Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
To chyba ja zamulilm 😁 hahah Gamon 🙂

Bezpieczne zwierzaki, choc spredawcy mowia,ze zdarza im sie uciekac :0 Wlezie do kanalizacji i wyjdzie u sasiadow.. hahah
ja uwielbiam 🙂 zawsze chcialam miec albo weza, kameleona badz legwana..ale legwan troche duzy,a poza tym dwa ostatnie wymagaja specjalnych pozywien no i rozne swiatla, przec co utrzymane jest bardzo drogie..
a krolewski nie doc, ze jest spokojny, maly bo do 120cm i t po 10 latach.to na dodatek male swiatelko wystarczy no i myszka raz na 2 tygodnie 🙂) pozniej chomiczki 😁
Moja mama stwierdzila, ze sklada wypowiedzenie... 🙂 nie bedzie siedziec z wezem pod jednym dachem..

Jedi lubia psy i koty, kasiia krewetki, a mnie urzekają gady 🙂 od zawsze.. na gorze terarium bedzie waz a na dole zółw.. 🙂

sandroos napisał(a):
hEHEH, chyba sie nie dogadalyscie Marta o zabce a Kasia o aucie 🙂

Aaa my wkupujemy pytona krolewskiego... 🙂 tak mniej wiecej za 2 tygodnie.. nawet nie wiecie jak sie ciesze.. 🙂

Nawet nie wiesz ile mój by dał za żonę co się na takie "zwierzątko" godzi;p;p
Pracowałam raz z gościem, który w dwóch pokojach miał 17 czy 18 terrariów z różnymi gatunkami węży.. ale on to już psychiczny był na tym punkcie;p

Dziewczyny.. odpadam przy tym moim dziecku 😁 skarży i pyskuje;p wczoraj jak wróciłam do domu pytam go "I jak tam Kuba?" a on od razu "tata dałła" (czyt. darła), że tata na niego krzyczał. A dzisiaj... wchodzę do łazienki, on już w wannie z buzią całą w kaszce i cholera wie czym jeszcze więc mówię do niego "jeszcze buzię umyj" a on obrażonym i oburzonym tonem mówi mi "myłem, myłem" i robi swoje;D gupolek mały;p

goshe napisał(a):
Kubus juz az tak wyraznie mowi??? ale zdolniacha maly z niego 😁

Zaskakuje mnie tym coraz bardziej ale mówi dużo i dość wyraźnie 😉 jak tak dłużej skupi się na jednym słowie to nawet "r" mu się udaje powiedzieć 😉 A dzisiaj chodził ze swoimi za małymi już bucikami i mówił "da dzidzi" 😁
Zasnął 😉 na szczęście sam... bo mnie już tak podbrzusze boli, że nie dam rady go usypiać...

NIe wiem jak to z tym mówieniem jest ale teściowa z sąsiadką stwierdziły, że Kub tyle mówi dlatego, że my cały czas do niego nawijamy 😉
Bo np. u sąsiadów mają chłopca 2,5 m-ca młodszego, który całymi dniami spaceruje w milczeniu z dziadkiem i właściwie sam też cały czas milczy;p
A Kubie się ta mała paszcza nie zamyka 😁

• Mamusia
na pewno ma to jakies znaczeie, ale chyba nie kluczowe..
ja sama NIBY mowilam jak mialam 15 miesiecy, a i do mlodej calymi dniami nawijam...i do tego nie zwracam sie do niej takim slownictwem jak idziemy DA DA, zrobimy AM AM, TUTU i ciagle tesciowa poprawiam i gro znajomych ..., bo w nerwice popadam zaraz 😁
Po swojemu nawija pol dnia, a po naszemu, baba, mama, tata, da, nie.. i nie wiem w sumie czy cos jeszcze...
z owych umiejetnosci to ostatnio asladuje zwierzaki. weza, psa,koze 🙂 i dzis bylam w szoku, bo wyciagnelam jej raczki z body i bluzeczki,a przez glowe sciagnela juz sama 😁

