Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Heheh slodzizny...

Ja dzisiaj w zlobku mialam szczepienia.. i cala 16 na kolanach trzymalam, az mi sie przykro robilo, bo ciotke znienawidza 😁

Wczoraj mala nie spala caly dzien i zasnela po 21... a na dodatek ma cholerny katar.. oczywiscie przed samym wyjazdem.. dzisiaj udalo mi sie ja polozyc bo powrocie z pracy..
od 14 20 spi...

Mowilam Wam, ze pada mi na glowe?? Od poniedzialku ide na joge..!!!

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

My po wizycie (wizytach) 😉
USG bioderek - w porządku 😉
Szczepienie zaliczone z wielkim biadoleniem 😉 Matiszka nie tyle płakał (bo to nie był ani płacz ani krzyk) tylko użalał się nad sobą - do tej pory mu się włącza;D hehe
Waży 5 800 i mierzy 66 cm 😉

A Kubek ma skierowanie na morfologię i przyczerwienione gardełko..

Gosia to Oli drobniutki chłopaczek 😉
Sandra ja też bym na jogę poszła - ale kondycja nie ta... a niestety nie bardzo mi się chce ją reperować;( No i nie ma co.. też bym napięcia nie wytrzymała 😁

A co do fryzjera.. Ja ostatnio 250 zł zabuliłam..:/ i po 2 tyg sama znów farbowałam się w domu bo efekt mnie nie zadowalał:/

• Mamusia
tak Gosiu ale podejrzewam, ze ty bez problemu sie wciskasz w rozmiar S stroju kapelowego, a ja dzisiaj nie dosc, ze kupowalam jednoczesciowy to jeszcze sie prawie poryczalam bo wygladam jak prosiak 😞
nie ma co.. po powrocie z karpacza, zaczynam te joge i biore sie za sie, bo wpadne w depreche..: 😞

• Mamusia
Oli dostal 37,5 goraczki poszczepiennej 😞 o 18.45 i od razu zasnal, nawet juz go nie kapalam...
Stwierdzilismy z mezem ze jednak sie przeprowadzamy 🙂 mieszkanko wieksze o 6 m2 tansze o 350zl 😁 na nowym osiedlu, co z tego ze daleko, są autobusy 😁 😁 😁

Kasia ja nie bardzo uwagę na to zwracam.. bo farbuję włosy na rudo już od 3,5 roku i zwykle robię to co miesiąc. więc zanim zdążą jakoś bardzo wypłowieć to już nakładam kolor 😉 Ale faktycznie jakby się zastanowić to przy wcześniejszych kolorach nie miałam potrzeby tak często farbować..

Sandra witaj w klubie.. Ja nawet nie mam stroju kąpielowego bo wyglądam jak worek po ziemniakach 😞 A do ćwiczeń jakoś się nie mogę przekonać...

Gosia jak większe i tańsze to ja bym się nie zastanawiała 😁 hehe a Oliego szkoda... bidulek:* nie lubię jak dzieciaczki gorączkują.. Kub do tej pory szczepienia dzielnie znosił, bezobjawowo.. ciekawe jak dalej będzie. Następne pod koniec lutego. Teraz mam nadzieję, że Mati po swoim szczepionkowym debiucie nie będzie cyrków odstawiał.. Na razie śpi grzecznie 😉

• Mamusia
tak podawaj mu ale czy zechce pic to inna sprawa, wiesz ono ma inny smak niz cycusiowe 🙂
ja dawalam mojemu Nestle waniliowe i mu smakowalo i pil 2 butle dziennie, rano i wieczorem. I tak pil to modyfikowane od 12,5 miesiaca do 15,5 miesiaca i nagle przestal, plul, nie otwieral buzki wiec dalam mu zwykle mleko krowie z kakao - do teraz codziennie po 2 butle wypija 😁

• Mamusia
acha no to zobacze jutro sprobuje mu dac, ciekawe czy bedzie chcial pic. A po ile mu robisz? A wlasnie jesli chodzi o to krowie mleko to ludzie roznie sie wypowiadaja, jedni, ze mozna wczesniej inni ze dopiero jak dziecko skonczy jakos 2 latka, o co w tym chodzi?

• Mamusia
ja krowie mleko podawąłm Grzeisowi już od 7 miesiąca. Bo przestał mi pic modyfikowane w czasie kiedy byłam na uczelni. No i na krowim robiłam mu budynie, kaszki.
No to zostałam sama z cycem na polu walki 😜
Marzena, nie bola Cię już cycki? Jak mały w nocy? śpi dobrze?

