Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hey, hey 🙂
Oczywicie jak ide na 9 30 do pracy, to Nadia od 6 15 buszuje... zwariuje kiedys z tym dzieckiem....

Udalo mi sie ja znowu przekonac do nocnika. ale co z tego, ze na nim siedzi jak awet siusiu nie zrobi.. sukces, ze sie juz nie wydziera...

OD rana albo nadia nie do zniesienia, albo moja cierpliwosc jakas mniejsza... na szczescie zaraz przychodzi babcia. 🙂 Wiecie, co ja juz sobie nie wyobrazam siedzenia z Nadia calymi dniami, bo czasem po weekendzie mam dosc..
heh potwierdza sie, ze wyrodna ze mnie matka 🙂)

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sandra, ja też po miesiącu pracy nie wiem jak mogłam wytrzymywać całe dnie tylko z Gabrysią. Dzisiaj od rana strasznie marudzi....no i wiecie co...chce smoczka 😞 Jak jej dałam to już jest spokój i się bawi. Kurde - babki w żłobie ją nauczyły 😞 No ale mąż nie kazał mi zwracać uwagi, bo stwierdził, że lepiej żeby miała smoka niż im cały czas płakała. Może i ma rację...

Czytałyście lutówki...eh...ale niepoważne dyskusje toczą...

• Mamusia
heh hej 🙂
ja to znowu nie wyobrazam sobie zebym miala nie siedziec z malym caly dzien hehe
dzisiaj chyba taki dzien bo Oli tez od rana strasznie marudzil ale teraz zasnal wiec mysle ze po przebudzeniu bedzie juz fajny 😁 😁 😁
Ja to do nocnika chyba nigdy nie przekonam malego bo jak go posadze to on momentalnie schodzi z niego... :/ ale za to widze poprawe ze smoczkiem bo juz rzadko z nim siedzi 🙂

Goshe ja dałam mojemu nocnik do zabawy... i wyobraź sobie sam zaczyna go wyjmować, siadać i sprawdzać czy coś zrobił;p Czasem też zawoła "kuka" to mu mówię, żeby szedł po nocnik to czeka aż go rozbiorę i an chwilkę posiedzi... ale oczywiście "kuki" do nocnika jeszcze się nie zdarzyło zrobić;p
W każdym razie i tak jest postęp bo na początku nie było mowy, żeby go w ogóle posadzić a teraz sam ten tyłeczek pcha 😉

• Mamusia
hej 🙂

oj na lutym 2010 wrze.. nie wiem o co tak tam na prawde chodzi, ale jest to dla mnie niepowazne w jaki sposob dziewczyny się tam wzajemnie obrażają.. to jest dziecinne...

u nas nocnik na razie stoi w kącie, choć Grzesiu czesto przynosi mi i pokazuje ze chce usiąść. 2 razy zrobił kupke, ale musiała stękać razem z nim.. haha 😁

dobra, idę odpocząć bo z miasta wróciłalismy, zawiozłam brakując epapiery na uczelnię. Dowiedziałam się, że moj kolega z licencjatu się powiesił w sierpniu.. 😞 z powodu nieszczęśliwej miłości.. tez Grzegorz..
głupotą jest odbierać sobie życia, a tym bardziej z powodu miłości..

ja to w ogóle nie wiem o co u lutówek kaman bo nie mam w zwyczaju czytać innych forów (raczej czasu nie mam;p)
Kasia przykro mi.. takie informacje są ciosem dla ludzi obcych a co dopiero jeśli chodzi o znajomego..:/ niestety życie bywa okrutne... a nie każdy jest wytarczająco silny psychicznie żeby jemu podołać...

co do nocnika jeszcze - oczywiście stękamy całą rodziną 😉 liczę na to, że w końcu coś wystękamy 😁

• Mamusia
Kasia bo niektorzy ludzie bardzo dobrze sie maskuja wierz mi nic po nich nie widac ze maja jakies problemy...:/ mojego brata kolega tez sie powiesil-na klamce od swoich drzwi wejsciowych do domu- byl pijany i nacpany a mial 19 lat...
Oliwierek mi zamiata pokoj hehe zaraz mu golabka odgrzeje bo mniam mniam wola hehe
ja czasem cos podczytam inne watki , luty 2010 tez ale nie bede komentowac ich klotni, jak chca sie wzajemie obrazac to niech sie obrazaja heh 🤔

• Mamusia
ja raczej czytam tylko naz, choc czasem sie cos napatoczy i przeczytam...

