Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gabi już dzisiaj obudziła siię bez temperatury. Z tego co widzę to wydaje mi się że czuje się dużo lepiej. Właśnie zasnęła!!!!!! Masakra....będą wieczorem cyrki 😉
Kasiu śliczne włoski, tylko na zdjęciu wyglądają bardziej na miedziane z brązowymi pasemkami 🙂 Ja cycków nie mam w ogóle - rozmiar A ;D 😁

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nie ja porostu niedlugo oszaleje z tym moim synem!!!on najchetniej to wogole by nie spal!:/ w dzien placz i lament bo musi spac a wieczorem to istny dramat z nim 🙂 o 20.45 zasnal dopiero gdzie w dzien o 11 zasnal i spal godzinke. Jutro z moim M postanowilismy go nie klasc w dzien i zobaczymy jak bedzie wieczorem 🙂powinien o 19 pasc 🙂tak bylo wczesniej 🙂

Martus ja z soczewkami mialam to samo, na poczatku nie moglam ich wogole z oka wyciagnac heh i tez ryczalam i z zalozeniem byl problem:/ 15 minut wczesniej musialam wstawac do pracy bo tyle czasu zajmowalo mi zalozenie soczewek hehehe a teraz phi 😁 a Marta ie czasu nosisz soczewki i jakie masz? ja juz bedzie 4 lata jak nosze a mam miesieczne 🙂choc zmieniam tak co 1,5 miesiaca 😁

Kasia ladny kolor Ci wyszedl 😁 no faktycznie wyglada to tak jakbys miala pasemka 😁 bardzo fajny kolor 🙂

wiecie co ja tez mam takie male cycki ze szkoda gadac 😞 niby rozmiar C bo takie staniki nosze i sa dobre ale jak dla mnie to male B normalnie i do tego takie mieciutkie sa flaczki ze szok 😞 😞 😞 nigdy takich malych cyckow nie mialam 😞 wczoraj mowilam mezowi ze jakbym miala 15 tys to bym sobie powiekszyla je 😁 a co! 🙂

• Mamusia
dziewczyny ma kroras z Was plyte indukcyjna albo elektryczną? bo bedziemy musieli sobie kupic i nie wiem w sumie czy one sie roznia od siebie 🙃 🙃 😜 a wogole sa takie kuchenki z plyta i piekarnikiem?

Oli wogole dzisiaj jak rozmawialam z rodzicami na skype to zaczal dawac buziaczki babci i dziadkowi i caly ekran mialam zasliniony heheheh tak sie wczul w to calowanie ze skonczyc nie mogl hehehe

• Mamusia
A moja córeczka jeszcze nie śpi 🙂 Domyslałam się, że tak będzie, bo obudziała się o 16:30. Mąż poszedł spróbować ją położyć...myslę, że mu się nie uda :P:P

Ja o 20:30 wróciłam ze szkolenia...szkoda było mojego czasu - takie mam wrażenie po nim, a teraz sączę sobie cin cin 🙂 🙂
Gosia soczewki, tak jak pisałam noszę Bausch&Lomb (nie wiem dokładnie jak to się pisze) też miesięczne, ale zmieniam ok. co dwa miechy - tyle, że w domu noszę wieczorem okulary i jak nie wychodzę to nie zakładam soczewek. Ostatnio byłam na badaniu i mam już -3,5 na obydwa ;/ Kiepsko to widzę za kilka lat...bez okularów czy soczewek nie widzę dosłownie nic 😞 😞 Okropne uczucie....

Gosiu, to ciesz się, że masz C!!! Ja tez mam flaczki - na razie się tym nie przejmuje ale pewnie będzie mnie to wkurzało latem jak przyjdzie wyjść w stroju kąpielowym 🙂 🙂
Ciekawe jak Sandra na wyjeździe 🙂 🙂

• Mamusia
Gosiu, oczywiscie, że można kupić płytę razem z piekarnikiem - albo do zabudowy (masz wtedy 2 częściowy) albo w całości zamiast szafki - moi rodzice ostatnio kupowali i są zadowolenie. Indukcyjna to o ile pamiętam taka, że jak dotykasz to jest zimna pomimo tego, że grzeje, a zwykła no to masz normalnie bez tej funkcji. Oczywiście te indukcyjne są dużo droższe.

