Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Marzena odciągnij troszkę - żeby sobie ulżyć 😉
A możesz też smarować piersi maścią rozgrzewającą - otwierają się wtedy kanaliki i nadmiar mleka sam się będzie wylewał a nie pobudzisz tym laktacji 😉

Patrzcie czym mój mąż "przyozdobił" nam lodówkę 😁

kochany 🙃 🙃

[URL=http://img94.imageshack.us/i/dsc01065i.jpg/][IMG]http://img94.imageshack.us/img94/3328/dsc01065i.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
a moj spal dzisiaj prawie 3h!!!! o 14.45 sie hrabia obudzil no coz dzisiaj do lekko 22 bedzie szalal... :/
Biedactwo z Gabusi caly czas goraczkuje :*
ja tez sie nie obwiazywalam, raz dziennie odciagalam troszke albo przystawialam maego na chwilke i ulga od razu i tez po tygodniu laktacja minela 🙂
Gosia fajnego masz męża heheh 😁

• Mamusia
Mloda kaszle i katar.. wrocilam od lekarza, ale mojej nie bylo.. i jakas inna nienormalna byla, ale coz.. osluchowo czysto, tak wiec mloda jedzie z nami...
Nie chce jej zostawiac az na 3 noce...

Tameratury nie ma wiec jedzie z nami... mAm nadzieje, ze nic sie nie wykuje...
w sumie dla dziecka taki wypad w gory ro zadna atrakcja, no ale coz...

Targaja mna rozne emocje, ale jednak przewaza to, zeby ja wziac choc wiem, ze mnie bedzie trafiac 😁 hehe, bo nie bedzie chciala siedziec w wozk, lazic tez nie, bo pod gorke.. ale pozyczylam super nosidlo i mam nadzieje ze w nim wysiedzi...

O 18 05 relacja z morsow na TVP 3 🙂 czyloi nasza regionalne..

• Mamusia
Ale dlaczego nie zostawiłabyś Sandrus?? Bo u mnie chodzi wyłącznie o to, że bym tęskniła. Chociaz uważam, że rodzicom należy się też jeszcze coś od życia i jeśli można zostawić dziecko z kimś zaufanym ( w moim przypadku -moim rodzicom) to trzeba to wykorzystać 😉 Nie wiem czy nasz wyjazd dojdzie do skutku, ale chciałabym nie dłużej jak na 3 noce 🙂

Gabi właśnie próbuje zasnąć...mam nadzieję, że szybko jej to pójdzie, bo dzisiaj mam już dosyć ;/

• Mamusia
no odciagnelam sobie pokarm, wiecie na poczatku taka woda leciala, a pozniej zmienilo to na taki metny kolor, no ulzylo mi, tylko co mam caly czas sciagac?? kurcze u mnie to juz tydzien trwa.
Jeju ja bym sobie tak wyjechala na weekend 🙂 mhm. Sandra zazdroszcze 🙂
Jak dawalam Kacperkowi ogórki to wcinal tylko ze pozniej mial sraczke, musze zobaczyc teraz bo dawno nie dawalam i zobaczymy czy znowu tak bedzie

• Mamusia
U mnie Manka leciało takie żółte potem...niezbyt ładnie to wyglądało, bo mleczka nie przypominało 🙂 Odciągaj tylko wtedy jak będą bolały Cię piersi. Jeśli przez kolejny tydzień nie minie to warto pójść do lekarza po tabletki na wstrzymanie laktacji - chociaż Ty chyba bierzesz??

Gabi zasnęła dopiero ok.21 ;/ Ide się kąpac 🙂 Buziaki

• Mamusia
uff Oliwierus zasnal wlasnie :/ 21.30 ehh
hmm ja w sumie jakbym miala z kims zostawiac Oliwierka na kilka dni to tylko i wylacznie z moimi rodzicami,z nikim wiecej, ale u nas weekend to raczej by nie przeszedl bez malego bo najpierw trzeba by go zawiesc do moich rodzicow czyli 9h drogi, a pozniej odebrac kolejne 9h drogi , no chyba ze tato by go przywiozl 🙂 ale tez zazdroszcze przyda Wam sie taki odpoczynek 🙂
tez ide sie w koncu wykapac 😁

