Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pierdzielę jak już po akcji kolka 😠 znowu powróciła o tej samej godzinie czyli po 16.00 mam dość,co prawda łagodniejsza niż tamta,ale to nie na moje nerwy!!!
Rzeczywiście ten vibrucol to o kant dupy rozbić bo nic nie pomaga.Najpierw go podałam a mała darła się bez zmian,w końcu po 2h podałam efferalgan i już się chociaż tak nie drze.Ja nie mam do tego sił,żal mi ,że podaję jej te czopy,ale nie mogę patrzeć jak jest bordowa i zanosi się od płaczu którąś godzinę.

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mycloud napisał:
Ja pierdzielę jak już po akcji kolka 😠 znowu powróciła o tej samej godzinie czyli po 16.00 mam dość,co prawda łagodniejsza niż tamta,ale to nie na moje nerwy!!!
Rzeczywiście ten vibrucol to o kant dupy rozbić bo nic nie pomaga.Najpierw go podałam a mała darła się bez zmian,w końcu po 2h podałam efferalgan i już się chociaż tak nie drze.Ja nie mam do tego sił,żal mi ,że podaję jej te czopy,ale nie mogę patrzeć jak jest bordowa i zanosi się od płaczu którąś godzinę.

Sprowadz z Niemiec kropelki Sab Simplex - nam pomogły. Jagodzie w prawdzie nie ale ona dawała sporo mniej niz sie zaleca. Ja daje tak jak w ulotce czyli 15 kropli do kazdej butelki, w Twoim przypadku 15 kropli przed kazdym cycem ;-)

• Mamusia
mycloud napisał:
Pinacolada w jaki sposób można je sprowadzić? akurat w Niemczech nie mam nikogo znajomego;( jak wy to zrobiłyście?

Hmmm, kuzynka kolegi mojego męża nam kupiła i przysłała. Będę ją jeszcze prosić o więcej bo tego trochę schodzi. Mogę zamówic wiecej ale Ty potrzebujesz szybciej. Widziałam gdzies w aptece internetowej.....zaraz popatrzę

pinacolada napisał:
No - odpowiedziałam juz chyba na wszystkie pytania wiec teraz relacja z wizyty u gina 😉

U mnie w podwoziu wszystko ok 🙂 Dostałam tabletki na pól roku i od jutra zaczynam brać!! Jupi !! I przepisała mi te co chciałam - Jeanine! Muszę się przyzwyczaić do codziennego brania - ustawie przypomnienie w komórce żeby wpadki nie było 😉:P
Niunia w aucie zachowywała sie spokojnie. Poźniej tatus z nią spacerował pod gabinetem bo zasnęła w foteliku i spała az do powrotu do domu. Wrąbała flachę i dalej śpi!

jak to od jutra 🙂? mzoe ja jakas głupia jestem ale dawno nie bralam tabletek i to sie nie bierze w 1 dniu miesiaczki??? skad wiesz ze jutro dostaniesz:P? bo ja tez mam te tabletki i narazie nie biore no bo nie mam okresu.

• Mamusia
Jagoda80 napisał:
pinacolada napisał:
No - odpowiedziałam juz chyba na wszystkie pytania wiec teraz relacja z wizyty u gina 😉

U mnie w podwoziu wszystko ok 🙂 Dostałam tabletki na pól roku i od jutra zaczynam brać!! Jupi !! I przepisała mi te co chciałam - Jeanine! Muszę się przyzwyczaić do codziennego brania - ustawie przypomnienie w komórce żeby wpadki nie było 😉:P
Niunia w aucie zachowywała sie spokojnie. Poźniej tatus z nią spacerował pod gabinetem bo zasnęła w foteliku i spała az do powrotu do domu. Wrąbała flachę i dalej śpi!

jak to od jutra 🙂? mzoe ja jakas głupia jestem ale dawno nie bralam tabletek i to sie nie bierze w 1 dniu miesiaczki??? skad wiesz ze jutro dostaniesz:P? bo ja tez mam te tabletki i narazie nie biore no bo nie mam okresu.

