Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
tez podejrzewam ze Gabi sie do konca nie wyleczyla jeszcze ale taka dluga goraczka no nie wiemm idz Martus z nią...
No a u noc jednym slowem koszmar!! nie dosc ze Oli zasnal po 1,5h placzu, to wstawalam do niego z 20 razy w nocy i obudzil sie o 5.30!!jestem nieprzytomna i w dodatku glowa mi pęka... :/
chyba mu w koncu kieł wyjdzie bo ma strasznie spuchnuete dziaselko..

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosia uczę się tak powoli. jestem typem wzrokowca, więc musze czxytac czytac i czytac notatki i to najlepiej tydzień przed egzaminem a nawet dłużej, a za pare dni prawdopodobnie będe je umiała. Często na egzaminie wyobrażam sobie kartkę, lokalizuje pytanie i jest mi łatwiej odpowiadać 😉
mam swoje dziwne metody, ale jakos da radę się uczyć 🙂 ściągac nie umiem, chyba że na prawde nikt na mnie nie patrzy 😜

• Mamusia
hej 🙂
Marta fajnie miec taki domek 🙂
Kasia no to chojni ci twoi tesciowie, tez bym tak chciala :P
Gosiu wiesz co sprobowalam dac mu raz mleczko to wypil ale chyba to nie to 🙂 Cale szczescie Kacperek juz nie pokazuje na cycusie 🙂 ze mam mu dac, uff 😜

• Mamusia
Hej Mamsuie 🙂 Wiem, że Gabi nie jest całkiem zdrowa dlatego cały czas siedzimy z nią w domku. Chociaż zastanawiam się czy dzisaij chociaż na 15 minut zaraz nie wyjdziemy żeby się przewietrzyła. Zastanawiam się czy to nie temperatura na zęby ;/ Aż się boję co to będzie jak Gabi zaczną wychodzić jeden po drugim....

Dzisiaj mamy kolędę i czekamy od 14 na księdza ;/ Już mam dość ;/ Niech przyjdzie, bo nie wiem czy obiad gotować czy nie...chyba dzisiaj coś zamówimy.

• Mamusia
Marta, ja bym nie wychodziła na Twoi miejscu z Gabrysią. pamiętasz, jak Grześ chorował mi od świąt? juz było dobrze, wyszłam z nim na 10 minut i na nowo choróbsko powróciło.
Kochana, zrobisz jak uwazasz, ale ja bym wygrzała dziś małą w domku 🙂

Marzena, to dobrze że juz zapomniał o cycku 🙂 a jeszcze Tobie leci mleko?

u mnie okresu wciąz brak 😞 jakas mega wielka obsuwa jest.. eh, wcozraj zjadam na raz cały serek hochland na kanapki razem z ziemniakami z obiadu, tzn kroiłam w plastry ziemniaki i sobie smarowałam serkiem, eh
jeszcze wstrzymam się z testem, bo co jakiś czas ćmi mnie w krzyzu.. i boli prawy jajnik 😲

• Mamusia
Masz rację Kasiu z tym spacerem...lepiej nie ryzykować. Jutro i tak będę musiała wyjść do lekarza więc dzisiaj sobie daruję...tym bardziej, że w nocy miała jednak gorączkę 😞

Już po kolędzie 🙂 Gabi dostała obrazek, a w zamian dała kopertę 🙂 hahahaha- myślałam, że nie będzie chciała jej oddać księdzu 🙂 Teraz chodzi zadowolona z obrazkiem 🙂

• Mamusia
Marzena, 5 stycznia niby miałam dostać, ale wiadomo, to sa pierwsze miesiączki - może jeszcze się regulują... 😮
a kiedy skończe karmic cycem? kurde nie wiem ☺️ glupio mi, że taki stary kon jeszcze ciągnie, ale nie moge się przemóc by to zakończyć..

Gosia, to jutro czeka Was nocka w nowym domku? 🙂

u nas ksiądz był, ale byłam w szkle i go nie spotkałam 😜

• Mamusia
Kasiu dla mnie to tez bylo bardzo ciezkie, naprawde. Nie wiedzialam czy dobrze robie ze odstawiam go od cycusia, ale wiedzialam, ze wkoncu bede musiala to zrobic, a wogole to zalozylam sobie, ze maksymalnie do 1,5 roczku bede go karmila, no i jakos sie udalo. Bardzo brakuje mi tego np jak sie kladlismy i go karmilam, ta bliskosc i wogole, ehh 🙂
U nas ksiadz byl w srode, zawital o 21, Kacperek juz byl padniety, ale jeszcze go przetrzymalismy

• Mamusia
a ja pozowliłam sobie dziś na goraca kapiel z maseczką błotną na twarzy i peelingiem do ciała 🙂 Potrzebne mi to było 🙂

Marzena, no właśnie ta bliskośc trzyma mnie jeszcze. Bo gdy widzę jak głęboko patrzy mi się w oczy podczas karmienia to się rozpływam 😉

Wypadałoby coś do pracy mgr napisac ale mi sie nie chce...