Oki lsaski, ide spac, bo jutro na 7 do robotki 🙂

kasia1986 napisał(a):
Grzesiu na naszego psa który wabi się Saba, mówi aba 🙂

dobra, tez idę lulu, pappa

Właściciele budynku tam gdzie mój pracuje też mają psa co się Saba wabi i Kuba identycznie na niego woła 😁 biega po całym podwórku i tylko "aba" i "aba";p
Co najlepsze.. pies nie wygląda przyjemnie (przynajmniej dla mnie) to jakiś mieszaniec czegoś groźnego z czymś innym groźnym a Kuba tylko by leciał, żeby go wytarmosić porządnie;p

• Mamusia
no nasz pies to owczarek niemiecki ( albo coś zkundlonego z owczrakiem ). Dla obcych bardzo groźny, dla domowników juz nie.
W styczniu sie do nas przybłąkał, dziewczynom już opisywałam wczesniej że przez tego psa tyle nerwów się najadłam że szok 😲 szxzekał na mnie i jako jedyną mnie próbował atakowac, dopiero po wizycie psychologa ze schroniska jakos zaczęło sie układac i teraz gdy "ABA" widzi ze nawet z kims obcym rozmawiam to juz chce mnie bronić

w ten weekend znów szkoła...

• Mamusia
Moj Oli tez caly czas nawija w sumie powtorzy wszystko ale nie cale slowa tylko poczatkowe sylaby albo wyrazy 3 literowe a tez caly czas do niego mowimy oczywiscie nie zdrobniale 🙂zwierzatka nasladuje ostatnio pokazywalam mu indyka i mowie ze indyk robi GUL GUL GUL ( hehehhe 😁 😁 ) i jemu tak to spodobalo ze caly czas pozniej latal i mowil gul gul gul i pokazywal na indyka 😁 body czy bluzeczki tez sciaga sam przez glowke Sandra no tak samo bylam w szoku jak sie pierwszy raz "sam rozebral" 😁
Zaraz przyjdzie kurier bo Michal zamowil buty i musze odebrac 🙂

kasia1986 napisał(a):
no nasz pies to owczarek niemiecki ( albo coś zkundlonego z owczrakiem ). Dla obcych bardzo groźny, dla domowników juz nie.
W styczniu sie do nas przybłąkał, dziewczynom już opisywałam wczesniej że przez tego psa tyle nerwów się najadłam że szok 😲 szxzekał na mnie i jako jedyną mnie próbował atakowac, dopiero po wizycie psychologa ze schroniska jakos zaczęło sie układac i teraz gdy "ABA" widzi ze nawet z kims obcym rozmawiam to juz chce mnie bronić

w ten weekend znów szkoła...

Ja bym się chyba bała przygarnąć tak pieska... nie wiedzieć czemu tych akurat zwierząt panicznie się boję...
Czekam właśnie aż a mała małpa zaśnie.. Od pół godz słyszę jak gada:/ no bez kitu - skurczybyk mały mógłby już w południe chyba w ogóle nie spać bo na siłę go usypiam ostatnio...
A rano powiedział nowe słowo;p Chciał ryć się za mną do łazienki więc mu mówię "Kuba poczekaj aż mama się ubierze, popatrz jaka jestem goła" a on na to tylko "goła.. hahaha" i do swojego pokoju 😁 a potem jeszcze prosił o "bamam" (banan";p;p
Jak wróciłam z miasta oglądał "roztańczoną angelinę".. normalnie uwielbiam jak ogląda tę bajkę bo tańczy tak jak oni (a to o baletnicy 😁) podryguje tak fajnie z nimi, podnosi jedną rękę do góry i "piruety" kręci 😁 kiedyś mi się może uda nagrać 😁

• Mamusia
Gosia2, też się panicznie boję tych psów , do tej pory, mimo że teściowie mają takiego wilczura. Wiadomo, ograniczone zaufanie jest..

no, to na dzisiaj z uczelnia spokój. Poprawiam jedno pytanie w ankiecie mgr i mogę drukować. Będe przeprowadzała badnaie na 100 kobietach pracujących umysłowo 🙂
Jeśli będzie mi sporo brakować do tej setki, to mogę Wam przyslać ankietkę do domu a Wy mi ja odeslecie wypełnioną? Oczywiście znaczek i koperta zwrotna będą 😜

• Mamusia
Ja dzisiaj pierwszy raz w zyciu cos pieke... a mianowicie chleb, ale jakos juz mi nie chce rosnac, wiec nie wiem co bedzie dalej... 😞 juz jestem wkurzona.. jednak jestem dupa, co do gotowania.. ale coz zrobic 🙂

Moi rodzice maja huskyiego, a nadia bije go co chwile..normalnie ostatmio mama wchodzi do pokoju, a nadia chciala ugryzc Baje w pysk.. normalnie szatan ...