Gosia, daj Oliwierkowi coś na gorączkę, bidulek, po szczepieniu Grzesiek tez miał temperaturę -w koncu ciała obce mu podali, to jego organizm się broni..

ja mam strój 2 cześciowy, ale góra wygląda jak koszulka na ramiączka, kupiłam w ciuchbudzie za 3 zł i to lato w nim się kapałam 🙂 na odkryty 2-czesciowy nie ma mowy - nie chce wystarszyć ludzi 😜

mykam spac, pa 🙂

ps. Ciekawe co tam u Marty.. 🤨
Marta, jak nas podczytujesz.. to masz buziaka ode mnie 😜

• Mamusia
Kochane, co z Wami? 😜 odzywac się 🙂

wstawiłam obiad.. taki na winie.. tzn co się na winie to będzie 😜 do prodziża wstawiłam 4 nózki z kurczaka, wkroiłam tam plastry ziemniaków, pokroiłam paprykę w occie i posypałam przyprawami.. ciekawe co mi z tego wyjdzie 😮 w zamrażarcie pusto, nie było z czego obiadu zorbic 😜
a, no i na patelni szpinak z jajkiem 🙂

• Mamusia
hej:*
u nas nocka kiepska, maly obudzil sie o 1.30 z goraczka 38,1 i do 3.40 nie spal... dalam mu paracetamol i mimo tego goraczka sie utrzymywala...:/ wieczorem tez dostal ten lek to zasnal od razu i widzialam po nim ze szybko mu obnizyla sie goraczka...teraz spi juz bez goraczki 🙂

ogladalam raport MAK w sp Smolenska i tak jak przypuszczalam za katastrofe wine ponosi nasza załoga, naciskali pilota na ladowanie, na tvn24 mowia o tym

Marzenka Oli wazyl 3100g 🙂 niejadek z niego czasem straszny 😞 jeszcze nie bylo dnia zeby caly obiad zjadl, skubnie troszke i juz wielce najedzony ehh w sumie to on bardzo malo lubi rzeczy, nie wspominajac owocow i warzyw bo tego nawet nie tknie...

ja na obiad barszcz ukrainski robie i pierogi na drugie 🙂

• Mamusia
u mnie barszcz ukraiuński nie przejdzie - mąz nie lubi. Ja za to nie jestem wybredna, jem wszystko 🙂
a obiadek wyszedł rewelka 🙂 myslałam, że ziemniaki będa surowe, a fajnie się zapiekły i jeszcze były w tym sosie od kurczaka. Dobrze że posypałam je przyprawami ( duzo oregano ), dało to ciekawy aromat. Polecam takie eksperymenty 🙂

Grzesiek wstał dziś o 9.15 i teraz własnie leży, chyba zasnie - dziś będzie jedna drzemka 🙂

jej, jutro fryzjer 🤪 kazałami od wczoraj nie myc głowy, więc woczraj nie byłam, dzis ez nie.. smalec mam na tej głowie że hoho!

a co do smoleńska.. było już tyle teorii na temat tej katastrofy.. Mnie też się wydaje, że była zbyt duża presja na pilocie, do tego mgła, pomylenie wyskokości względnej z bezwzględną i stąd to wszystko się stało.

Idę kawkę sobie zrobic.. aj, musze poczekac az zaśnie. mam taki głosny czajnik, że jak to teraz usłyszy to będzie kazał mi sie koło niego połozyć, a tak jest cień szansy że sam usnie 😁

• Mamusia
hej mamusie 🙂
jeju ale Kacper dal mi dzisiaj popalic 😞 teraz spi a ja umylam podlogi i teraz pije kawke, musze odpoczac. Wyobrazcie sobie ze zaczal wchodzic na naroznik, wstaje na nim io biegnie sobie, kilka razy omalu nie przyprawil mnie o zawal serca. A dzisiaj zostawilam go na chwile, wolam go, a on sie wychyla i gdzie siedzi? a na stole sobie 😞 masakra 😞
Gosiu to drobniutki sie urodzil. Kacperek 4140, kurcze on naprawde nie je duzo a warzy 14 kg, a dziewczyny jak tam reszta maluchow, ile warza>??
Kasiu cycki bola mnie strasznie, biore te tabletki, chodze obwiazana bandazem i masakra. Dzisiaj druga nocka kiedy Kacper poije w nocy tylkko wode, narazie jest sukces 🙂 W dzien juz prawie wogole nie pamieta o cycusiu, ale wiesz najgorsze jak sie kolo niego poloze, ojoj odrazu pokazuje :P

• Mamusia
ja Grześkowi zaczełam też dawac wode w nocy i raz się zapomni i wypije z butelki i pójdzie spac, a za drugim razem bierze do raczki butlę, cmoknie pare razy, rzuci o podłoge i grapie sie do cycka. Już dziś też nie miałam na niego siły, budził się często. Skoro nie chciał wody to kładłąm sie zpowrotem, wystawiałam rękę za szczebelek i jakoś wracał do spania ;p

• Mamusia
u nas w zlobie dzieci pija mleko krowie od 1 roku zycia.. ja malej chyba okolo 8 podawalam jako budyn, kaszke... teraz wcale nie pije mleka 🤢 nie je kaszek.. pluje wszystkim...
Mleko przestala pic od momentu jak jej wyrzucilam butelke...No ale coz nic nie zrobie.. je jogurty wiec jakis tam nabial dostaje...

W poniedzialek Nadia idzie na swoj pierwszy w zyciu balik 🙂 heheh ciekawe jak jej sie spodoba.. 🙂

Manka ja bym odciagala mleko chocby do uczucia ulgi minimalnie...mniejsze ryzyko ze dostaniesz zapalenia piersi.. a wtedy to dopiero jest masakra.. fakt, ze proces zatrzymania laktacji bedzie trwal dluzej...

Nadia w chwili obecnej wazy troszke ponad 12 kg...

Kurde po powrocie z karpacza chce jej zabrac smoczek.. nie wiem jak dam z tym rade... 😞