Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
cześć 🙂
wrócilismy od okulisty, z małym wszystko ok. Zeza nie ma, a to że oczko mu ucieka to może być przez to że ma dośc seroką przgerodę nosową i stąd moze takie wrażenie. Lekarka powiedziała, ze ma "plusy", czyli taka malutką nadzwroczność. Narazie nie kazała się tym martwić 🙂

Hah 🤪 kupiłam sobie dziś oficerki 🙂 w CCC za 199,90. Co prawda nie skórzane ( przemyślałam, i stwierdziłam że 300 zł to trochę drogo za butki.. ), ale i tak bardzo mi się podobają 🙂 ladnie noga w nich wygląda i są bardzo wygodne 🙂 Jak ja dawno takich lepszych butów sobie nie kupiłam, już zapomniałam zapachu nowego obuwia, az do dziś 😁

Grzes zasypia a ja zaraz coś zjem bo głoda jestem. Do nast.napisania 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Hej 🙂
Kurcze moze i ja sie wybiore z malym do okulisty...w koncu jeszcze nigdy nie bylam z nim.. 🙂
Dobrze ze Grzes ma zdrowe oczka 🙂
Ja wygralam aukcje nowych butow 😁
http://allegro.pl/italy-sexy-black-modne-kozaki-muszkieterki-37-i1263045604.html
no tak mi sie podobaja ze musialam je kupic 😁
a jutro idziemy z Oliwierkiem po kozaczki 🙂
Martus jutro Twoje swieto hehe zaszalej troszke a co tam 🙂
GoGr no widzisz nie ryzykuj lepiej 🙂 ja tez mialam szyjke mocno zamknieta lekarz mowil ze jeszcz z 1,5 tyg zamin urodze a po 3 dniach Oli byl juz na swiecie 🙂

• Mamusia
Gosia kozaczki świetne 🙂 takie jak chciałaś 🙂 a ja zobaczyłam, że prawa cholewka w tych oficerkach jest ciut szersza, przez to odstaje od łydki, lewa nie odstaje. Te buty mają taką wstawkę z gumy wzdłuż cholewki, troszeczkę zawinę i juz nie będa odstawały. A dopiero się wieczorem zorientowałam jak po raz setny przymierzałam hehe 😜

• Mamusia
Gosia, butki kosztowały 119.90, więc 120 zł a nie 200 😜 poza tym nie moge wymienić bo w euforii zdarłam wszystkie nalepki i wyrzuciłam opakowanie 😞 ale mówie, jak ma się spodnie to tego nie widać 😜

autko 710.. póki co cisza. Nie chce tu za bardzo pisać, ale ktoś życzliwy czuwa by auto pięło się w górę.. no i ten zyczliwy na razie prowadzi aukcję ;p

• Mamusia
Kasiu, ale możesz zawsze zareklamować buty jak mają jakąś wadę - i nie musisz mieć kartonika - wystarczy paragon. Gosiu buty fajne 😉 No i nie drogie.

Ja dla Gabi też jeszcze nie kupiłam bucików - chodzi jak na razie w grubszych skarpetach i adidaskach. Kurcze dziewczyny czy Wy też już ubieracie tak grubo? Bo jak patrze na niektóre dzieciaki w zimowych kurtkach, czapkach wełnianych i rękawiczkach to jestem przerażona i zastanawiam się co te matki będą im zakładały jak przyjdzie prawdziwa zima! No ale może to ja za cienko ubieram Gabrysię. Do żłoba zakładam jej body i bluzeczkę, ale nie jest tam za ciepło. Ze względu, że nie mamy cieplejszej kurteczki przejściowej zakładam jej bluzę polarową z podszewką i na to albo bezrękawnik albo kurtkę taką cieńszą. Oczywiście do tego coś pod szyjkę i czapkę ale taką wiosenno-jesienną a nie grubą zimową.

GoGr - pewnie miałaś te skurcze przepowiadające - tyle, że one (jak zapewne wiesz 😉) mogą się pojawiać 2 tygodnie przed porodem.

• Mamusia
ah, jadę jutro do tego ccc wymienić buty i to najlepiej na 9.00 rano na otwarcie sklepu. Zapytałam sie teściowej czy mozna coś z nimi zrobić, jakoś zawinąć tą gumę na łydce i teściowa ( mozna powiedzieć, że zna się na krawiectwie ) powiedziała że szewc może zmniejszyć mi cholweke bez problemu. Ewidentnie jest 5 mm szersza stąd lekko odstaje. Jak jutro nie będą mieli butów na wymianę to podjade wtedy do szewca żeby mi to zrobił, bo tych oficerek nie chcę oddawać bo bardzo mi sie podobaają, a nie mam pewności że w innym ccc ,mój numer będzie, noszę 40 i często zdarza się że moich rozmiarów już nie ma.

