Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
agata_1982 napisał(a):
moje dziecko dzis nie spi wcale!!!!!!!! wczoraj przekimała prawie cały dzień a dzis masakra jakas! po jedzeniu niby przysypia odłozymy ja- za 5 min oczy otwarte 😮 i tak cały dzień 😮 😮 😮 😮 widac ze jest zmeczona ale jakos nie potrafi sie wyciszyc i zasnac 😞

stwierdziła że co za dużo to nie zdrowo 😉 może ją brzuszek boli albo kolka jakaś 🤢 albo poprostu zły dzień ma 🤨

• Mamusia
agata_1982 napisał(a):
moje dziecko dzis nie spi wcale!!!!!!!! wczoraj przekimała prawie cały dzień a dzis masakra jakas! po jedzeniu niby przysypia odłozymy ja- za 5 min oczy otwarte 😮 i tak cały dzień 😮 😮 😮 😮 widac ze jest zmeczona ale jakos nie potrafi sie wyciszyc i zasnac 😞

Agata u nas dziś to samo....sama już nie wiem, może to kolki się zaczynają czy jaka inna cholera!!!!!!!!! Albo pogoda tak wpływa na te bobasy nasze! Ja dziś ryczałam z bezsilności i desperacji!!!!!!!! MASAKRA!!!!!!!!!!

• Mamusia
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Witam mamusie przepraszam za wcięcie w wątek ale przeczytałam że LOUISEDG ,chce bardzo karmić piersią ale martwi się ze mało mleka ma....
a więc pociesze ją 🙂 ręcznie ani laktatorem nie ściągniesz mleka tyle co maluszek umie wyssać 🙂
ja gdy szłam do lekarza lub musiałam wyjśc ściągałam mleko malutkiej,i tylko miałam 50ml z obu piersi.... i też się martwiłam że tak mało pokarmu,później położna powiedziała mi że laktator nie ściągnie tyle mleka co maluszek.....
a córeczke KARMIE PIERSIĄ malutką do dziś,a wkrótce skończy 11 miesięcy 😉
jeśli więc Twoja córeczka po karmieniu przesypia 2-3 godziny,jest wesoła itp to znaczy że wszystko jest w porządku 🙂 i pamiętaj najlepszy laktator to maluszek ssący pierś 🙂 i w ten sposób pobudzający laktacje 🙂

hmm ale jednak na wadze nie przybierala 😞 teraz dostawiam ile dam rade i odciagam tez
wczoraj z 8 razy odciagalam jeszcze miedzy karmieniami,
ale przynam ze powoli mam dosc:/
Maga zmobilizuj mnie...:/
widze ze moej malenstwo woli piers od butelki czasem ja odpycha i szuka cyca
strasznie doluje mnie ta laktacja
i pilabym jeszcze tego hippa na laktacje ale boje sie tego kopru..:/

jesli woli piers to niech Cie to cieszy! 🙂 mozesz np dawac butle zaraz po odciagnieciu a poziej cyca jeszcze skoro lubi to dodatkowo pobudzi 🙂
potrzebujemy sie mobilizowac wzajemnie chyba, bo u mnie tez spadek formy i jest 70-80 z obu 🥴 tylko, ze ja te problem mam, ze on juz nie chce cycka 🥴 🤢 zlosci sie, wnerwia, prycha i oboje sie meczymy... 😞
poczekamy zobaczymy, nie Lui? 🙂
btw czytalam, ze kolejny kryzys laktacyjny w 6tyg 😮 ja jeszcze z tego z 3tyg nie wyszlam a co dopiero nowy 😮 😲

A gdzie wyczytalas o tych kryzysach_
Ja dzis raz nawet 70 z obu i wieczorem niespelna po karmionku jeszcze 50/60 z obu 🙂 to chyba nie najgorzej bo w piatek doiłam 30 z obu
ale do setki daleko... ne poddam sie
tak samo jak udalo mi sie pobudzic i utrzymac laktacje nie majac dziecka przy sobie 3 tyg tak teraz dam rade!!

I ty tez dasz 🙂 nie wierze ze antos nie kocha cycuszków?
a czy on tez jak criters atakuje te twoje suty? bo u mnie normalnie napad napalenca - critersy atakują 😁 😁 😁 😁

buhaha 😁 ja dzisiaj tez lepiej odciagalam 🙂
no i super, ze u Ciebie laktacja tez lepiej 😁
a o tych kryzysach to na edziecko.pl zreszta szedzie pelno tego jest, ja troche zajeta bylam ostatnio i nie mialam czasu awet tu z Wami popisac 😞 wiec nie mam kiedy poszukac Ci jakiegos linka
Antos kocha cycusie tylko od czasu do czasu, zwlaszcza jak gdzies wyjde na chwile i sie za mna steskni 😁 ale tak to woli butle 🤪 ale dokladnie jak criters!!! 😁

