Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

No i zapomniałam sie pochwalić że dziś już 24 tydzień 🙂 już bliżej niz dalej . Tak sobie myślę że jak juz minie 1 listopada - Wszystkich Świętych to zleci nam to chodzenie w ciązy migiem 🙂

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

http://allegro.pl/item725459084_disney_wielka_ksiega_malenstwa_album_dziecka.html dziewczyny a co sądzicie o czyms takim ?? Moim zdaniem to świetna pamiątka dla dziecka. Chyba się skuszę i kupię, bo dziś widziałam u mnie w księgarni za 50 zł 😞

• Mamusia
To widzę mittka, że robisz rewolucję w mieszkaniu 🙂 Ja będę robiła jak kupimy nowe meble, trzeba będzie wszystko ładnie poukładać 🙂

Wiola fajnie, że mąż Cię tak wzrusza, ja mojego chętnie bym wysłała gdzieś na kilka dni 😁 Jest kochany i bardzo się stara, ale chyba hormony przejęły nade mną władzę!

Agnieszko ja jeszcze nie rozglądałam się za bajeczkami, ale pomysł mi się podoba 😉 Co do czasu to nie ma co ukrywać, bliżej niż dalej... u mnie panika coraz większa hehe!

• Mamusia
witajcie mamulki 🙂

ja już po pracy i właśnie nadrobiłam co napisałyscie.

za mną prawie nie przespana noc, popśtykaliśmy sie wczoraj z moim M i tak mi ciśnienie skoczyło, że hoho, do 3 rano sie kręciłam w łózku a jak już zasypiałam to Bartek zaczął swoje judo cwiczyc 🤢 i ogólnie mam dołka bo sie do siebie nie odzywamy 😠

ide sie położyc bo mnie jeszcze głowa rozbolała
do pózniej grudniówki

Anja ja ostatnio z moim M nie odzywałam sie cały weekend. skończyło się na tym , że roztrzaskałam mu komórke o podłogę... echhh... a teraz znowu się kochamy i nie możemy bez siebie zyc. To normalnie , że są w związkach kłótnie.

No a ja robię obiadek, ale w międzyczasie tu zaglądam. To jakaś obsesja... ale do 16 tej 🙂 potem M wróci do domku i będę udawac , że nawet kompa nie włączałam hahah 🙂

• Mamusia
AgnieszkaW ten album to super sprawa,miałam coś takiego dla Dominiki i teraz też zamierzam.Ostatnio nawet sobie to oglądałam coś cudownego.Były tam nawet kiedyś pierwsze włoski jakie jej obcięłam ale ona się tym bawiła jak była mała i gdzieś zawieruszyła :P ale jest odcisk jej rączki z farby i stópki i zdjęcia i wogóle nawet tak wszystko popisałam.superowa sprawa 🙂

No naprawdę 🙂 ja tez na pewno cos takiego kupie i będę pisac 🙂 poza tym chcę zostawić dziecku na pamiątke jakies skarpeteczki czy czapeczkę 🙂 Fajnie 🙂 Szkoda, że moja mama nie wpadla na taki pomysł i ja nie mam takich pamiatek z dzieciństwa. Jedynie tylko warkocz, miałam długie włosy sięgające pupy. Byłam w 2 kl podstawówki jak obciełam i mama zaostawiła na pamiątkę mój warkocz 🙂

http://allegro.pl/item714416871_album_5_lat_dziecka_a_geddes_od_wydawcy_bordowy.html ten jest czadowy 🙂

PannaNikt ja już pisałam, na obiadek robię ziemniaczki, mizerię i kotlety z fileta kurczaka 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂 ja sobie pojadlam, teraz troszke ogarnelam sie i wkoncu zrobilam porzadek z moimi brwiami :P

AgnieszkaW a poszukaj w domciu rodzinnym czy nie masz czegos 🙂 albo znajomych co maja troszke starsze dzieci 🙂

U nas jak burza to juz z piorunami i jakis czas temu oba telefonu roztrzaskane o ziemie zostaly 😉) wiec chyba to normalne 😁 bo Ci faceci to potrafia nam na nerwy dzialac... 😠

Ja na obiadek robie takie cos latwego szybkiego i taniego 😁
paroweczki 4 pokrojone w kostke, 2 pomidorki bez skorki, cebulka i troszke keptchupu albo jak ktoś woli koncentratu.

Cebulka w drobna kostke, podsmazona do tego paroweczke, pozniej pomidorki zaparzyc i obrac ze skorki albo obrac ze skorki i zetrzec na tarce no i to ma sie dusic :P pozniej koncentrat lub ketchup (jak kto lubi i ile kto lubi) i podawac z makaronem ,ziemniakami lub ryzem 😜

• Mamusia
A gdzie Wy się podziewacie??

Dziewczyny hurrrra nareszcie wysprzątałam już zapomniałam jak to czysto może być :P jeszcze mi tylko 3 wielgachne torby z ciuchami po Dominice zalegają na fotelu,ale to zaraz szwagier przyjedzie i zabierze 🤪 Ale umieram normalnie kregosłup to mi zaraz wysiądzie 🤨 ale teraz już siedze i nic nie robie błogie leniuchowanie 😉

Fredeczkaa czekam z niecierpliwością na wieści od Ciebie 😆

• Mamusia
🙂Czesc
Mam pytanie. Ty tez jestes z południa kraju, no a raczej ze slaska. Co sadzisz o tych wszystkich przesadach na temat ciazy i dzieci? [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/MCH9p2-d1f29599018a509214f543a76af93882.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Dzień dobry kochane

Padam dzisiaj z nóg 😞 i jakaś taka nabuzowana jestem, jak bomba ze spóźnionym zapłonem... ehhhh

Byłam dzisiaj z mlodym na zakupach słodyczowych - musimy coś do jego wielkiej "tyty" włożyć. Wpadłam po drodze do kilku lumpków i kupiłam parę fajnych rzeczy dla synów 🙂

Dzisiaj zabieram się za porządki w szafie. Muszę jakoś półeczkę dla malucha wygospodarować. Jak ja Ci Mittka zazdroszczę, że Ty masz to już za sobą.

• Mamusia
OO DagiM gdzie Ty się kochana podziewałaś 🙂

No ja nie zazdroszcze naprawde sporo się napracowałam żeby chociaż jedną szafke opróżnić,ale jaka to frajda jak się już skończy 🙂

Skórka jeśli chodzi o przesądy to raczej nie ulegam im może przy pierwszej ciąży troszke się chamowałam z kupowaniem rzeczy dla córki ale teraz absolutnie nie.Także nie ma chyba przesądu którego bym nie złamała :P

• Mamusia
Jak z Kubą byłam w ciąży dałam się otumanić przez mamę Grześka i niczego nie kupowałam dla dziecka - bo nie wolno wcześniej żeby nie zapeszyć. Jedynie wyprawkę do szpitala miałam, a łóżeczko i wózek był kupiony dopiero jak Jakub był już w domku. Teraz jest inaczej

• Mamusia
To dobrze, ze macie takie podejscie. Czasem jak widze zazdrosc mojej sasiadki to ogarnia mnie lek. Ale niewazne. Macie racje!!! [img size=400]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/MCH9p2-a58668196ba8781eaeaf2582dc5f37b0.png" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

hej dziewczyny 🙂
ja wróciłam od lekarza, nadrobiłam zaległości i piszę, u mnie i małej wszystko ok, zwolnienie przedłużył na kolejne 3 tyg, na następnej wizycie dostane skierowanie na wspaniałą glukozę 🤪