Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wróciłam do domku ze spacerku 🙂 pojadłam lodów ze szwagierką , pochodziłysmy po lumpkach, ale nic już nie kupowałam ona troszke ciuszków dla swojego synka kupiła.

Forum nadrobiłam 🙂

U mnie też dziś upał 😞

Idę coś zjeść 🙂 obiadku nie gotowałam, bo mam leczo z wczoraj 🙂

A lista Fredeczki nawet mi się przyda bo też jestem mało zorganizowana :laugh:

Mnie mąż nie stopuje z zakupami. Z resztą to on kupił wózek :P Mi jakoś brak mobilizacji, by zacząć kompletować wszystko.
Ja na razie mam 7 sztuk body z krótkim rękawkiem, 2 pary bawełnianych spodenek i dreski (bluza + spodnie)

Mittka cieszę się, że wyniki w porządku. Ja mam dopiero wizytę za 3 tygodnie 🤨 i wtedy właśnie będę pić glukozę ... bleee...

Hej dziewczyny 🙂 🙂 🙂
Ale ubaw miałam z tych filmików, nawet mój Tomek ze mną oglądał i śmiał się do łez :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Uuu Fredeczka ale długa ta lista ale bardzo przydatna 🙂 🙂 🙂 🙂
I już zapomniałam co miałam napisać :P :P :P :P
A Mittka to super że wyniki są dobre 🙂 🙂 🙂 🙂

A ja byłam u rodziców. Przywiozłam sobie ziemniaczki, marchewkę, cebulkę, buraczki, jabłuszka ... wszystko z działeczki mojej mamuni 🙂 fajnie tak sobie prosto z drzewka rwać jabłuszka 🙂

Dziewczyny a ja wszystkie ciuszki poprałam w zwykłym proszku Bonux i wypłukałam w Lenorze .... nie wiem czy wyprać je jeszcze raz w jakimś specjalnym dla dzieci... jak mi radzicie?
Moja koleżanka , która niedawno urodziła pierze wszystko w zwykłym proszku, ale jak czytam, że Wy Lovella i te inne to głupieję....

• Mamusia
no rzeczywiście pusto tu u nas dzisiaj...
ja byłam głodna, a nie chciało mi się nic robić więc wciągnęłam snikersa i teraz mogę spokojnie iść spać :P
mittka fajnie, że masz glukozę już za sobą, ja przegapiłam sprawę i pójdę dopiero w przyszłym tygodniu.
Dobranoc brzuchatki 🙂

o kurcze, piszecie, ze pustki a ja prawie 40 stron do nadrobieni miałam... Nie pamiętam już co miałam napisać 🙂

Jeśli chodzi o żelazo w diecie to uważajcie na wątrobę - zawiera mnóstwo witaminy A a w ciązy nie za bardzo można podobno - http://www.scumdoctor.com/Polish/medicine/vitamin-supplements/vitamin-a/Vitamin-A-Requirement-For-Pregnancy.html

czytalam w wielu źródłach...

Persy - śliczne ciuszki

MIttka - dzięki za łańczuszek śmiechu - popłakałam się ze śmiechu, cieszę się, że Twoje wyniki są ok.

agnieszkaw - tez zerwałam z ogrodka teściowej troche warzyw ale starczy na dobrą zupkę - własciwie na jutrzejszy barszczyk bo przewaga buraków jest 🙂

Jeśli chodzi o wyawkę to mój mąz mmnie jeszcze stopuje ze względu na kaskę ale pewnie za chwile zaczniemy działac 😉 Jutro napisze co już mam a spodziewam się też od siostry jakiejś paczuszki z ciuszkami 🙂 Dostałam już takiego węza pod plecy 😉 Ale jeszcze nie korzystam 🙂

• Mamusia
Hej!

Przeczytałam co napisałyście ale nie mam siły od siebie nic dodać co by miało jakiś sens. Dzisiaj mam bardzo kiepski dzień.... czeka mnie wojna z całą rodzinka mojego męża tuż po porodzie, ehhhh ale cóż muszę postawić na swoim bo inaczej zwariuję jak mi będą przychodzić na 2 dzień po porodzie zobaczyc dziecko 😮 🤢 🤔 Szlag by to....
Może się jutro na ten temat bardziej rozpiszę, bo dzisiaj juz dość mam i ze zdenerwowania chyba aż dostałam tych skurczy Braxtona czy coś i ciągle schylona hjestem boi nie mogę się wyprostować 😞

i juz was nie ma...

a Baska się nie odzywa od tamtej pory 😞
To już 23 tc - w sumie to przecież juz szósty miesiąc! zaczynam się martwić 😞 Mąż mnie pociesza, że wszystko okej, bo przeciez poczułam te kopniaki i to n milion procent ale jednak martwie się, ze jeszcze nie czuję regularnych kopnięć...

Ehhhhhhhhh

dobranoc Grudnióweczki :*

Wiolka, a msz uczucie takiego ciągnięcia w dół? Dziś tez coś takiego miałam ale przy pełnym pęcherzu a przy siusianiu to wyprostowana jak na egzaminie siedziałam 🤪 ale nie wiem co to było 🤔

Wiolka, mam nadzieję, ze z ta przerwą to masz rację, bo pierwszy raz to 17tego poczułam a est 20ty i nadal nic... 😞

czekam jak na zbawienie, tym bardziej, ze mi lekarka powiedziala, że jesli w ciągu tygodnia nie poczuję to mam jechać do szpitala sprawdzić czy wszystko okej - minął juz ponad tydzień...