Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kasia1986 napisał(a):
a pamiętacie jak Wam pisałam, że też mam plamienia? to poplamiłam 2 dni i przestałam, a okresu ani widu ani słychu 🤢

Kasia ja bym się nie nakręcała.. zrób test najpierw.. bo akurat w3 Twoim przypadku wszystko może być objawem stresu - plamienia też.

Goshe - 2 lata bez okresu? 😁 niejedna by tak chciała;p;p

A co do Kubkowego buntu.. to już miałam wystawić wózek na allegro z "gratisem" tak mnie do szału doprowadzał:/ normalnie masakra.. i oczywiście do tej pory bez zmian...

• Mamusia
no jeszcze nie dostalam ;/ narazie tez nie plamie hmm ciekawe czy jutro dostane 😉
no 2 lata przwie ągaminely hehe juz nie pamietam jak sie tampony zaklada 😁 😁 😁 😉 😉
a i bylam na wazeniu malego i przytyl rowno 400g w miesiac czyli u pediatry na wadze ma 8700 🙂 i zerknela na napletek i przypisala jakas masc i mam mu smarowac przez 5 dni bo malo mu sie sciąga 🙂

• Mamusia
Gosiu, jak dostaniesz tą maśc to napisz mi co to za maść, jesli będzie bez recepty to kupię i będe małemu pitolka smarowac, a jak na receptę, to poprosze teściową o wypisanie.

A co do okresu, to ja nie mam jakoś od połowy października 2008 😜 a wszystko mozliwe, że od stresu - jak odłożę to pójdę do gina żeby mnie raz jeszcze przebadał 🙂
no i ja raz założyłam tampon, ale źle się z nim czułam, a tak to cały czas podpasek używałam, głownie bella tych niebieskich, ze skrzydełkami 🙂 no i koniecznie soft, bo tych z siateczką jakoś źle mi się nosiło 😜

• Mamusia
Gosiu ale to maść ze sterydami! Ta Twoja lekarka coś lubi sterydy przepisywać. Moja mam używa tej maści na sprawy dermatologiczne. Chyba, że coś nazwę pomieszałaś 😉 Z tego co wiem to nie można jej stosować u małych dzieci. No ale lekarzem nie jestem.
Ja wam zazdroszczę, że nie macie okresu 🙂 Sama nienawidzę go mieć, no ale 2 lata bez to naprawdę długo. Może warto byłoby wybrać się do lekarza...

Ja na 12 do pracy zaraz muszę zrobić obiad żeby G i A mieli co jeść 🙂

Gosiu to Oli też nie waży zbyt dużo...no ale taki urok naszych dzieci 😉 Gabi nadal nosi niektóre ciuszki na 74 większość na 80 jest na nią za duże 🙂 Dzisiaj ma nawet założone spodnie dresowe na 68 🙂 🙂 🙂Ale jakieś duże są 🙂

• Mamusia
hmm.. 74, 90... kiedy to takie rozmiary nosilismy.. 🙂 u nas bodziaki to juz 98 😮 na 92 sa takie akurat. Spodenki to różnie, nawet 86, ale muszą miec dłuugie nogawki.
Pampersy od dawna rozmiar 5..

Zapisałam sobie Gosia tą nazwę, zapytam sie teściowej. Powinna przepisać receptę, przeciez można zawsze spróbować czy się polepszy, a to żadna "inwazyjna" metoda nie jest 😉

• Mamusia
Hey laski..
czytalam na biezaco,ale cols nie moglam odpisac...

Ja ten tydzien juz o 13 30 w domku jestem, wiec sie mega ciesze 🙂) bo troche dnia z mloda moge spedzic. 🙂
Zostawilam ja dzis z prababcia i byla ponoc bardzo grzeczna.. 🙂 az w ciezkim szoku jestem..
przyszlam i spi od 13 20.. nawet chwila spokoju dla matki 🙂)

Ja znowu cala zdenerwowana chodze,bo nie wiem czy Darkowi umowe przedluza..po prostu ten kraj jest popierdolony.. 😞( Wczoraj to mi takglowa z nerwow pekala, ze myslalam ze ie wyrobie.. 😞(

• Mamusia
będzie grał zawodowo w szachy - jak jego mamusia 🙂 gdybym się nie wypaliła psychicznie, możliwe, że do tej pory zajmowałabym się tym zawodowo, ale niestety, po mistrzostawach Polski z 96 roku powiedziałam sobie dość, i rzuciłam grę. tata był nie pocieszony, bo chciał mnie dalej trenować 🙂

• Mamusia
Sandra, on powinien wiedziec czy są z niego zadowoleni w pracy czy nie, jesli widzi, że pracodawca jest do niego nstawiony pozytywnie, pownien miec przedłużona umowę.