• Mamusia
cześć 🙂
wita Was.. RUDZIELEC!!
fotkę wrzuce wieczorem. Ogolnie nie dało się zorbić z moich włosów blondu, więc zrobiłysmy miedziany, a następnym razem ma mi blond pasemka zrobic i tak stopniowo do blondu przejdę 😉

Marzena, nie wiem czemu u Ciebie tak długo trwa zatrzymanie laktacji 😞 mi teśicowa mówiła ze nawet nie trzena tych tabletek brac, laktacja sama zaniknie jak będzie się coraz rzadziej karmiło. Może odstaw te tabletki, zdejmij bandarze i jedynie ściagj sobie sama co jakiś czas mleko dla ulgi. Moze wtedy zaniknie?

Ciekawe czy Sandra pojechała z Nadi a do karpacza, czy bez niej..

miałam wczoraj do was zajrzec. ale połozyłam małego o 21.30 i przysnełam z nim do 23, a potem to juz dalej posżłam spac i wstałam o 8.30 ☺️ wstałam cały czas zmęczona i wczoraj wpieprzyłam ( inaczej togo nazwac nie można ) pojemniczek śledzi w smietanie ☺️ kurde a okresu wciąz brak..

• Mamusia
hej 😁
kurcze deszcz u nas pada:/
wczoraj kupilam nowe soczewki, innej firmy niz zawsze i chyba jakiegos zapalenia dostalam bo mam normalnie tak oczy przekrwione ze szok!!! musze isc dzisiaj i znowu kupic tym razem te co zawsze :/ i 50 zl w plecy:/
okresu dostalam normalnie jak w zegarku heheh

• Mamusia
Kasiu póki co nic sobie nie wmawiaj, bo jeszcze urojona ciażę bedziesz miała przez te spóźnione okresy. A i przez stres też sobie opóźniasz 🙂 Bedzie dobrze 😉 Najwyżej drugi bobasek sie pojawi 🙂 🙂 Na razie staraj sie o tym nie myśleć 🙂
Gosiu a jakiej firmy kupujesz?? ja zawsze bausch &Lomb czy jakoś tak. Niby sa miesięczne ale ja zawsze dłużej je noszę :P i Kupuję przez allegro - 6 sz za jakieś 60 zł.

Kasia albo w ciąży jesteś albo tak sobie wmawiasz, że aż się zachcianki pojawiają 😁
czekam na foto włosków 😁 co mąż na nie?? 🙂 ja bym już chciała zrezygnować z rudego... ale nie umiem się przełamać...

ksiądz po kolędzie był.. głupek;p wreszcie choinkę mogę rozebrać..;p
a Kubek od godz w łóżeczku - próbuje zasnąć...

Gosia i Marta - zawsze się zastanawiałam jakie to uczucie jak soczewki się zakłada..hmm.. ja bym nie miała odwagi 😁

• Mamusia
Manka, spokojnie - zaniknie w swoim czasie - nie stresuj się niepotrzebnie. Długo karmiłaś i może to też ma jakiś wpływ na czas zanikania pokarmu.
GoGr - normalnie się zakłada - na początku miałam problemy ze ściągnięciem. Ryczałam pół wieczoru, bo nie mogłam ich zdjąć...hehehe no i rano zakładanie trwało sporo 🙂 Ale już teraz nie mam z tym żadnego problemu.
Gabi pewnie nie będzie spała już popołudniu jak spała do 10:30 🙂 🙂

• Mamusia
No to wstawiam fotkę 🙂
włosy sa na całej długości takie jak u góry, tylko że w pokoju jakos dziwnie padło światło że wydają się brązowe na dole.. a tu figa.
Ale ale.. patrzę sobie w lustro io poodbam się sobie w tych włosach! Mąz nie wygonił z domu, powidział: "moga byc". tesciowa była przeciwna rudym, ale jak mnie zobaczyła to było: ładnie ładnie - tłumaczyłam jej że to tak nieplanowane było, a ona że ładnie zrobiła. I tyle 😜

no, Grzesiek zasnął jakoś o 13, my z mężem ten teges ☺️ az zasnął teraz biedak tak sie wymęczył ;p 😁

ps. tak patrze na ta fotkę.. i gdzie mi się moje cycki podziały.. 😞 normalnie na plecach ich szukac 😞