Skocz do zawartości

CIĘŻKA PODRÓŻ WIECZORAMI | Forum dla mam

Ania8888

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej mamuski 😉
Mam problem z moim 2 miesiecznym synkiem, a dokladnie chodzi o to ze on boi sie podrozowac w ciemnosci 😞 Problem powtarza sie za kazdym razem kiedy wracamy wieczorem autem czy nawet wozkiem. Teraz ten problem narosnie bo juz coraz wczesniej bedzie ciemno a nie chcemy byc uwiazani w domu popoludniami czy wieczorkiem.
Wracajac autem placze nie milosiernie wrzeszczy ze nie idzie go uspokoic trzymam go na rekach tule, lulam, daje mu smoczka, czasem herbatke nic.
A wozkiem jest to samo.. wracam wieczorem to w jednej reke go niose a w 2 wozek 😮
Jest to bardzo uciazliwe 😮
Lekarz polecil nam zeby nie byc przy nim za cicho, i zeby zasypial np tylko przy TV zeby mrugalo mu jak na dworze gdy jest ciemno.. Ale to nie za bardzo dziala 😞

Prosze o pomoc i rade bo nie mam pojecia jak mam z nim postepowac 😞

• Mamusia
Mój synek też nie lubi być w ciemności. W nocy u nas w sypialni ( tam spi też Grzesiek ) mamy wsadzoną w kontakt taką lampkę ledową. Pobiera bardzo mało prądu, zapala się samoistnie gdy zrobi się ciemno i dajie delikatne światło. Wcześniej gdy nie miałam takiej lampki to na zwykłą lampke nocną kładłam pieluchę tetrową, to dawało też delikatne światło.
Spróbuj, może to zadziała 🙂