• Mamusia
my od 7 na nogach 🙂 zaraz zaczynam pakowanie 🙂 worki 120l kupione 😁
wieczorem se pewne odezwe 🙂
kurde literka "i" nie chce mi sie wbijac musze kazdy wyraz poprawiac- sprawka malego! 🙂
u nas ksiadz dzisaj ma chodzic 😁 ciekawe jak Oli by zareagowal na niego hrhe 🙂
dobra lece bo ne ma czasu 😁

• Mamusia
hej mamusie 🙂
kurcze u nas nocka nieciekawa byla, Kacperek co chwile sie wiercil, cos mu przeszkadzalo, pozniej jakos zasnal, nie wiem co mu bylo.
Marta a jak Gabi ma jeszcze temperature?? No to prawda z tym dzwonieniem do przychodni to jest.
Gosia no to masz robote z tym pakowaniem, wiem cos o tym 🙂 masakra to jest 🙂
Wczoraj chyba w Dzien Dobry TVN gosciu opowiadal o wedlinach, wspominal o tych takich z miskiem co niby sa dla dzieci, mowil ze tam praktycznie nie ma miesa i ze wogole do du.. . Powiedzcie mi jakie wedlinki dajecie maluchom i czy wogole dajecie? Poprostu masakra nie wiadomo juz co kupowac dzieciom, jak wszystko jest tak robione 😞
Alez u nas dzisiaj piekna pogoda, slonce swieci 🙂

• Mamusia
Gosia, to czekamy na wieści jak tak tak na nowym mieszkanku 😉

Marta, nie mam nadal okresu 😞 cos tam co jakis czas w krzyżu poboli, ale nic nie pojawia się

Marzena, Grzesiek je wszystko to co my. Nie kupuję mu specjalnych wędlin dla dzieci Jedynie paróweczki to je bobaski ( sa w tesco i auchan ). Wybrałam e parówki bo są mięciutkie jak się skórę obierze i dobre do ciamkania dla dzieci ( oczywiście najpierw wrzucam na gotująca wodę parówki ). My zwykle kupujemy wędliny z biedronki, te pakowane po 300gram. Grzeisek ostatnio tak mi ser zółty polubił, że jak schodzi do dziadka to otwieram tam lodówkę, wyciąga opakowanie sera, niesie dziadkowi i razem skubią 😉

• Mamusia
Kasiu no ja staram sie tez Kacprowi dawac to co my jemy, a z serem zoltym to roznie jest raz zje raz nie :P
Jesli chodzi o okres to bardzo ci sie przesunal. Wiesz ja jak tylko przestalam karmic, odrazu po kilku dniach mi sie pojawil, a wcale mi teskno za nim nie bylo :P

kasia1986 napisał(a):
jutro będę na mieście to podejdę do apteki po test, bo to już 12 dni "po terminie" 😜

hehe właśnie myślałam o tym czy kupiłaś kolejny czy nie 😁 to czekamy do jutra 😁 😁

• Mamusia
Hey laseczki 😁 jestem jestem 🙂 juz wczoraj podczytalam Was, ale nie mialam sily odpisac...

Bylam jeszcze z mała u pediatry i osluchowo wszystko ok, tak wiec ja wzelam ze soba.. ale niestety nadal kaszle..
Co do samego wyjazdu bylo fajnie, ale nic a nic nie odpoczelam..W górach snig zlodowacial, wiec kazde podejscie to byla jakas katastrofa...z tym wozkiem cholernym..
No i w sobote praktycznie cly dzien padalo, wiec bylismy zmuszeni na auto... jechalismy do Szkarskiej i do Harrachova, w ktorym zmoklismy jak cholera...ale coz taki urok turysty 🙂 haha

W pierwsza strone mloda wymiotowala dwa razy, jak sie zaczely zakrety, wiec jechalismy w sumie 5 h.. W druga bylo juz ok, bo zakrety przespane i zajela nam podroz 4,5h..

W chacie jeden wielki balagan, bo dzisiaj szlam na 6 do pracy, wiec wypilam piwko po powrocie i padlam spac..odpoczne sobie moze w weekend.. 🙂 bo tn tydzien od razu po pracy lece na uczelnie...i jutro np nie ma mnie w chacie od 5 50 do 21.. 😞 Plakac sie chce al coz.. musze sprobowac zaliczyc ten ostatni rok..

No i zabrac sie za te magisterke, bo to juz niestety polowa stycznia.. czas ucieka...a tu jeszcze 4 tyg praktyk na oddziale , a urlopu jedyne 20 dni.. wiec trza kombinowac jak kon pod gorke.. 🙂

Oki uciekam, bo szykuje sie bo ide na 17 30 na joge.. sadze, ze po rozgrzewce bede miala juz dosc 😁

• Mamusia
Sandra ale ogólnie to chyba zadowolona jesteś z wyjazdu co?? Nadrobiliście z mężem?? 😁 😁 😁

Kasiu to jutro czekamy na wieści testowe 🙂 Manka ja tez Gabrysi daje wszystko to co my jemy - nawet jak bardziej doprawione jest - zauważyłam że Gabi lubi wyraźne smaki. Parówki kupuję od zawsze dla nas i dla niej berlinki, wędlinę zazwyczaj coś z indyka lub kurczaka. Teraz wcina makaron, bo bardzo lubi 🙂
Wróciłyśmy od lekarza i wszystko jest oki - może spokojnie iść jutro do żłobka. Ponoć kaszel może dopiero po 3 tygodniach zaniknąć ;/