• Mamusia
no i sie upieklo .. 🙂 minimalnie spalil sie dol, ale to za sprawa Nadii ktora uraczla mnie zyganiem dalej niz widzi..
ozygala mnie babcie i pol podlogi..chyba albo za duzo zjadla, albo za wczesnie ja podnioslam i brzuszek scisnelam i jej sie cofmelo.. ale jak zaczela chlustac to dzieki..

Powiem, ze ogolnie dobry.. maz bedzie w szoku jak mu zaserwuje cos co upieklam hahha 😁

Darek dzis od 8-20 w robocie, wiec czekam na niego... 🙂 jutrp tgez do kolegi.. a w niedziele jedzie, albo do wawy albo frankfurtu.. dostal dzis l4 na 2 tygodnie..

• Mamusia
Kasiu w razie czego też Ci wypełnię tę ankietę - możesz podesłać emailem 😉

Moja Gabi ściąga sama czapeczkę i golfik spod kurtki i wie w którym koszyku w żłobku są jej papcie 🙂 🙂 A najbardziej nas śmieszyło jak zaczęła nogi podnosić stojąc przy wannie jak jej skarpetki czy rajstopki ściągamy. Najpierw jedna nóżka, potem druga 🙂

Drogi taki pytonik??

• Mamusia
Sandra Ty kucharko hehe masz to urzadzenie do pieczenia chleba czy w piekarniku pieklas??
Ja nie chwalac sie hehe ale coraz lepiej gotuje moj mężulek tak mowi i to nie dlatego zeby mnie nie urazic hehehhe
z tym ubieraniem to jaja hehe Oli probuje zakladac kurtke, bierze rekaw i wklada raczke, lewy rekaw na prawa raczke 😁 😁

• Mamusia
Gdzie tam w piekarniku robilam..
ona tez czapke sciagnie, czasem kapcie jak poprosze i skarpety... 🙂

Mloda ma dzis gorszy dzien.. zasnela po tym zyganiu przed chwila sie obudzila wiec dalam jej 100 mleka, bo woda sie nie chciala zapchac i co odloze do sieie to wyje.. wiec dzis pewnie bedzie spac ze ma, bo jestem padnieta,a nie mam sily na sleczenie przed lozecziem i wysluchwianie jej placzu..

Trzeba liczyc od 250-400 zl za mlodego tak ok. 30cm.

• Mamusia
hej 🙂

pojechałam z mężem an zakupy o 20.00, małego u teściów zostawiliśmy. Na zakupach mówiłam mężowi, że mam dziś chcice.. ☺️ bo jakoś w połowie cyklu jestem.. to ten po zakupach pojechał ze mną gdzieś w ciemny teren i ten teges.. ☺️ ☺️ a w dupsko było mi zimno hehe 😜 przypomniały mi się czasy narzeczeństwa.. ☺️
nie śmiejcire się tylko.. raz mielismy przygodę, wjeżdzamy autkiem gdzieś w las, droga polna ale z wybojami, dziurami i nadle BUM.. ugrzęźliśmy kołem w dziurze i husteczka, ani w tą ani w tą.. no to żeśmy się wtedy nie pokochali.. za to poświeciliśmy latarką i okazało się, że wjechaliśmy w jakiś poniemiecki cmentarz.. jedynym wyjściem było zadzwonienie po kolegę żeby nas wyciągnął. Przyjechał daewoo tico.. 🤪 tico wyciągało większe autko... no, a zanim tico nas wyciągneło, to Pawęł musiał wyjśc na głowną drogę żeby go skierować.. a ja zostałam sama na ciemnym cmentarzu.. i na jakiś czas mieliśmy dosyć miziania się w terenie 😁 😁

Marta, jak coś prześle pocztą, bo muszę mieć to fizycznie udokumentowane 🙂

dobra, zaraz idę lulu, jutro uczelnia. Papa 🙂