• Mamusia
Ja mam płytę elektryczną, amica za 899 zł. Bardzo dobrze mi się na niej gotuje, tylko co gotowanie jak wystygnie to myję by nic na niej nie zostało.
Indukcyjna tak jak Marta pisała, jak kskonczysz gotowac to jest chłodna, a moja dośc długo stygnie i nie raz zapomniałam się i przejechałam szmata po gorącym i było takie SSSSSSS i dymek poleciał 😜

Połozyłam teraz spac Grzeska. Do 21.15 robilismy ( w sensie tesciu i maż ) łazienkę no i nie było mowy o spaniu.

wmiędzyczasie napisałam jeden podpunkt pracy mgr na kartce takze zaraz go bede przepisywac 🙂

buziaki 🙂

ps. no włoski na fotce rzeczywiście wyszły nieci8ekawie, ale w rzeczywiśtości.. ah, padajcie na kolana narody! 😎 😎 nie narzekam, wreszcie jednolity kolor i to taka prawdziwa miedź 🙂

• Mamusia
Martus ja mam -5 w obu a mialam przed ciaza -3, przedwczoraj bylam bo chcialam te soczewki zmienic i zbadala mi wzrok normalnie w szoku jestem do teraz ale jakos nie odczulam ze gorzej widze 😁 ale masz racje bez soczewek to masakra taki rozmazany obraz ze szok!!!!dzisiaj nosilam w sumie okulary i moj mi mowi ze ladnie wygladam ale ja sie jakos nie moglam przyzwyczaic heheh 🙂

czyli indukcyjna lepsza jeszcze przy malym dziecku 🙂 w tym mieszkaniu co bedziemy mieszkac jest taka kuchenka elektryczna na 2 palniki bo w tym bloku a nawet na calym osiedlu nie ma gazu:/ i kuchenki tylko na prad. No i moi rodzice maja nam wziac na raty plyte indukcyjna 🙂 i chyba taka z piekarnikiem 🙂

ale Gabi szaleje hehe

• Mamusia
O matko -5...to ja myślałam, że mam dużą wadę, ale Ty mnie pobiłaś 🙂 🙂 Nie wiem czy indukcyjna taka dużo lepsza....niby tak ale czy warta swojej ceny?? No i z tego co pamiętam to do indukcyjnej musisz mieć specjalne garnki...ale nie jestem pewna na 100%.
Gabi zasnęła pół godzinki temu, ale cały czas kaszle strasznie przez sen i co chwilę płacze.

• Mamusia
garnki specjalne?? oj to juz nie przejdzie hehehe jeszcze sie popytam w sklepie ale skoro Kasia mowisz ze elektryczna sie sprawdza to pewnie bedzie elektryczna 🙂
lece spac:*
biedna Gabi masz buziaczka od Oliwierka 😘 😘 😘 😘 on lubi calowac hehehe

• Mamusia
Gosia, do indukcyjnej czy elektrycznej musisz miec garnki z płaskim dnem 🙂
Grzesiek dosięga już do kuchenki, do tych dwóch palniczków, musze uważać na niego i nie zostawiam gorących garnków po zewnętrznej stronie kuchenki.

ja mam wadę -0,25.. ale nic nie noszę, ani okularów ani soczewek bo prawie jej nie odczuwam. jedynie jak jestem zmęcozna to troche mi się wzrok marze.. 😜

mykam spać, pa 🙂

• Mamusia
yyy mi sie wydaje ze wszystkie garnki maja plaskie dno 😁
matko Oli mnie dzisiaj wykonczyl doslownie ... wstal o 6 i od tej 6 non stop marudzil i jęczal az o 10 nagle zaczal plakac i wlozyl raczki do buzi....no to pomyslalam ze pewnie ząbek bo co innego 🙂 no i faktycznie przebila mu sie dwojka gorna juz ostatnia dwojeczka hehe 🙂 spi teraz sam zasnal bez protestow 🙂
dobra lece do sklepu puki spi , moj maz wlasnie wrocil z pracy 🙂