• Mamusia
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Maga napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Mago i normalnie ukochaj meza od nas -zloty chlopina ! 😉dba o nasza Magusie 🙂

ukochalam, jak wrocilam ☺️ 🤪 🤪

noż cóż to musiało być za ukochanie 🤪 😁 😁 😁 😉 😜

bede wstydliwa i nic nie powiem ☺️ ☺️ 🤪 🤪 🤪

ta to tylko smaka narobi:P
coz za przykladna zona i matka 🙂 maz zadowalany ☺️ ☺️, synus zadowolony (mleczko) a ona wystrojona w wkladki laktacyjne po klubach sie buja 🤪 🤪 🤪
a my zazdrosicim!! 😁 😁 😁
jeszcze sasiadka dzis mi zrobila rodeo pietro wyzej z mezem 🙃 🙃a tu czlek ze smakiem sie obejsc musi 😜

hahahahahah 😁 a moze mieszkasz pod nami? 🤪 🤪 🙃 😁
apropo tematu dzisiaj dostalam zastrzyk w pupe :P depo provera- zobaczymy co z tego bedzie 🙂

• Mamusia
Louisedg napisał(a):
jeszcze polozna jak byla i mowilam jej jak jest to oznajmila: ee to nie bedzie pani karmila, prosze dawac czasem tak dopic ale ten pokarm zaniknie,...........
budujące:/
taki chu.... jak batorego komin
nie poddam sie tak jak udalo mi sie uratowac laktacje na poczatku tak teraz tez wykarmie moje dziecko
cholera no wykarmie....

o i brawo Luizka 😁 ja tez!! a co 😎

• Mamusia
Agamu napisał(a):
kamiska napisał(a):
Agamu napisał(a):
laski, czy ktoras z was chce uzywac lub uzywa chusty do noszenia maluszka?? ja bym chętnie sobie z takiej zapodała 🙂

ja chce ja chce bardzo ale jestem zielona w temacie to mialo byc moje nastepne pytanie 🙂

No ja właśnie też jestem zielona 🙂 Może nam tu któraś coś doradzi 🙂

my mamy bebeulu rapalu- fajnie sie nosi, jest sztywna, ale mnie sie wydaje, ze to raczej zaleta, bo pewnie trzyma malucha 🙂 zawsze jest w niej spokojny i wlsciwie zasypia odrazu po wlozeniu do niej. nie mialam stycznosci z kokowymi i tymi kieszonkami, my od razu z grube rury wiazana kupilismy 😁 bo chcielismy przyszlosciowo na wiekszego Antosia tez 😁

• Mamusia
kahlanik napisał(a):
Pytanie do dziewczyn, które mają miesięczne i ponad miesięczne bobasy: ile Wasze Skarby śpią?? Bo Tadeo potrafi czasem przespać prawie cały dzień i noc, a następnego dnia jest dosyć długo pobudzony...

3-5max godz w nocy za dnia mniej do poludnia ok 2h, pod wieczor znowu 3 🙃

Anulcia napisał(a):
Witajcie moje Kochane Mamuśki 🙂

My z Emilią już w domciu 🙂 Szczęśliwe do granic możliwości 🙂 Dziękuje Kochane za wsparcie i smski jesteście wspaniałe 🙂Jutro w miare możliwości i czasu opowiem Wam historie narodzin Emilki 🙂

KOCHAM WAS 🙂 😘

Są już!!! jupiiiiii!

• Mamusia
Maga napisał(a):
kahlanik napisał(a):
Pytanie do dziewczyn, które mają miesięczne i ponad miesięczne bobasy: ile Wasze Skarby śpią?? Bo Tadeo potrafi czasem przespać prawie cały dzień i noc, a następnego dnia jest dosyć długo pobudzony...

3-5max godz w nocy za dnia mniej do poludnia ok 2h, pod wieczor znowu 3 🙃

2-4 godziny w nocy w dzien do południa ndrzemie po 15 minut tak to caly czas marudzi a okolo południa spi nawet do 5 godzin pozniej jest kapana nie spi z 2 godziny i pozniej jest noc wiec od nowa po 2-4 godziny.

Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Maga napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):

coz za przykladna zona i matka 🙂 maz zadowalany ☺️ ☺️, synus zadowolony (mleczko) a ona wystrojona w wkladki laktacyjne po klubach sie buja 🤪 🤪 🤪
a my zazdrosicim!! 😁 😁 😁
jeszcze sasiadka dzis mi zrobila rodeo pietro wyzej z mezem 🙃 🙃a tu czlek ze smakiem sie obejsc musi 😜

apropo tematu dzisiaj dostalam zastrzyk w pupe :P depo provera- zobaczymy co z tego bedzie 🙂

oby nic!! 😁 😁 😁
ja ci dam ty smaka mi robisz , jak sąsiadka 😁

• Mamusia
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Maga napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):

a my zazdrosicim!! 😁 😁 😁

oby nic!! 😁 😁 😁
ja ci dam ty smaka mi robisz , jak sąsiadka 😁

heheh 😁 🤪
dobra dziewczyny, ja lece, bo ostatnio mam juz duzo zajec i musze popracowac troche, wiec rzadziej mam czas tu przebywac..
ale nadrobilam i wpadne jutro w miare mozliwosci 😘
trzymajcie sie mamuski!

