wczoraj wmusiłam w niego 200 mlela o 8 a potem zjadł o 20 80 kaszki
dzis praktycznie nic nie je fakt wprowadziłam mu gluten a po 3 dniach dałam mu plasterek szynki i cały wysypany i brzuszek go boli.calą noc płakal, no i teraz nie wiem po czym szynka czy gluten. tak to jest jak się nie czeka i wprowadza za szybko nowe produkty. w środę mam konsultację neuropsychiatry. bardzo dobry specjalista, starsza babka ale myślę że została mi już tylko ona

• Odpowiedzi 57
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tak była u nas pani doktor. jesteśmy póki co znacznie spokojniejsi. mamy nowe zalecenie;
to znaczy jeśli olek zazwyczaj wypija ok 100 ml mleke to trzeba mu z tego mleka zrobić koncentrat , mianowicie na każde 30 ml wody daje sie 2 miarki a nie jedną mleka. oczywiście najpierw daje sie połowę tej porcji a po tygodniu można zwiękrzyć.jeśli dziecko naprawdę mało je do można zwiękrzać do 150 %. czyli jeśli wypije 100 ml to liczymy jakby zjadł 200ml po czymś takim chce się pić więc można podać dziecku wody z glukozą.albo herbatki. prócz tego dostał czopki robione na apetyt, jest w nich między innymi paracetamol biseptol encorton.... i to jest taka kuracka przez 12 dni mocniejsza dawka a potem przez 12dni mniejsza. no ale teraz to olek i tak nie za dużo zje bo chore gardło więc z czopkami poczekam z 2 dni.

• Mamusia
a co jeszcze to przede wszystkim nie zmuszać dziecko jeść. jeśli nie chce to nie dawać, z głodu nie umrze próbować podawać i kombinować przy bajkach itd są dzieci które nie maja z jedzenia przyjemnosci i traktują to jak obowiązek i to nie żadna choroba tylko mają taki wstręt do jedzenia, trzeba je uczyć że jedzenie jest potrzebne i może z czasem zaczną odczzuwać z tego przyjemność ale może być tak że nigdy nie będą lubiły jeść.

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Jeszcze Wam dziewczyny dopiszę,ze pisałam tu 3 tygodnie temu,ze synek nie je,mozecie same przeczytać a teraz odmiana.
Przez 3 miesiace nie przytył nic,gastrolog kazała odstawić soczki,tylko woda,żadnych chrupek,paluszków...przekąsek.
Oskar je od ok.2 tygodni dokładnie i przytył już 0,5 kg...waży 10 kg,i tak mało jak na na 16 miesięcy 😞

Aha ja jeszzce próbowałam go przegłodzić tzn.dawałąm mu przez weekend tylko kaszkę z miski,pluł i płakał,na noc butla i w niedzielę znowu,ale popołudniu już się czułąm jak wyrodna matka a mały i tak pluł...nawet jak nabierałam na łyżeczkę kaszkę z butelki 🤪...poddałam się[/quote

głodzenie nic nie daje....takie już są te nasze dzieciaczki

Olga i jak maluszek???
Mój póki co je obiadki,ale głównie mięsko i tylko jak sam może,ja mu na widelec nabijam,albo uda mu się samemu.
Ale kanapek czy innych rzeczy nie 😞
Weźmie chlebek i parówkę do ręki ale podziubie