Zazwyczaj się bierze od 1 dnia okresu ale tylko dlatego zeby wykluczyc ewentualna ciążę. Po porodzie jeśli nie było stosunku ( a nie było - więć w ciąży nie jestem) to moge zaczac od jutra i wtedy po 21 dniach dostane okres tzw "z odstawienia". Ot cała prawda!!!

pinacolada napisał:
Jagoda80 napisał:
pinacolada napisał:

Zazwyczaj się bierze od 1 dnia okresu ale tylko dlatego zeby wykluczyc ewentualna ciążę. Po porodzie jeśli nie było stosunku ( a nie było - więć w ciąży nie jestem) to moge zaczac od jutra i wtedy po 21 dniach dostane okres tzw "z odstawienia". Ot cała prawda!!!

no to pieknie! mi nikt o tym nie powiedzial ☺️ no a teraz to po zawodach... ☺️

• Mamusia
Jagoda ja tak miałam Agaty tylko delikatnie nivea smarowałam lub w ogóle niczym i całą tubkę tego na odparzenia z nivea zużywałam przez rok, a teraz inna skórka inna pupa i się czerwieni - córcia ma to po mamusi 🙂 moja mama mówi, że ja też dupcie miałam jak tarkę i nic nie pomagało!

• Mamusia
Dusia_P napisał:
Pinacolada no to u mnie pupa wygląda taka samo 😞 przeszłam już z chusteczek na zaparzony rumianek i na koniec jeszcze alantanem posmarowałam (na oparzenia pomaga więc na pupę mam nadzieję też) jutro przyjdzie położna to się jej jeszcze podpytam.

Dusia - zwykła woda najlepsza. Rumianek czesto uczula! Woda z kranu z odrobiną nadmanganianu potasu! Do wanienki do kapieli tez dodaj nadmanganianu albo ugotuj krochmal. I popros pediatre o robioną maść do pupy - te są najlepsze i warto je w domu miec w razie W. Ja mam 2 opakowania( 2 rozne receptury od 2 roznych lekarzy) i w sumie to ich uzywam na codzien.

• Mamusia
Justyna nic konkretnego nie robię, nie wiem jak Ci pomóc a Piotruś nie ulewa po tej 100z butelki? jak nie to widocznie tak musi być albo częściej musisz go przystawiać. Jakbyś była bliżej to bym Ci małego podkarmiła bo u mnie produkcja jak na więcej niż jedno dziecko, wszystko w domu mamy już 'opryskane' mlekiem, bo jak młoda się zakrztusi to ja oklepuje a fontanna tryska 🙃

Pinacolada
no właśnie myślałam o nadmanganianie, jutro go kupię Majka ma jeszcze ten rumień noworodkowy to na niego też działa. A o krem też poproszę 🙂 no i chusteczki będą tylko na wyjścia

na koniec zdj z dzisiaj 🙂 MOJ MAŁY BOHATER!

SPOKOJNYCH NOCEK I DŁUGICH PRZESPANYCH GODZIN PAPAPA [img size=490]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/dresik_brz.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Syla to dobrze że mi powiedziałaś że mogę wychodzić nawet nie wiedziałam że lepiej mu wyjdzie na zdrowie 🙂dzięki 🙂
Justyna_Malutka ja karmie małego "na żądanie" ale próbuje co 2 godziny.Doi cyca ok 5-10 minut daje go do odbicia czasami mu się beknie od razu aż się mu uleje a czasami się denerwuje i daje go znowu do cyca aż do samego końca karmienia.
Michałek jak jest najedzony to puszcza cycka i uśnie 🙂
Ale w sumie je około 30 minut więc sporo.
Jagoda ale stroisz tego syneczka :P

A DOPIERO ZAUWAŻYŁAM DZIŚ KOŃCZYMY 3 TYGODNIE :laugh: