Skocz do zawartości

Watpliwosci | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jestem w ciazy 21 tygodni , lecz nie moge sie pozbuc watpliwosci , duzo mysle o tym ze nie jestem gotowa na to dziecko ,czy sobie poradze itd. Wraz z moim partnerem planujemy slub na rok 2012 i zaczelismy go planowac zanim zaszlam w ciaze ,mowilam ogolnie , ze jak juz to wolalabym byc teraz w ciazy niz isc z brzuchem do slubu wiec ogolnie jest tak jak mowilam ..nie wiem czy tylko ja mam takie problemy czy to jest normalne w okresie ciazy te watpliowsci .. czuje sie czasem jak by moje zycie mialo sie skonczyc .. a czasem nie moge sie juz doczekac az zobacze i przytule moje malenstwo , mam straszny metlik w glowie lecz nie chce nikomu o tym mowic ,zeby nie pomysleli o mnie zle .. wiem ze miec dziecko to dar Bozy , wiem do czego sa zdolni niektorzy ludzie zeby miec dziecko...skad te mysli ...

karolinka nie martw się te wątpliwości są naprawdę normalne i nie masz się co martwic że z Tobą jest coś nie tak!!! Każda trzeźwo myśląca kobieta która jest na takim etapie jak Ty czyli zakładanie rodziny martwi się o przyszłość. Ja też tak miałam i nadal się martwię na zapas. Przy pierwszej ciąży były to uczucia na zmianę radości z tego że będziemy rodzicami a z drugiej strony strach, że wystarczająco dużo nie zarabiamy, że może kasy zabraknąć. Że jesteśmy za młodzi na macierzyństwo. Co będzie jak sobie nie poradzimy. Ale teraz z perspektywy czasu widzę, że jeśli się ma wsparcie drugiej kochającej osoby to można najcięższy okres przejść zwycięsko. A tak jak napisałaś dziecko to Dar Boży, zwieńczenie miłości dwojga kochających się ludzi. Teraz jestem w drugiej ciąży i też się boję jak to będzie. Ale RODZINA JEST NAJWAŻNIEJSZA.

Trzymaj się, życzę Ci powodzenia a przede wszystkim dużo zdrówka dla Ciebie i dzidzi 🙂

• Mamusia
balam sie ze to sie tyczy tylko mnie ,oprocz tego czy dam rade jako matka mam rowniez inne obawy i mysli .. czasami ,az mi jest glupio ze potrafie tak myslec .. ze jak ja spojrze pozniej mojej corce w twarz jesli teraz mam takie podejscie do wszystkiego .. , np. ze nie jestem gotowa na to dziecko , ze zycie mi sie przewrocilo do gory nogami , ze mialam inne plany niz wychowywac dziecko , ze moje wszystkie marzenia szlag trafil , ze moje zycie dobieglo konca , ze teraz bedzie tylko dziecko a ja z zycia nie bede miala juz nic .. czy to tez jest normalne .. ?

• Mamusia
Karolinka wydaje mi sie ze te wszystkie wątpliwości ci mina jak położą Ci na piersi to małe kochane stworzonko, które calkowicie bedzie uzależnione od Ciebie. Także glowa do góry, dzidzia to nie koniec swiata tylko mnóstwo szczęscia i kłopotów 😜 😜 😜 😜

Wiesz co, ja się przyznam, że też czasami żałowałam, że tak szybko zostałam mamą. Ale to było chwilowe. Wszystkie te chwile spędzone z moim synkiem są bezcenne. Reszta zeszła na drugi plan. Życie było by bez sensu bez niego. Ale jeśli ten stan u Ciebie będzie się pogłębiał to znaczy że wpadłaś w depresję i musisz skontaktować się z psychologiem. Bo po urodzeniu dziecka, może być gorzej. W tedy możesz już sobie nie poradzić.
Trzymaj się, głowa do góry, będzie dobrze.!!!!!! Jestem z Tobą.