Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hej dziewczyny

Agnieszko - śiczny synuś !

ale mam mega podły humor! Wstałam dziś lewą nogą i tylko ryczeć mi sie chce!

Ostatnio, a w ciązy szczególnie, jestem okropna, dużo sie denerwuje, na pseudo porady reaguję zgryźliwie, a ostatnio pytanie "kopie?" doprowadza mnie do furii!!!

Najchętniej to bym zamknęła się w domu i przytulała się do meżunia...

nie chce mi sie nic, nie wychodzę bo wiem, ze za chwile ktoś mnie wkurzy i tyle bede miała z tego wychodzenia..

Co do skurczy to tez nie wiem czy je mam czy nie (bo co ja wogóle mogę wiedziec?!) ale czuję takie ciągnięcie w dół jak Gosiag (bodajże)...

We wtorek wizyta u nowego lekarza, zobaczymy co powie....

Do zobaczenia później.

No właśnie Wasze dziewczynki są Wam posłuszne a mnie mój Bartuś nie chce słuchać :P :P :P :P :P Jak mamusia poprosi aby nie kopał w pęcherz to on jeszcze mocniej 😉 😉 😉 Ale jak tu nie kochać takiej istotki :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
Akompf nic nie martw będzie dobrze Basia się już odezwała a to najważniejsze strzelam że koło poniedziałku znowu da o sobie znać 🙂 wiem że to czekanie najgorsze,ale u Ciebie tak to się właśnie układa.Mam nadzieję że ten nowy lekarz będzie o 100 razy lepszy niż poprzednio,a gadaniem ludzi to się nie przejmuj ważne że mężulek z Tobą 🙂

Ja to fioła w domu dostaje sprzątać mi się nie chce i siedze sama jak ten ciołek poszła bym na jakie zakupy,ale mąż mnie chyba zamorduje :P a po za tym upał taki że pewnie spłyne po 15 minutkach.Moja córa świetnie się bawi i chce zostać do końca wakacji 😞 przecież ja tu zwariuje!!!!! Babcia jej kupiła nowe sandałki(nie wiem po co na koniec lata 🤪 )Aż jestem ciekawa jak wyglądają bo moja teściowa to gustma taki że hooo wiele pozostawia do życzenia :P

Ale się rozpisałam ale trudno,teraz to tylko Wy mi zostałyście 🙂

Skurcze mam i to ostatnio często, zwłaszcza jak się zdenerwuję a ostatnio zdarza mi się to często 😠

Powodem właśnie są między innymi: mama, mąż, teściowa.

Jak byłam w poprzedniej ciąży to teściowa wydawała mi się złotą kobietką (albo po prostu dobrze jej nie znałam 😉 )
Mieszkaliśmy klatkę niżej niż teściowie. Kiedy przyszedł 9 miesiąc teściowa zaczęła rządzić moim brzuchem 😠 Nawet wepchała się ze mną na usg 😠 Dlatego pomyślałam, że wybiorę mniejsze zło i pierwszy miesiąc po porodzie będę mieszkać u mamy.
Jeszcze dobrze nie urodziłam, to obie przesiadywały w szpitalu. Po powrocie do domu mamy miałam najazdy teściowej z dwoma siostrami męża i z ogromem porad od których mnie szlag jasny trafił. Mojej mamie zawsze mogłam zwrócić uwagę, co najwyżej strzeliła focha, ale potem jej przechodziło 😉
Po miesiącu wróciliśmy do siebie i zaczęła się wojna planet. Teściowa i jej starsza córka biegały tylko do nas na dół. Teściowa stała nad nami i wydawała rozkazy a ja się wnerwiałam i robiłam swoje. Stresu tego nigdy nie zapomnę! Teraz mieszkamy od siebie baaardzo daleko i jestem szczęśliwa :laugh:

Teraz jestem w drugiej ciąży i:
Mama najchętniej przyjechałaby już miesiąc przed terminem i sobie troszkę posiedziała i "pomogła" 🤨 Ale nie dochodzi do niej, że ja chce najpierw urodzić a ją z tatem zaprosić na święta. Chcę najpierw pobyć z dziećmi sama. Córka musi przyswoić nową sytuację a ja chce poznać maleństwo i wbić się w rytm. Ale ona tego nie rozumie 🤨