• Mamusia
hejo
Tymon dziś zwariował 🤢 jest taki dożarty że szok 😮 nie wiem co jest grane 🤔
w nocy dość ładnie spał ale od 7 jest makabra jakaś 🤔 nic tylko ręce ... Maga wrzuć link na te chusty ? bo jak tak dalej pójdzie to i ja zamienie się w kangurzycę 🤢
miłego 😘

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
hejo
Tymon dziś zwariował 🤢 jest taki dożarty że szok 😮 nie wiem co jest grane 🤔
w nocy dość ładnie spał ale od 7 jest makabra jakaś 🤔 nic tylko ręce ... Maga wrzuć link na te chusty ? bo jak tak dalej pójdzie to i ja zamienie się w kangurzycę 🤢
miłego 😘

http://www.mamuka.pl/category/chusty-dla-niemowlat-i-dzieci 🙂 a co sie dzieje? marudzi? nasz tez marudzil od 5 🤢 i teraz w koncu spi na mnie 😎

• Mamusia
Witam się i ja!
Noc ładnie przespana, za to od rana znów płacz i histeria...nie wiem w końcu, czy to kolka czy nie, ale profilaktycznie wlałam do butelki kropelki sab. Mam nadzieję, że jeśli to kolka to pomogą, a jeśli nie to nie zaszkodzą... 🤢
Wczoraj Gabi tak się darła, że nawet w kąpieli było wycie ( a kąpiel uwielbia), więc sama już nie wiem, czy to kolka, czy po prostu chęć popłakania sobie -ona w zasadzie ma takie histerie jakieś od samego urodzenia, z tym że na początku wyła wieczorami, a teraz włącza jej się w ciągu dnia!
Ale i tak kocham tego mojego Smerfika nad życie 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
siema mamuski 😘
ja bede szczepić 5w1 z rota i pneum dam sobie spokój bo kasowo nie wyrobie choc przyznam ze boli mnie to 😞
Dwa Mój ma prawie miesiac i ze spaniem ciężko czasem przespi od poludnia i noc nastepnego dnia wogóle nic i z reguły do południa przysypia po 5min przy cysiu jak kłade do lozeczka wózka jest ryk 😮 Też bym chętnie tą chustę nabyła 🤪 Narazie staram się uczyć spania w nocy w łóżeczku z marnym skutkiem bo go biorę do karmienia i zasypiamy razem 😮
Była u mnie położna wczoraj i pyt czy go dokarmiac bo daje mu mm raz dziennie powiedziedziała żeby dokarmiac kuźwa przybył mi licząc od tego spadku po urodzeniu 620g w 3tyg i jeszcze mało 😮Mówiła ze jeszcze jest żółty a i wiecie szczepionkę od gruźlicy ma praktycznie w paszce reszta ok 🙂
A wczoraj obdzwoniłam prawie wszystkie poradnie preluksacyjne terminy wolne na grudzien koniec listopada już zapisałam w jednej prywatnie 80zł ale zadzwoniłam jeszcze do jednej i na 20października bezproblemowo na NFZ 🤪 u Was też takie problemy są z tym badaniem?
ja się uczyłam że trzeba trzy razy robić po urodzeniu, w 4-8tyg.ż i po 10tyg.ż. nawet jesli pierwsze drugie było ok. Ciekawe jak terminy wolne na grudzien to trzeba dziecko jeszcze w ciazy zapiasac?????????? 😮 🤔

• Mamusia
Witamy!
Po nieprzespanym dniu noc super 🙂 od 22.30-4.40 i 5.45-7.30 a teraz dzienne marudzenie 🙂 niby woła jeść, marudzi, ja pedzę butle podgrzewać za chwilę patrze drzemie sobie 😮i tak w kółko 😜 😜 Mamę w balona robi 😜
Aniu gratuluję jeszcze raz!!!nie ma jak w domku 🙂 🙂 🙂

Landusia napisał(a):
Hej
dziewczyny powiedzcie mi jak wy myjecie butelki? ja do tej pory tylko wypazałam woda i myłam tylka ta szczoteczka a uzywacie jakies płyny? 🤨

ja tez bez płynu ale coraz bardziej sie zastanawiam nad tym plynem z Nuka