3majcie kciuki żeby mi wymienili 🙂

• Mamusia
Ja malego ubieram tak:
spodnie, rajstopki (czasem skarpetki na to ) i adidaski
body z krotkim rekawem, bluzka, bluza i kurteczka taka jesienna
na szyje taki ala folfik i czapka taka raczej ciepla ale nie zimowa 🙂
i nie jest mu goraco bo sprawdzam zawsze karczek 🙂
Kasia oby wymienili w koncu to wada fabryczna butow...moje jutro juz beda bo dzisiaj rano wyslali heh juz sie doczekac nie moge
a Oliwierkowi chce juz kupic na zime bo pozniej nie bedzie wyboru wiecie jak jest w sklepach jeszcze sie zima dobrze nie zacznie a juz beda wiosenne buty wystawione w sklepach:/

Wiecie co byl u nas taki Pan i prezentowal nam taki sprzet wielofunkcyjny(odkurza, trzepie dywany, kanapy, nawilza powietrze, oczyszcza z wolnych rodnikow, klimaryzuje pomieszczenie i wiele innych funkcji posiada) sprzet marzenie poprostu tak bym to chciala mies ze naprawde ale kosztuje 7000!!!!!!! no na raty 160zł przez 4 lata tez mozna wziac 🙂 dostalismy od tego Pana rezerwacje do wybranego przez nas hotelu na 3 dni i noce do wykorzystania przez caly rok w calej Polsce 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Gosia a zdecydowałas się na to urządzenie? A to nie jest czasami tak, że co jest do wszystkiego to jest do (_|_)? 🤨 a dostaliście ta rezerwacje o tak w prezencie? 🙂

no tez mam nadzieję, że albo wymienią na take same buty albo wezmą do reklamacji i je skrócą 🤢 bo za żadne skarby ich nie oddam, za bardzo są wygodne 🙂

• Mamusia
nie wydaje mi sie zeby to bylo do du** 🙂 to trzeba zobaczyc na wlasne oczy co ten sprzecik potrafi cudo jak dla mnie 😁 oczywiscie ze nie kupilismy tego bo drogie sttrasznie a zaproszonka tak tak gratis dostalismy za to ze ten Pan mogl na zaprezentowac ten odkurzacz 🙂 (To jest Michala kolega i nas umowil hehe 🙂

• Mamusia
Gosiu - my kupiliśmy taki odkurzacz 3 lata temu. I powiem szczerze, że do bloku to się w ogóle nie nadaje. Jest bardzo głośny - no i niestety nie jest prawdą to, że na stałe pozbędziesz się kurzu fruwającego w powietrzu 😉 Ogólnie byłm na początku zafascynowana tym sprzętem, ale z perspektywy czasu to bym tego nie kupiła. Wolałabym zainwestować w cichutki, malutki dobry zwykły odkurzacz 😉 My tego zaproszenia nie wykorzystaliśmy. Niby za darmo, ale nie tak do końca 😉 😉

No to chyba ja podobnie ubieram Gabrysię. Tyle, że czapka taka cienka - może jednak czapkę zmienię. Kurcze dzisiaj Gabi wstała już o 6:30!! Masakra, a myślałam, że sobie chociaż troszkę pośpię 🙂

• Mamusia
Wiesz co Marta ja sie napalilam na niego ale skoro Ty juz uzywasz go 3 lata to zdaje sie na Twoja opinie 😁 u nas byl Pan z co prawda innej firmy (oczywiscie ta jego firma jest najlepsza a ta co Ty dalas stronke to mowil ze to podróba hehhe wg niego ) ale mysle ze to urzadzenia dziala identycznie i tak samo glosno hehe 🙂
http://lionpolska.pl/

• Mamusia
Ja mam problem z glowy, nie używam odkurzacza bo nie mam w domu dywanów 😜

Wróciłam z ccc... i mam te same butki. Mogłam bez problemu wymienić na inne, ale po pierwsze, nie było mojego rozmiaru tych oficerek bez klamry. Przymierzyłam za to takie same tylko że 41 i były duże, luźne i źle się w nich czułam. No to przymierzyłam rozmiar 40 z kkamrami i imitacją zamka.. to prawy but ok, lewy mnie cisnął. Babka mówiła że się rozejdzie, ale miałam mieszane uczucia. Zapytałam się czy moje obecne moge zareklamowac, powiedziała że owszem mogę, ale z obserwacji innych reklamacji widziała, że dłuższa cholewka o 5 mm to mieści się w odchyleniu, stąd nie uwzględnią mi reklamacji. No to zdecydowałam że zostawiam te buty i jadę do szewca. Szewc powiedział mi że za 35 może to zrobić, ale u siebie nie da rady bo nie ma odpowiedniego ściegu żeby ponownie cholewkę wykończyć..
No więc narazie będe chodziła tak jak jest. Jak znajdę kogos kto mi to zrobi to ok. Gdyby te z klamrami były dobre pewnie bym wymieniła i się do nich przyzwyczaiła, ale nie były tak wygodne jak moje obecne, bo w nich czuję się jak w kapciach 🙂

• Mamusia
Jestem ciekawa jak mi dzisiaj wyjdzie ryba. Ponieważ nie mam piekarnika w domu piekę wszystko w prodżiżu. Zrobiłam pomysł na rybę w sosiei śmietanowo-ziołowym, wysmarowałam masłem spód prodżiża, ułozyłam filety z morszczuka, zalałam tym pomysłem i zobaczymy jaki będzie efekt. Na razie pachnie ładnie, tak jak kiedyś jak robiłam na dole u teściowej. Ona ma pierarnik, ale hcce sobie sama w sowjej kuchni robić rózne potrawy 🙂

a co do obiadków dla Grzesia, to już nie je słoiczków. W ciągu tygodnia je to co my, a gdy idę do szkoły to wtedy mąz daje mu słoiczek, dla niego wygodniej i dla mnie bo przed szkoła nie stoje przy garach i nie gotuję 😜

• Mamusia
CZyli problemu z wymiana nie robili to dobrze szkoda tylkoz e nie byo Twojego rozmiaru ale mysle ze szewc da rade i beda ok 😁
Oli nie je juz sloikow od dawien dawna 3 razy kupilam mu te dania z hipp wloskie smaki 1-3lata on je to samo co my 🙂
a wiecie co znowu dostalam okresu masakra jakas 🤢 🙃 🙃 🙃 narazie slaby ciekawe jak bedzie pozniej 🙂