A parę dni temu trafił mnie szlag 😠 Mój mąż wymyślił, by zarówno MOI jak i JEGO rodzice przyjechali tutaj, bo to niesprawiedliwe, by tylko jedni spędzali z nami święta.
Szlak mnie jasny trafia, bo nie myśli, że:
1. Będę świeżo po porodzie
2. Dom mamy mały i nie ma jak wszystkich rozlokować
3. Nie będę miała siły na przygotowywanie świąt
4. Najbardziej w pierwszych miesiącach liczą się dzieci i mój wewnętrzny spokój

Dziewczyny ja też sama do 16 jestem. Męzuś pracuje a ja tak z Wami sobie dyskutuję i jakos czas leci 🙂

Akompf ja tez miałam oststnio takiego doła. Cały czas tylko ryczałam jak małe dziecko. Wiesz co , nasze rady są na nic, te paskudne hormony i tak z nami wygraja, więc po prostu musisz przeczekać ten okres i jeśli Ci to pomaga to płacz ile wlezie bo lepsze to niż tłumienie w sobie emocji (a jak juz będzie bardzo źle to rzuć czyms w ścianę haha ) . Trzymam kciuki żeby Ci szybko mineło i życzę Ci aby Basia zasadziła Ci takieggooooo kopala że aż Cię zaboli 🙂

• Mamusia
O rany ale to wszystko popieprzone, za przeproszeniem, PannoNikt Mittka ma rację, może lepiej jakbyście spędzili święta sami z dziećmi, a jak nie to niech Twój maż sam przygotuje święta i porozmieszcza wszystkich, po prostu odsuń się od tego jak juz nie masz sił bo nie ma co się denerwować. Ja już sama nie wiem, czy ludzie nie myślą 😮 🤢 😲

Mittka nic nie wpominaj o sprzątaniu, od lipca miałam NON STOP rodzinkę i przyjaciół u mnie więc mimo moich i wszystkich najszczerszych chęci moja chata po prostu nie wygląda 🤪 ale przez miesiąc może doprowadzę ją do stanu poprzedniego,. tak żeby się mój mężuś nie załamał heheh.

No ja nie powiem teściowa mi się aż tak nie wtrąca, czasami powie swoje zdanie no ale każdy ma prawo do tego. Te nasze teściowe pewnie chcą jak najlepiej dla nas ale cóż też muszą zrozumieć że i bez nich damy sobie radę. A moja mama w tej chwili bardzo bym chciała aby była przy mnie i nawet chciałabym aby powtrącała się ale niestety Jej już nie ma 😞 😞 😞 😞 😞
Kurcze dostałam doła ryczeć mi się chcę 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
Cześć skórka!!! Niestety z hormonami nie da się wygrać, ja jestem jak osa po prostu, wczoraj wydarłam sie na znajomego wogóle bez jakiejkolwiek przyczyny, jeszcze w trakcie wydzierania się zastanawiałam się co się dzieje hehehe, ale było mi później głupio, cały dzień go przepraszam 🤢 ☺️ 🤨

• Mamusia
Nudzę sie strasznie i postanowiłam do was dołaczyc. Mam nadzieję ze napisze czasem cos mądrego 😉 [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/CszZp2-a3a6d61db62564cfc7b2e1b9c6587036.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Wiola. I ja właśnie tak bym najlepiej chciała, być na święta tylko we czwórkę, my i dzieci.
Nie wiem jak to wszystko się rozwiąże, ale szczerze, to spędza mi to sen z powiek.
Nie chce nikogo przecież odtrącać. Dziadkowie są dziadkami i nie zabraniam im przyjazdu teraz, za miesiąc albo dwa miesiące po urodzeniu dziecka, ale w grudniu? Ja sobie tego nie wyobrażam 😞
Najgorsze, że wszyscy się obrażą na mnie i ja będę tą najgorszą.
Zmykam teraz do przedszkola po małą a potem robię ruskie pierogi, także będę dopiero wieczorkiem.
Miłego dnia