Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ulka napisał(a):
hello ja tylko na chwilke jutro 7.30 ide do szpitala ☺️ bede miec zakładany ten krazek i sterydy na rozwoj płuc dla dzieciaczka bo moja szyjka nawet nie ma 2 cm ale jak nie bedzie miejsc w szpitalu to dr powiedzial ze mi zalozy tylko i nie wie co dalej
smutno mi bo zaczynam sie bac ze sie urodzi za wczesnie buuu ale na 100% dziewczynka i super zdrowa , odwrocona głowka w dol i pcha sie juz na swiat, no nic, nie ja pierwsza z taką szyjką i tym pessarem czy czyms i nie ostatnia.. 🤢

Ulcia nic się nie martw, przecież to szczęśliwe forum i wszystkie urodzimy w grudniu 🙂 pewnie będziesz zmuszona leżeć, do grudnia już blisko - dasz radę. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze 🙂 Trzymam kciuki i ściskam Was 😘

• Mamusia
Ulka napisał(a):
hello ja tylko na chwilke jutro 7.30 ide do szpitala ☺️ bede miec zakładany ten krazek i sterydy na rozwoj płuc dla dzieciaczka bo moja szyjka nawet nie ma 2 cm ale jak nie bedzie miejsc w szpitalu to dr powiedzial ze mi zalozy tylko i nie wie co dalej
smutno mi bo zaczynam sie bac ze sie urodzi za wczesnie buuu ale na 100% dziewczynka i super zdrowa , odwrocona głowka w dol i pcha sie juz na swiat, no nic, nie ja pierwsza z taką szyjką i tym pessarem czy czyms i nie ostatnia.. 🤢

Ulcia trzymaj sie, zaloza Ci ten pessar i bedzie dobrze!!!
masz dalej to twardnienie brzuszka?
dobrze ze te zastrzyki dostaniesz. chociaz jak lezalam w szpitalu to lezala kolo mnie babka ktora tez je dostala w 28tc, a byla teraz w 34tc i jeszcze nie urodzila (blizniaki).
a z pessarem tez mialam kolezanke, od 22tc, chodzila normalnie, nawet na poczcie ja spotkalam, wpuscialam ja przed siebie, bo oczywiscie nikt inny jej miejsca nie ustapil 😮urodzila w terminie. 🤪

• Mamusia
Ula trzymaj się kobieto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
We dwie się trzymajcie laseczki 😘 😘 😘
Będzie wszystko w porządku tak jak dziewczyny pisały noooooo 🙃

A ja się właśnie robię na rudo 🤪 🤪 🤪
Może to mi pomoże być wredną suką dla...wiadomo kogo hehe 😉

• Mamusia
novaM napisał(a):
Ula trzymaj się kobieto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
We dwie się trzymajcie laseczki 😘 😘 😘
Będzie wszystko w porządku tak jak dziewczyny pisały noooooo 🙃

A ja się właśnie robię na rudo 🤪 🤪 🤪
Może to mi pomoże być wredną suką dla...wiadomo kogo hehe 😉

to czekamy na zdjęcie z nowym kolorkiem 🙂

• Mamusia
Hehe właśnie doczytałam o farbowaniu włosów...a niech i on rudy będzie a co mi tam 🙃

Aaa i jeszcze jedno - Aga ciężarnych w to wierzących może i mało ale jestem pewna, że jest mnóstwo nie będących w ciąży, którzy wierzą w te myszy na przykład 😉

• Mamusia
dobry wieczór i dobranoc jestem tak zmęczona że padam na twarz nienawidze wykończeniówek w domu i przed domem jeden wielki syfffff 😠 a posprzatać później nie ma kto. Jezszce chyba najmłodszy synek zaczyna mi chorować a co dopiero go wyleczyłam uroki przedszkola

