Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
walczylam z mlodym zeby zasnal az do 20.45!!! on gadal, krzyczal, tanczyl, przewracal sie i to wszystko w lozeczku, byle tylko nie spac ale jak padl to w sekundzie heh
Sandra oj ciezko bedzie z tym smokiem 🙃 ja narazie nawet nie zaczynam oduczac ale muszeWa m powiedziec ze Oli coraz czesciej i sam z wlasnej woli siada na nocnik, jeszcze co prawda siku tam nie zrobil ale postep juz jest 🙂 wystarczy ze powiem "chodz zrobimy siku" to on od razu leci po nocnik 😁

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂 Kasiu podczytywałam, podczytywałam ;* ale uwierzcie, że nie miałam czasu napisać. Weekend choroba moja i męża - ale o tym pisałam, w poniedziałek i wtorek całe dnie w pracy - rada pedagogiczna i we wtorek zebranie. Przychodziłam ok. 21 😞 No i jak wczoraj przyszłam z zebrania - Gabi już lulała - naraz obudziła się z płaczem - cała rozgrzana - miała 38 temp. Podobnie jak Oli całą noc płakała, kręciła się i w ogóle masakra...jestem na zwolnieniu, bo dzisiaj cały dzień miała temperaturę i spadała jej tylko do 37.5 stopnia. Jak przyszłyśmy od lekarza to miała 39,6!! Teraz przed snem znowu skoczyła i dostała czopka - na razie śpi spokojnie - zobaczymy jak będzie dalej.

Nie odwołam się póki co do Waszych postów - bo za dużo tego wszystkiego 🙂 Już będe odpisywać na bieżąco 🙂 🙂

• Mamusia
Gosiu, u nas jest tak samo co do nocnika - Gabi cały czas go przynosi, ści ąga sama rajstopki i w pampersie siada na niego - wydaje do tego śmieszny dźwięk - żżżżżźźźźź ( chyba ma być sisi) i wstaje 🙂 Ja będę uczyła dopiero za 4 miesiące tak jak będzie ciepło.

Kub też mi zaczyna chorować.. katar już jest, kaszel też powoli się zaczyna 😞
Byliśmy dzisiaj na pobraniu krwi - Kub całą drogę powrotną opowiadał mi jak to "Pani kiki" 😉 Trochę zapłakał - chyba się nie spodziewał, ale jak wychodziliśmy grzecznie "dodzenia" powiedział 😁 hehe
No a potem wziął swoją reklamówkę z pantoflami, buty zimowe i kluczyki do samochodu, przyniósł mi i poinformował "cioci" 😉 Więc go zawiozłam do cioci a sama święty spokój na chwilę miałam 😜

A co do nocnika.. mój strasznie cisnął, żeby Kubka nauczyć. Więc razem z teściową tłukłyśmy małemu po co ten nocnik i tak dalej. W końcu udało się! Kuba zrobił kupkę do nocnika 😉 Zapomniałam tylko mężowi powiedzieć.. Na drugi dzień Kub wziął nocnik i poszedł do taty, że kupa... a mój co na to? nie wiedząc, że mały już wie o co chodzi poinformował go, że nie potrzebny mu jest nocnik 😮 w związku z tym Kub natychmiast z niego zrezygnował... i zaczynamy od nowa 😉

• Mamusia
U nas przerwa jest w nocniku, Grzesiek nie siada na niego, ale ostatnio pare razy zdarzyło mu sie pokazać na ptaszka, kiedy zorbił siku w pieluchę. Jak będzie cieplej planuję ściągnac mu pieluchę, założyć na gołe dupsko same rajstopy i poczekać az się zsika. Wtedy pokaże mu nocnik i powiem, że sisi robi się tu.
Ja jestem z maja 86, a ponoc w lipcu 87 pokazywałam że chce siku. kiedyś mama jakos w czerwcu zabrała mnie na spacer i zapomniała pieluchy na zmiane.. no to wyjęła mi mokrą i siedziałam w samej sukience. Oczywiście potem 2 raz się zsikałam i ponoc byłam bardzo zdziwiona i przestaszona, że to takie ciepłe... i od tamtej pory pokazywałam kiedy mi sie chce siku. Może u nas też to zadziała? 🙂

mąż nie zgadza się na rudy kolor ! zgodził się na rozjaśnienie pod kątem blondu.. no więc chyba wrce dzis do domu jako blondynka.. 😜 o ile spiorą mój ciemny kolor 😉

okresu u mnie wciąż brak.. :9 Gosia, dziś 13, zdaje się że dziś Twój dzień 😜 zobaczymy ile Tobie się obsunie. Na razie pobiłam rekord obsuwy, już 11 dzień..
kurde, a jak tamten test był trafiony? 🤨 choć z drugiej strony strasznie wysypało mnie na buzi, a tak mam zawsze przed okresem.. więc pewnie się niedługo pojawi...

