Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Emmax najprostszy bezmięsny przepis na makaron robiłam ten z sosem jagodowym - Fredeczka juz wcześniej robiła, ale nie wiem czy tak jak ja.
Ja ugotowany makaron po prostu polewam jagodami ze słoiczka , dodaję troszkę cukru i smietanki kremowej i zajadam na słodko 🙂

Ale się napaliłam na ten cyrk 🙂 Juz jeżdzą po mieście samochody i przez głośniki ogłaszają 🙂

• Mamusia
http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/kiedy-w-lodowce-tylko-wiatr/ to ten co kiedys dawalam przepis, wyglada smakowicie! jednak jeszcze nie robilam go.

AgnieszkaW ja robie troche inaczej, bo wrzucam swieze jagody lub ze sloiczka ,wlewam slodka smietanke lub kwasna smietane zalezy co mam w domu i dosypuje cukier i to razem miksuje i tym polewam makaron spaghetti lub swiderki zazwyczaj. Dobry jest tez tak samo zrobiony ale truskawkowy i ze wszystkich innych owocow 🙂 mozna tez dodac jogurt naturalny zamiast smietany lub jogurt smakowy np truskawkowy do truskawek 🙂

Kurna chata , dzwoniłam do szwagierki i ona nie chce iśc do cyrku 😞 ale mam doła , mąz pewnie tez nie będzie chciał 😞 a może któraś z Was jest chetna żeby ze mną iśc 🙂

• Mamusia
ja bym mogla isc 😁 😁 😁 ale za daleko mam 😜

Aha dziewczyny zapomnialam wam napisac, moj kochany Marcin wymyslil sobie,ze od dzisiaj bedzie jezdzil na treningi na K1 ! 3 razy w tyg! powalilo go poprostu ale tak sie napalil na to ,ze juz go nie odciagne od tego pomyslu! Chyba ze zleja go tam raz,drugi,trzeci ,czwarty itd itd to moze wkoncu mu sie znudzi takie ciagle obrywanie 😁

Tak dla wyjasnienia, K1 to sa te sztuki walki ktore stosuja Ci kolesie co walcza w klatkach za $$ 😠 powiem mu,ze hce sie zapisac na taniec towarzyski, on powie,ze nie ma czasu to powiem,ze mi tam dobiora partnera to moze sie rozmysli z tego K1 haha 😁

hmmmm jeśli takie jest jego marzenie.... ale ja jednak porozmawiałabym z nim na Twoim miejscu, powiedz mu że to niebezpieczny sport, a on ma w drodze dziecko i ma dla kogo być zdrowy.
Jak mu się tak chce tych sztuk walki, to niech sie zapisze na judo, karate czy cos innego, bardziej bezpiecznego 🙂

Zaraz jadę do lidla po rajstopki 🙂

Dziekuję kochane, że chcecie iść ze mną do cyrku, wiedziałam, że mogę na Was liczyć 🙂

Agnieszko, ja mogę iść do cyrku z Tobą, już jadę:laugh:a zaraz wybieram się po te rajstopki tak jak ty 🙂

fredeczka, postaw sprawę na ostrzu noża, skoro to takie niebezpieczne 🤔 och ci faceci, gorzej niż małe dzieci 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Zgryz wszystkiego naj naj 🙂

A Wy od rana już o obiedzie debatujecie :P ja zdążyłam dopiero śniadanko pochłonąć 🙂 byłam pod szkołą rozpoczęcie jutro o 8:30 więc zaczyna się wcześniejsze wstawanie 🤔

Akompf mam nadzieję że u kardiologa wszystko będzie dobrze.Gosiu czekamy na dobre wieści 🙂
Wiola jak tam ta Twoja plamka??