Dziś juz nie wpadnę na forum, o 21.30 zaczyna się top model na tvn i chciałabym obejrzec 🙂 dobrze, że mamy tez tvn hd+1, gdzie leci wszystko z godzinnym opóźnieniem, więc jak nie zdążę o 21.30 to o 22.30 sobie obejrzę 🙂

• Mamusia
Hej 🙂 Ja też chcę obejrzeć top model ale najpierw muszę jechać na zakupy, bo nie mamy chusteczek nawilżających. Czekam aż mój M wróci z budowy i lecę, a on sam położy Gabusię spać.
Ja prawie w ogóle nie mam głosu 😞 😞 Wydaje mi się, że znowu mnie na maxa rozłoży 😞
Sandra na pewno mu przedłużą umowę 😉

• Mamusia
heh ja tez top model ogladam 😁 😁 😁 teraz na wspolnej leci tzn. 10minutowa reklama 🤢
rozmrazalam dzisiaj lodowke niby ma funkcje samorozmrazania ale zamrazalnik byl strasznie oblodzony, pierwszy raz ją odmrazalam a ma 2 lata :0 😉
Mi tezsie wydaje ze przedluza mu czemu niby mieliby nie przedluzyc??
ja tez juz chce do pracy a tu lipa kurde nie moge nic znalesc... 😞

• Mamusia
Dla mnie to top model to masakra jakas.. 🙂 choc nie ukrywam , ze ostatnio obejrzalam powtorke i myslalam, ze sie ze smiechu kulac bede.. 🙂)
Laska, co do popaoludnia sie skurczyla byla dobra 🙂 i ta co sie ie mogla zmiescic w gorset.. 🙂 sadze, ze ogladac wiecej nie bede.. szczegolnie dzisiaj, bo ja juz spac chodze po w11.. szczegolnie jak ide na 6 do roboty 🙂

Ogolnie wiem, wiem.. ale na poczatku pracy mu powiedzieli, ze dwa imesiace bedzie mial podstawe i ma sie zajac zaleglosciami.. posciaganiem od dluznikow pieniedzy itp. itd. dopiero w zeszlym tygodniu mu dali auto, a wczoraj 21. sa wielece zdziwieni, ze nie ma zadnych klientow... wiec sie zaczelam zastanawiac, czy nei wzieli sobie goscia do zrobienia porzadku w papierach.. 😞( Wypowiedzenia poki co nie dostal.. Kierownik z Poznania pow. ze dobrze go zopiniuje, ale jednak dla Warszawy licza sie cyferki, czyli nowi klienci.. 😞(
Zobaczymy.. nie mysle, bo w nerwice popadne..

Mloda juz spi, a ja pochlaniam Na wspolnej 🙂 Cos za mna piwko, dzisiaj chodzi wiec sobie wypije obejrze detektywow i spac 😁DD

Gralyscie kiedys w Cluedo? Normalnie tak mi sie spodobala, ze koniec, ale niestety nie mozemy grac we dwoje.. 😞, a kolega dzisiaj nie dojedzie 😞

• Mamusia
a jeszcze Wam zapomnialam powiedziec,jak to mnie dzisiaj baba wkurwila grrrrrrr, dobrze ze bylam z nadia, bo jako matka sie hamowalam ze slownikiem 🙂
Wsiadlam do autobusu, w miejscu gdzie powinno sie wchodzic z wozkami, w srodku byly juz diwie kobitki z wozkami. gondola, spacerowka i my ze spacerowka.
Doszedl nasz przystanek i ja i kobita chcialysmy wysiadac.. od przodu zamiast wysiadac drzwiami obok kierowcy, bo tam stala..przepycha sie miedzy wozkami baba stara i mowi do mnie : PRZEPRASZAM.. na co ja z kultura: MY WLASNIE TEZ WYSIADAMY... a ona co?????????????????
Uderzyla mnie z bara i pchnela..suka. jej mowie, zeby sie zahowywala i troche kultury i takie tam.. a ona mi na to co?? ZAMKNIJ SIĘ GÓWNIARO...
No to ja jej ze ma sobie przemyslec, bo jak mnie poirytuje to jej oddam..kilka osob sie za mna wstawilo...i taka mloda laska z wozkiem tez zaczela cos do niej gadac.. a madra Sandra 🙂 Pani niech tez sie nie odzywa,bo GOWNIARA z Pani.. 🙂)

A mowia, ze mlodziez niewychowana.. no co za pizda.. po prostu widziala, ze chcemy wysiadac z laska i sie z dupa nie chcialo czekac, az wyjdziemy, bo a nuz jej ziemniaki na rynku wykupia.. 🤢 😠

Czy u nas w sierpniowkach, jest jakiekolwiek dziecko, ktore nie przespalo, calej nocki?? bo nadia nadal mi sie budzi 2-3 razy...a raz w nocy jeszcze mleko rabie. 😞( i nic ie moge z tym zrobic.. dostaie wode, wypije za 10min sie budzi..znowu woda i to samo, dopoki nie wypije mleka gnoj robi..

• Mamusia
jak mi sie chcialo smiac jak to czytalam 😁 😁 😁 😁 😁 😁 nie moge 🙂 🙂 🙂 🙂
no jajca a te baby sa okropne dajcie spokoj wyobrazam sobie jak musialas sie zirytowac hehe
Moj mlody spi cale noce czasem cos zamarudzi ale dam mu smoczka i spi dalej. Odkad nie karmie go cyckiem to przestal jesc w nocy, nic mu ie daje ani wody ani mleka 🙂