Wiesz, co Martus my z kolei w zlobku jestesmy ze tak powiem prowodyrami w odzwyczajaniu od smoczka.. w grupie dzieci reaguja zupelnie inaczej i szybko jesli sie potrafi mozna zajac ich uwage.. choc sa i takie, ktore nie ma opcji.
Wczoraj sie tak smialam, bo lysze krzyki i ryki w szatni.. wychodze, a tam nasz Wiktorek wesolek i matce beczy, pytam o co chodzi, a ona ze smoczka mu chciala zabrac...
Patrze na malego i mowie daj cioci smoczek: A Wiktor z usmiechem na ustach wyciagnal, smoczek ciocia schowala do szafki.. a mama byla mega zdziwiona 😁 :d Te dzieciory kochane.. 🙂)

Nadia tez od okolo 2 tyg siedzi grzecznie na nocniku, bo byl czas, ze juz spierdzielala.. teraz dostaje do rak obrazki dla malucha i siedzi nawet 20 min,ale niestety kupa walona w gacie... 😉

• Mamusia
Słuchajcie, teraz na styczniu 2010 jest jazda 🤪 no nie mogę, nagle wszystkie się obudziły że są podczytywane, że może ich rodzina podczytywać i akurat teraz wszystkie prosza admina o prywatność...
no kurde, trzeba się liczyć z tym, że to forum publiczne i nawet niezalogowani moga tu wszystko czytać..
Ale i tak wygrała kiedyć jedna z grudniówek, zamieściła pismo o alimenty, ze wszystkimi danymi osobowymi, opisała całą historię swoją.. no masakra..

nie wiem jak Wy, ale mnie jakoś nie przeszło przez myśl by zakładac jakieś osobne forum. Po co się izolować? ja na przykład oprócz naszego wątku staram się przeglądac całe forum, udzielac sie w innych wątkach ( ale nie tych dla poszczególnych miesięcy ).
A jesli chcę Wam coś napisać z mojego zycia, to staram się to przedstawić w taki sposób, by potem nie było żadnych nieporozumień w razie "podczytania", choć jestem pewna, że nikt ode mnie mnie nie podczytuje, bo żaden znajomy nie wie ze tu się udzielam, jedynie mąż, ale on z racji tego ze jest informatykiem nawet i bez logowania moze sprawdzić co robię, więc sie nim nie przejmuję 🙂 jak coś podczyta to przynajmniej będzie wiedział co mnie boli ;p

Jak się ciesze że odpadła z top model ta wulgarna dziewczyna, miałam jej dosyć, jej sposób bycia mnie irytował 😜

• Mamusia
witam w ten słoneczny dzień 🙂

Grzes właśnie usypia a ja czekam aż zasnie bo podłogi myje 😜 a tak jak leży to do sypialni nie mogę wejśc z mopem bo by się od razu nim interesował. Musze jeszcze okna w kuchni umyć i papu dla męza przyszykowac, on zup nie jada, więc będzie miał dziś warzywa na patelni, a my z Grzesiem pomidorowo-warzywną 🙂

jaj, od jutra znów szkoła, na szczęście jutro same seminaria, za to w sobotę od 8.30 do 18, ale dam radę 🙂

