Skocz do zawartości

po śmierci dziecka - rozterki w następnej ciąży | Forum o ciąży

synke

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
GOSIA 2307 😞wiesz kochana ja już czuje moje maleństwo ale mimo wszystko to niejest ta sama radość co przy mojim wczesniejszym.wtedy cieszyło mnie wszystko podwójnie a teraz owszem ciesze sie ale równomiernie jestem przerażona.myślałam ze jak zajde w ciąże to bede najszcześliwszą kobietą na swiecie,planowalismy ją i niemogłam sie jej doczekać a teraz gdy jest ... 😞 😞 😞boje sie że niebede umiała kochac tego dziecka tak mocno jak mojego aniołka 😞 😞 😞 😞i to mnie przeraza 😞 😞 😞biegam co chwile do lekarza żeby sprawdzić czy wszystko jest ok z maleństwem ,żeby zagłuszyć przykre wspomnienia i doświadczenia,które wciąz mam przed oczami.

• 1 rok później...
  • Mamusia
Witam.
Na pierwszą ciążę czekaliśmy ponad 8 lat.
Niestety zakończyła się bardzo szybko - w 6tc
była to dla mnie ogromna trauma - przez kilka miesięcy nie mogłam się pozbierać.
Znów jestem w ciąży, niby wszystko jest ok, ale stres mnie zjada do tego stopnia, że przed wizytą u lekarza trzęsą mi się ręce i skacze mi strasznie ciśnienie.
Boję się bardzo... 😞

• 6 lata później...
  • Mamusia
Myślę, ze smierć dzieciątka bez względu na tc czy wiek jest bardzo ciężkim przeżyciem. Każdy rodzic powinien po takim wydarzeniu mieć wsparcie specjalisty. W warszawie lepszych nie znajdziecie niż tu psychomedic.pl/psychiatra-warszawa. Życie toczy się dalej, tylko w takich sytuacjach ciężko do niego wrócić