Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no ide ide ale raczej ciąze wykluczylam bo Michal jak przyszedl to dalam mu sprobowac tej herbaty i jego tez odrzucila 🙂
Marzena a moze to poczatki próchnicy u Kacperka?
Oli spi juz godzine i zaraz go bede budzic bo nie chce znowu do 21 sie meczyc go usypiajac 🙂

• Mamusia
tak mi sie wydaje ze to moze byc prochnica bo wiem ze Grzes Kasi mial cos podobnego i to wlasnie byly poczatki prochnicy...
no z fryzjerami tak juz jest mnie tez kiedys babka tak sciela ze wygladalam jak idz stad i nie wracaj 😁 😁 😁
a z ciaza to mowie ze raczej nie mozliwe ale jakby sie okazalo ze jestem to krzyzyk na droge.. 😲 🤢 i chyba bym musiala zebrac pod kosciolem bo teraz z wynajmem jednym dzieckiem i tylko Michala praca jest ciezko a co mowic z dwojką? jak znajde prace to biore sie za robienie drugiego bobasa 😁 😁 😁

• Mamusia
Pije kacper z butelki??
prochnica nie jest przeciez tylko od slodyczy.. wystarczy niedomyte zabki.. jedne dzieci maja silniejsze inne slabbsze zabeczki...
Ja bym poszla do dentysty...

Nadia dzisiaj od 8-9 zrobila kupe 3 razy. przynosila mi pieluche.. a ja myslalam ze sie bawi a ona co rpzyniosla to kupa w gaciach.. ale mi sie nic nie chce dzisiaj..

• Mamusia
Marzena, Grześ ma próchnicę od picia cyca w nocy ( głownie na jedynkach górnych i dolnych, bo wiadomo, cyc sodki i ciągle jemu cukier w buzi zalegał. Odkąd nie piej nic w nocy osad i plamki minimalnie schodzą.
Jesli moge Ci poradzic, to myj ząbki Kacperkowi przed każdym pójściem spać, nawet w dizęń., Niech traktuje to jako zabawe, pozwól mu samemu myć pod koniec, on będzie miał frajdę, a wyczyści sobie ząbki i nic podczas snu nie będzie mu psuło ząbków.
Mi dentystka kazała stosowac jeszcze elmex w żelu, ale to strasznie gorzkie jest i Grzes miał po tem odruch wymiotny, więc stosuje tylko pastę aquafresh dla dzieci.
Zresztą, Grzesiek dostał pierwsze ząbki w wieku 2 miesięcy, więc jest bardziej narazony na próchnice. Można dzieciom podawać też zymafluor, kropelki, ale to pod nadzorem pediatry by nie przedawkować. Zymafluor trochę zmineralizuje zabki.

Gosia, no jakbys była teraz w ciązy to z przedszkola nici 😞 trochę pokrzyzowałoby to Tobie plany, tak jak mi.. ale DZIDZIUŚ NIE WYBIERA 🙂 jesli teraz miałby być, to widocznie tak ma być.. ja bym zaczęła od testu, a potem przeszła się do gina wyjasnić te bóle i krwawienia, moze to ta nadżerka?

• Mamusia
Hej 🙂 Mi dzisiaj dzień zleciał nie wiadomo kiedy. Wstałyśmy, śniadanko, odprowadziłam Gabi do żłobka, sprzątanie, powrót Gabi, spacerek, odwiedziny koleżanki z córką i tak minął nam szybko dzień. Teraz Gabi próbuje zasnąć. Kurde - tak sobie siedziałam na kanapie i widziałam jak małpa mała podsuwa sobie w róg łóżeczka pościel żeby było wyżej i na to staje - mam stracha, że wypadnie jak Oliwierek!!! Kurde, a normalne łóżko planujemy kupić dopiero po przeprowadzce 😞 😞 😞
GoGr- dziecko ma 20 mleczaków. Gabi wychodzi jeszcze dodatkowo dolna 4 - czyli 5 zębów na raz!! Masakra jakaś!

wrrr.... Marta podpisuję się rękami i nogami pod Twoim postem.. Jak ten mały łotr nie zamknie się w końcu to mnie trafi:/
NIe wiem czemu nie chce dzisiaj zasnąć 😞 😞
To brakuje nam jeszcze wszystkich 3 i 5... masakra jakaś...

• Mamusia
Gosia2, Grzesiek ma 16 zebów ale żadne mu na razie nie wychodza inne 😉

połozyłam go spać, a on zaczał męża wołac, no i wziął go do nas do salonu i siedzi teraz przy biurku.

Dzis Grzesiek miał 2 drzemki, od 10 do 11.30 i od 13.30 do 15.30 i tez się z nim zdrzemnełam przez te 2 godizny, od razu było mi lepiej, wysiadałam za dnia.

Gosia daj znac jak Ci się gotowało na kuchence. Aha i nie pozwól by cś Ci sie tam przypaliło i przywarło bo trwały ślad zostawi ;/

• Mamusia
Hey ja wlasnie skonczylam cwiczyc joge...

Dziewczyny ja mam naprawde ochote, zeby moj maz sie wyprowadzil z domu, a on kurwa nie chce... mam dosc takiego zycia..o nic sie nie moge doprosic ostatnimi czasy...chcialam isc cwiczyc to sobie poszedl na fajke, mim, ze od powrotu z pracy nie zajal sie nia ani minuty... skonczylam cwiczyc jest 21 40, a mloda biega po pokoju i sru... w dupie wszystko.. niedlugo bedzie chodzic spac po 23... normalnie ryczec mi sie chce...

Siedzial dwa miesiace w domu i sie nie doprosilam o pisanie pracy mgr, bo nie ma czasoo a teraz to juz wogole sie nie doprosze.... bo pracuje od 7-19...skonczyl 5 lat studiow i gowno ztego ma...pol pracy mu napisalam, a kurde nie skoncze za niego..

W pt jedzie do wawy na tzw. konferencje... heh..

Naprawde od dosc sporej ilosci czasoo nie mam radosci jak wraca do domu ZADNEJ.. a on nie robi nic zeby to zmienic... heh..
no to sie wygadalam...

• Mamusia
Sandruś...wygadaj się, wygadaj 😉 Tyle, że z tego co piszesz to u Was sa chyba takie kryzysy jakieś...ale jak jest oki to jest oki - prawda?? To dorosły facet i nie zmusisz go do niczego niestety 😞 Jeśli jemu nie zalezy na napisaniu pracy to Ty za niego tego nie zrobisz...eh....
To nieźle Grzesiu i Nadusia wojują dzisiaj 🙂 🙂 Moja na szczęście śpi. Dzisiaj znowu jestem sama więc zaraz kąpu-kąpu i do wyrka poczatować 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 hahahahaha