• Mamusia
Hej hej 🙂 My wróciłyśmy ze spacerku niedawno. Dzisiaj niestety jak odbierałam Gabi to myślałam, że wyjde z siebie. Jedno z dzieci miało w buzi jej smoka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 Wrrrrr - powiedziałam Pani, że tak być nie może. Potem okazało się, że ma kupę!! Zrobiłam małą "zadymkę" właścicielce - tzn. powiedziałam co myślę na ten temat i mam nadzieję, że porozmawia ze swoimi pracownicami.
Co do smoka, to się okazało, że właścicielka też nie pozwala aby dzieci w żłobku miały smoka - tzn. tylko do spania...no ale widocznie Panią było wygodniej jak Gabi miała zatyczkę.
Co do różnych wątków, to w zasadzie nie czytuję ale zdarza mi się czasami. No ale szkoda komentować zachowania dziewczyn. Ta z grudnia to naprawdę przesadziła. Ja tam nie mam nic do ukrycia i nie obchodzi mnie to, że ktoś może to czytać - nie mam w zwyczaju obgadywać kogoś z rodziny - a jak mąż czyta - no cóż....jestem tego samego zdania co Kasia 😉 Kurczę u nas tak fajnie kulturalnie na sierpniu...może jakoś "zadymkę" wymyślimy 🙂 🙂 🙂 Proponuję naskoczyć na Sandrę 😁 😁 😁 Oczywiście Sandruś żartuję 🙂

My dzisiaj na obiadek spaghetti 🙂 Mniam...Gabi po prostu uwielbia. Zresztą zauważyłam, że ona lubi wszystko co ma związek z mielonym i uwielbia ostatnio zupy warzywne - najbardziej marchewkę.

• Mamusia
Marta, tak jak pisałas , paniom w złobku wygodniej, że Gabi ma zatyczke, dzięki temu jest cicho.. ale nie powinna ciągne ze smoczkiem siedzieć - będzie ją cięzko oduczyć i może mieć problemy ze zgryzem. No ale z tą kupą to niedpuszczalne.. na pewno coś tam smierdziało, więc powinny wyczuć babki, chyba że Gabi robi bezwonne o lawendowym zapachu 😁 🙃
Bo Grzesiu robi jak prawdziwy chłop, potem trzeba mieszkanie wietrzyć 😜

no dobra, to robimy zadymę? 😜
też zartuję 🙂

• Mamusia
U nas dzieci siedza na ocnikach 3 razy dziennie.. ale w momencie wydawania zawsze wacha delikwenta 🙂) hehe., czaem i sie zdarzy ze sie skupa w szatni 🙂) hahah...
dzisiaj mama mi cofnela dziecko, ktore minute wczesiej wachalam, narobil maly placzu i rabanu za mama a tu sie okazalo ze p prostu mamie piernal w nos 😁DD hahaha

Ja jestem zalamana, zaplakana i zdlowana.. od jutra darek jest bez pracy.. udalo mu sie zalatwic l4, wiec miesiac mu jeazcze zalaca..

• Mamusia
Kurde czyli nie przedluzyli mu umowy chu*e!!!!! dobrze ze zalatwil w pore to L4...
Martus jak to czytam o tym Twoim zlobku to tak sie zastanawiam co te baby wyprawiaja tam, dzieci lataja z kupami, zatykaja je smoczkami ciekawe co tam jeszcze sie dzieje ???
Kasia moj Oli to tezjak kupe zrobi to kurczew calym domu wali heheheheh
dzisiaj to normalnie juz wyprowadzil mnie z rownowagi no tak jęczal i stekal przez calutki dzien ze masakra!!!!!!!! jemu brakuje chyba wychodzenia i spacerkow...wychodze z nim ale na krotko bo albo pada albo wieje i zimno bardzo:/
Moj mezus oglada meczyk a ja patrze kozaki na allegro nowe oczywiscie bo chodzilam po sklepach i nic fajnego nie ma eh 🙂

• Mamusia
Sandra, przykro mi że z pracą Darka nie wyszło 😞 całe szczęście, że ma to L4. Może w tym czasie spokojnie poszukać pracy..

Gosia, mój Grzes tez jęczy, głownie wieczorami, wszytsko go nudzi i nie wie czego chce. My srednio wychodzimy na godzinkę na spacer, robimy rundkę wokół domków zahaczając o plac zabaw 🙂