buziaki

• Mamusia
to moj jak mu robila pani szczepionke to mowil pozniej kuj kuj hehe przezjakis czas 🙂 a dowidzenia to mowi DZIEDZIA hehe wogole jakis dziwne slowka wymysla 🙂 ostatnio calyczas mowil "pałała" matko wogole nie wiedzialam o co mu chodzi az w koncu pokazal mi ze chodzi o paluszki solone heheh albo "pełeje" ze to pilot 😁

Kasia fajnie blondzik bedziesz miala 😁 Tobie bardzo pasuje blond 🙂

Oli nie spi jeszcze ale juz nawet nic nie gada w lozeczku tylko siedzi wiec za chwile pewnie padnie 🙂

• Mamusia
Grzesiek też wymyśla swoje słówka.
Ostatnio teściowa pokazała mu, że kaktus jest AŁA, i teraz tylko podchodzi do kwiata i woła AŁ 🙂
Maz nauczył go stawania na półce, gdzie dosięga do naszych perfum. No i jego obecnie najlepsza zabawą jest wąchanie perfum, a na koncu psiknięcie gdzieś na jego bluzeczke - ile ma z tego radochy.. a jak się fajnie zaciąga jak czuje nowy zapach 😜
Babcia to u Grzeska BABA, dziadek to jakos mu wychodzi: DZIEDZIA, Ewa to EŁA

• Mamusia
moj sie dzisiaj rano kulka pod pache męska heh wysmarowal na glowie 😲 zepione wloski ma teraz i pachnace hehe ale tez zadowolony taki chodzil ze szok jak to sobie zrobil albo udaje ze sie goli zamknieta maszynka hehe 😁
no i nadal nie spi ehh zamiata podloge teraz 🙂

• Mamusia
hej 🙂
u nas dzisiaj nocka tak srednio, kacperka brzuszek bolal, musielismy dac mu czopka przeciwbolowego i dopiero zasnal 😞
kurcze a w moich cyckach caly czas sie produkuje, no ja nie wiem mogloby juz przestac, w sumie juz tydzien czasu wiec powinno sie zmniejszac juz co nie?

• Mamusia
Hey laski, Oli szybciutko zasnal 🙂 haha.. nadia padla wczoraj o 22 15, tak wiec nie klade jej juz w dzien, bo zwariuje jak bede miala z nia tak dlugo siedziec...

Mloda chora na 16 20 ide do lekarza, a my stoimy przed dylematem czy ja brac czy zostawic w Poznaniu..heh...S
Spakowalam stroj kapielowy chcemy sie isc wykapac pod wodospadem 😁

Nadia na nocnik siada, pokazuje jak zrobi w pieluche, ale rzadko kiedy co zrobi w nocniczek...

• Mamusia
podobalo Wam sie bycie morsami widze heheheh
ja bym nie wytrzymala z mlodym az do 22 zeby nie spal!!! ale dzisiaj chyba bedzie tez jazda bo nadal spi a jest 14.20!! 😲 zasnal po 12 🙂
moglby juz wstac bo chce isc z nim na spacer i kupic cos na obiad 🙂
jak Nadusia chora to lepiej jej nie bierzcie bo jeszcze gorzej moze sie rozchorowac...
Marzena a odciagasz troszke?

• Mamusia
MASAKRA- GABI DOPIERO ZASNĘŁA!!!!! Mam już dosyć. Temperatura nadal w nocy , teraz od raza cały czas 37,5. Samry to tak jej lecą, że szok. Sandruś - lepiej zostawić Nadię, bo po co ma Wam się na dobre tam rozchorować. A tak i Wy pobędziecie tylko we dwoje 🙂 🙂 Na pewno dobrze Wam to zrobi.

Manka - wiesz, mi się wydaje że nie robisz dobrze nie odciągając ani troszeczkę - mogą Ci się zrobić zastoje i będziesz miała poważny problem. Mi po jakimś tyg zanikł (oczywiście nie w całości) a codziennie troszkę odciągałam - no i ja się nie obwiązywałam bandażami. Jesli nie chcesz odciągać laktatorem to rób to szybko ręką.