• Mamusia
Hej 🙂 Gosiu to szybko Oli wstał 🙂 My spaliśmy do 9 🙂 Ale to i tak nie za długo jak na to o której Gabi poszła spać. Dzisiaj od rana niestety tez marudna. Poszła spać o 12:30 więc chyba sie nie wyspała bidulka.

Mąż od rana na budowie - a ja 1,5 godziny prasowałam ....masakra...jak ja tego nie lubię robić ;/

• Mamusia
Zaraz mnie coś strzeli!!!!! Dzwonie do M, a on, że jeszcze przynajmniej godzinę będzie na budowie (czyli za jekies 2 godz w domu)!! KUR** tez chętnie tam pojadę i bedę nadzorować budowlańców, a on niech sobie siedzi z dzieckiem w domu!! Ale się na niego wkurzyłam. Ni dość że siedzimy same w tygodniu to na weekend też...wiem że to w końcu nasza budowa, no ale ja też chciałabym w tym uczestniczyć a nie tylko w domu siedzieć 😞 😞 😞

• Mamusia
hej 🙂
jeju Kacper dopiero zasnal, masakra. Wiecie co zrobil? Byl w lozeczku sciagnal przescieradlo i te szczebelki co sa pod materacem wsadzil tam noge i nie mogl wyciagnac 😞 masakra troszke sie nameczylismy ale jakos wyciagnelismy z mezem, uff 🙂
Marta to wy sie budujecie? 🙂 jesli mozna spytac ile was wyniesie taki domek?? i jaki on duzy bedzie??

• Mamusia
cześc 🙂
podczuytuję was przez komórkę, nie moge z niej pisac bo zalogowac mi się nie chce, ale jetsem na bieżąco jak juz na kompa siadam 🙂

Marzena, cąłe szczęscie że udało sie nózke wyciagnąć.

Marta, sporo kasy taki dom.. pare dni temu teściowie kupili dla męża siostry działkę z domem do remontu, za działkę z domkiem zapłacili 120 tyś, i remont pewnie ok 100 tyś więc w 220 tyś się zamkną. Tez mieli wybór czy od nowa stawiac, ale wzieli tansza wersję. Było po 80 zł/metr kwadratowy. Normalne ceny to u nas 150/200zł.. :O

• Mamusia
o ja ale Kacperek sobie zabawe wymyslil 😲
Oli normalnie tak ryczal przez prawie 1,5h ze szok, to wszystko przez te zeby! dalam mu paracetamol mimo ze nie mial goraczki, podzialalo przeciwbolowo bo zasnal w koncu, biedactwo moje..
no taki domek to z 500 tys Was wyniesie... my tez bedziemy starac sie o kredyt na mieszkanie ale dopiero jak bede miala prace na czas nieokreslony ehh czyli jeszcze troche ehh 🤨

we wtorek sie przeprowadzamy ciekawe jak Oli sie bedzie czul w nowym miejscu...

• Mamusia
Marta, no teściowie kupili jej działke, bo chcieli by miała od nich też coś ( drugiej córce też pomogli tak ), a obecnie mieszka ona w oficynie i ma juz dość tych pijusów w bramie..
No as zrację, nowy dom to zawsze nowy - też wolałabym od nowa mieć wszystko zrobione 🙂

a ten dom co obecnie mieszkamy.. sma anie wiem.. chyba będzie na męża przepisany.. ale niech teściowie żyja jak najdłużej. Mnie na tym domu nie zależy. Mieszkamy sobie na górze i mi takie mieszkanko wystarczy 🙂

idę spać, buziaki 🙂