Skocz do zawartości

rotawirusy | Forum dla mam

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej dziewczyny

mój synuś Dawid złapał rotawirusa a ma 8,5 miesiąca. Zaczęło sie od wymiotów, pozniej goraczka i biegunka. Dzisiaj mija 4 dzien chorubska i jest slabiuski. Na szczescie duzo pije. Mamy na wszeli wypadek skierowanie do szpitala ale jak narazie nie widze potrzeby.
Jesli ktoras ma doswaidczenie to prosze o podpowiedz, co powinno mnie niepokoic na co zwracac uwage.

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Mam nadzieję, że już dawno zapomneliście o tym cholernym rota wirusie. My też jesteśmy dopiero co po tym dziadostwie 😞 Z tym, że u nas biegunka zaczęła się dopiero w szpitalu a trafiliśmy tam dlatego, że Maja jakoś dziwnie się zachowywała, jakby odpływała, była blada... Dzięki temu szybko została podłączona do kroplówki i nie było ryzyka odwodnienia. W dodatku cały czas bardzo ładnie jadła i dużo piła 🙂 Strasznie jednak nasiliły się u niej kolkowe bóle brzuszka. 3 pierwsze dni w szpitalu ciągle płakała i padała zmęczona. Lekarze zmienili nam mleczko (z Nan na Bebilon Pepti), wspomagali kropelkami na wzdęcia i jakoś przeszło.

• 4 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...
  • Mamusia
W Uk nie ma szans zaszczepić dziecka, byliśmy u 6 lekarzy, nawet prosiliśmy żeby nam tylko receptę wypisali to kupimy sami ale nie. nie ma tych szczepień w programie i nie ma ustępstwa ! Syn chodzi do przedszkola i stale jakies świństwo przenosi a mała się zaraża. Po tym jak była w szpitalu na zapalenie oskrzeli to panikuje za każdym razem ale niestety, musiałabym byc w Pl żeby dostać szczepionkę. Powiem Wam tak, działa czy nie ważne , wole dmuchać na zimne i zaszczepić ale w naszym przypadku bylo to niemożliwe 😞