Skocz do zawartości

bóle brzucha | Forum o ciąży

kika8

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam
Jestem w 21 tyg ciąży i od kilku dni muszę leżeć w łóżku z powodu skurczów. Szyjka w badaniu jest ok.Martwią mnie tylko pojawiające się kilka razy w ciągu dnia pobolewania brzucha. Niewielkie,raczej dyskomfort niż ból. Ponieważ to moja 1-sza ciąża nie wiem czy jest to normalne?
W tej chwili skurcze się nie pojawiają,biorę nospe lecz ten dyskomfort powraca.
Może któraś z Was czuje sie podobnie..?

Mnie nie tyle co boli brzuch, ale tak kuje po bokach... Dodatkowo robi się twardy zaraz nad spojeniem łonowym,szczególnie gdy siusiu nie zrobię... Miejmy nadzieję, że to normalne 🙂 A może przemęczasz się za bardzo?

• Mamusia
Raczej się nie przemęczam bo leżę od tygodnia plackiem.Twardnienie owszem tez się zdarzało ale według lekarza to niewielkie skurcze.
W pachwinach owszem czasem ciągnie,ale to ponoć normalne.
Niepokoja mnie te pobolewanie...Mniej więcej jak na 2-3 dni przed okresem.Czyli coś czujesz ,ale bardzo słabo 🙂

Jeśli lekarz nie dał skierowania do szpitala, nie oznacza to czegoś poważnego... A jeśli sama masz wątpliwości,połóż się na obserwację. Wizja przerażająca,ale zawsze jakaś alternatywa na ukojenie nerwów 🙂 Leż spokojnie i głęboko oddychaj,z Dzidzią na pewno wszystko ok 😉