A ja też chciałam iść dziś do tego lidla zapolować na te rajstopki zobaczymy czy mi się uda bo koleżanka mnie ciągnie do sklepu bo chce żebym jej pomogła sprzęt wybrać do kuchni 🙂

AgnieszkoW już Ci proponowałam moja córa chętnie z Toba pójdzie do tego cyrku 🤪

• Mamusia
tzn on nie bedzie walczyc w klatkach, na to napewno bym sie nie zgodzila , ale na treningi chce jezdzic. Wiec 3 dni w tygodniu bede go widziec tyle,ze bedzie spac i rano 😠

karate i judo sa wedlug niego smieszne :P szczerze mowiac mnie tez smiesza :P pol mojej rodzinki trenuje karate, kuzynka jet vice mistrzynia europy w katach itd ale jak ja widze jak to pokazuje to smiec mi sie chce 😁 😁 😁

Fredeczka - może oberwie po dupsku i mu sie odechce :P ale na facetów to nie ma słów. Lepiej, zeby Ci znikał na treningi niż na imprezy 🙂

Emmax - coś tam wczesniej było z moim serduchem, ale nie dawało sie tak we znaki. Jak byłam przed ciąża na ekg to ono nic nie wykazywało - bo serducho mi waliło nierówno po wysiłku a czekanie poczekalni na badanie było wystarczająco długie, zeby się serducho uspokoiło. Teraz mam cały czas nierówne tętno i dość uporczywe to jest. Czasami wali jak cholera nawet jak leżę i nic nie robię ;/ A jak chce sie skupic na kopniakach Baśki to mi brzuch pulsuje cały i wtedy chwytam rękę żeby zmierzyc tętno i wszystkie falowania brzucha poza uerzeniami tętna mogę uznac za kopniaki - teraz szczególnie jak czuję od wewnątrz :P

ide posprzatac w kuchni i spadam na ten autobus w końcu 🙂

dam znac jak przyjade co i jak 🙂

Witajcie dziewczynki.

ZGRYZ sto lat!!!
WIOLA daj znać co u Ciebie!!

Ja zaprowadziłam córcię do przedszkola i leniuchuję sobie. Potem ogarnę dom i zrobię jakieś spaghetti, nic innego mi się nie chce robić.

Mittka to przywoź córcie do mnie 🙂

No ja tez juz uciekam. Mieszkanko posprzątane, kompocik ugotowany i lecę do lidla ze szwagierką 🙂 a swoją droga to ona ma na 17 wrzesnia termin porodu a biega jak ja teraz 🙂

Buzia do potem

I stało się... 16 września będę pić glukozę, bleeee....
Na samą myśl mi słabo.

Fredeczka. Czy kobieta czy mężczyzna powinni mieć swoje hobby. Ale akurat ten sport walki co sobie wymyślił Twój chłopak jest idiotyczny.

• Mamusia
Cześć dziewczynki!!!

Nic więcej się nie pojawiło więc nic nie będę z tym robić, jeżeli się to powtórzy lece do lekarza bez zastanowienia.

Zgryz WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!
Fredeczka o jakich ty skurczach pisałaś, o tych przygotowujących?
Gosia na wieści od Ciebie czekam z wielką niecierpliwośćią, mam nadzieję, że będą dobre i że nie będziesz sie musiała juz niczym martwić.

Dzisiaj się w końcu wyspałam, zjadłam śniadanie jednocześnie nadrabiając wasze posty i chyba nic więcej mi do szczęścia teraz nie jest potrzebne.Chyba się dzisiaj przejdę popływać bo wczoraj mi się niestety nie udało 😞

hej dziewczynki.
mam do was pytanie ... jestem na l4 a dzis mialam miec wizyte u gin. ale jest jeszcze na urlopie. wiecie moze czy nastepne zwolnienie moze przyniesc z tygodniowym opoznieniem czy musze w ten sam dzien co mi sie konczy l4.
z gory dzieki i pozdrawiam wszystki brzusie

• Mamusia
powiedzialam mu ze jutro ide na taniec towarzyski 😁 hehehe to powiedzial "no napewno" :P

Wiolka tak, pytala sie mnie na ostatniej wizycie czy miewam skurcze macicy i powiedziala,ze jesli by sie zdarzaly 8-10razy dziennie to automatycznie do szpitala mnie skieruje 😞

Pikasso z tego co wiem,masz czas do konca miesiaca zawsze,zeby doniesc zwolnienie bo wtedy z zusem trzeba sie rozliczac.