Skocz do zawarto艣ci

Zabkowanie | Forum dla mam

Domi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam moja kruszynka skonczyla cztery miesiace.Od kilku dni mamy horror w domu.Nie spi w ciagu dnia, albo jak spi to po 15 min, i budzi sie z krzykiem.Wklada do buzi wszystko co popadnie(czesci swojej garderoby rowniez), przypuszczalnie gdyby mogla pogryzla by sobie ogon kota, paluszki, piastki ma non stop w buzi.
Dzis byly dwie rzadkie kupy.Pupa czerwona.
Czy mozliwe jest, ze beda jej wychodzic zabki?Tak wczesnie?
Szczerze jestesmy zmeczone obie, bo nie spimy. Dodam, ze do tej pory spala cala noc, teraz, od 23.30-5.00, i koniec.
Znacie jakies dobre sposoby na zredukowanie bolu dziasel?
Smaruje zelem, daje gryzaki( takie zmrozone)...
Pozdrawiam
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• 3 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusia
hej Domi wiesz to bardzo mo偶liwe a raczej pewne ze to z膮bki - ja zaobserwowa艂am r贸偶ne rzeczy przy dzieciach szwagierek wi臋c z tego co piszesz to wszystko sie zgadza a po za tym co napisa艂a艣 to niestety nieznam innych sposob贸w u nas opr贸cz zelu daja jeszcze Tantum Verde -chyba to tak sie pisze nie pamietam, ale to taki spray na gard艂o ale na z膮bki u mnie dziewczyny psika艂y - zalecone oczywiscie przez lekarza to niby odkarza czy cos. A i jeszcze ta biegunka tgo te偶 normalne Pozdrawiam 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Dzieci z膮bkuj膮 r贸wnie偶 od 4 miesi膮ca- nie ma regu艂y. Jestem prawie pewna, 偶e o to chodzi gdy偶 piszesz, 偶e dziecko chce gry藕膰 co wpadnie w r膮czki. Mo偶esz jednak sama to sprawdzi膰 - kup specjalny 偶el na z膮bkowanie, oraz specjaln膮 gumow膮 szczoteczk臋 do z膮bk贸w nak艂adan膮 na palec rodzica (taki kszta艂t kondomika tylko 偶e ze szczoteczk膮 gumow膮) i pocieraj dzi膮se艂ka. Dzidzia sobie przy okazji pogryzie co r贸wnie偶 przyniesie jej ulg臋. Mo偶esz w艂o偶y膰 go do lod贸wki na chwil臋 aby by艂 ch艂odny (nie zimny).
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
moja kole偶anka robi艂a to samo co Ty i nie bardzo skutkowa艂o, synek mia艂 a偶 gor膮czk臋 z tego wszystkiego i lekarz zaleci艂 lek przeciwb贸lowy- oczywi艣cie odpowiedni dla wieku- zazwyczaj chyba te calpole czy nurofeny sa od 3 m-ca wiec Twoja c贸reczka si臋 kwalifikuje (ale sprawdz czy ma gor膮czk臋 rzeczywi艣cie).
Bardzo wsp贸艂czuj臋 bolesnego zabkowania 馃槥
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...