Skocz do zawartości

Ubranka dla dzidziusia | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Chciałabym kupić kilka fajnych i kolorowych ubranek na pierwsze dni maluszka ale powiem szczerze nie wiem w jakim rozmiarze wybrać i co dokładnie. Body, śpioszki, pajace? Jakie ubranka polecają na pierwsze dni od szpitala do kilku tygodni?
Ratujcie mamuśki pomysłami i radami.

• Mamusia
ja polecam body i pajace zapinane z przodu bawelniane i sa cieplejsze welurowe ja mam jedne i drugie dodatkowo cieply polarowy 🙂 z doswiadczenia wiem ze pierwsze dziecko bylo mi naj wygodniej w to ubierac spiochy i kaftaniki nie polecam ( ale to ja ) a rozmiar to zalezy ile twoje malenstwo teraz juz wazy bo moja jest kruszynka wiec ja mam 52-56 a ty sprawdz po wadze malenstwa zawsze jest napisane 🙂

• Mamusia
hej!
chociaż mi do porodu jeszcze zostało parę miesięcy, to równiez zastanawiałam się nad rozmiarami ubranek. Wydaje mi się, że minimalny rozmiar to 56, chyba że wiesz, że dzieciaczek będzie malutki, to mozna poszukac nieco mniejszych ciuszków, ale to i tak nie na długo, bo po urodzeniu Ci szybko wyrośnie 🙂
pozdrawiam 🙂
Kasia

• Mamusia
nie wiem jak Wy, ale ja kupilam jeden dres na rozmiar 56 🙂 i chyba poczekam zreszta lepiej zeby maluch mial za duze bodziaki niz wyrzucic pieniadze w bloto, bo z 56 wyrosnie minuta osiem.. Chyba ze rzeczywiscie kruszybna bedzie...ale srednia dlugosc maluszkow to 55 🙂

• Mamusia
oli napisał:
ja polecam body i pajace zapinane z przodu bawelniane i sa cieplejsze welurowe ja mam jedne i drugie dodatkowo cieply polarowy 🙂 z doswiadczenia wiem ze pierwsze dziecko bylo mi naj wygodniej w to ubierac spiochy i kaftaniki nie polecam ( ale to ja ) a rozmiar to zalezy ile twoje malenstwo teraz juz wazy bo moja jest kruszynka wiec ja mam 52-56 a ty sprawdz po wadze malenstwa zawsze jest napisane 🙂

Niestety, ostatnie USG miałam w 30 tyc i więcej mieć nie będę więc wymiary małego nie będą znane aż do porodu. Ciuszków mam 3 torby ale głownie mi chodzi o to jakie wybrać do szpitala. Kupiłam wczoraj kilka fajnych i kolorowych rzeczy i to zabiorę zobaczymy co położna powie,w razie czego mój skoczy do domu po więcej. Tak czy inaczej ciepło musi być ubrany bo 20 stopni to dla malucha zima więc na cebulkę i do samochodu 😉