• Mamusia
Witam brzuszki !
Uczytałam się co nie miara chyba ze 40 stron nastukałyście 😆
w każdym razie nova i guga zrobiły mi ochotę na ciasto, a że jest już 20 więc nigdzie się nie ruszam - jutro sobie to odbiję !
Ulcia wierzę, że musi być dobrze! Na pewno myślami będziemy z Tobą i maleńką ! Więc niech Ci to włożą i obserwują, a potem leżenie do świąt i oszczędzanie się !
Rita wiedzę, że Twój Adam dostał już syndromu wicia gniazda ! a ponoć kobiety przed porodem go mają 😁 Mój M malował dzisiaj nasz pokój i okazało się, że farba z pod spodu przebija, bo miała zbyt intensywny kolor. Chciał zdążyć zanim z praktyk wrócę a zastałam go tak zdenerwowanego że mu nie poszło, biedaczek. Ważne że się starał, a jutro to jakoś ogarniemy !
Basieńka gratuluję udanej wizyty i podziwiam, że pracujesz nadal.
Witam novą grudnióweczkę, justyne89. Co do gotowania obiadów dla całej rodziny, widzę że masz podobny problem jak ja! Tata nie je tego mam tego, a że oboje pracuję gotouję ja. Problem rozwiązała, bo zaczęłam ich w końcu wychowywać. Razem do kompromisu doszliśmy po 3 miesiącach, ciężko było ale się słuchają ! Częściej jestem z tatą w domu i już się przyzwyczaił że mi pomaga, a wcześniej z łaska wstawał po łyżkę do zupy (taki typ z niego :huh 🙂 i co da się. Wszystko się da nawet faceta po 50- tce wychować !

• Mamusia
widzę, też że nie jestem osamotniona w niespaniu do późnej nocy. Mimo tego, że jestem tak padnięta to nie mogę usnąć ! Coś mi się to nie podoba 😮
AAaaaaaa super wyglądają już fundamenty przynajmniej coś juz u Was widac. U nas nadal glina, glina, glina ! 😁

• Mamusia
Asiadudzika, chyba kupiłaś jonsona do mycia bobaska. Od wielu mam wiem, że dzieci noworodki lubią mieć na tą firmę uczulenie, więc radziłabym zmienić kosmetyk na początek, a zostawić go na potem. Nic się z nim nie stanie, bo tego się nie je, a lepiej alergii nie wywoływać. 🙂

• Mamusia
dzisiaj mam przerąbane wyszło demo nowej gry a raczej następnej części na PS3 i mój jest zakochany i gra i grać będzie jestem ciekawa czy nie wyjdzie z łóżka jak będzie szedł do pracy dopiero z tym padem w rękach zaśnie jeżeli w ogóle zaśnie a co dopiero jak na koniec października wyjdzie ta nowa część to nie będę miała dostępu to telewizora od popołudnia 😮
aaagaaa jadłaś te placki ziemniaczane? bo ja już ich się jutro doczekać nie mogę 🙃

• Mamusia
Czytałam uważnie mam nadzieję, że niczego nie ominęłam i nikogo 😆
Teraz podzielę się wrażeniami z przedszkola. Przekonałam się, że w ciąży to nie dałabym rady z dzieciakami pracować dzień w dzień. Tyle przygotowań do codziennych zajęć. Mimo tego, że dzieciaki bardzo miło mnie przyjęły to ich ilość 25 w 3 grupach dał mi dzisiaj tak w kość, że musiałam spać po praktykach 3 godziny. Padłam z nóg. Ale było cudownie. Wychowawczynie grup bardzo kontaktowe i pomogą zrealizować mi projekt do końca, więc wystarczyło że przeprowadziłam 7 zajęć i resztę sobie poradzą. Myślę, że nie chciały mnie narażać, z brzuszkiem siedzieć na dywanie to dopiero wyczyn o turlaniu się po nim nie ma mowy. A zaśpiewanie piosenki szok - chyba moja przepona mi odmawia posłuszeństwa, bo jak uczyłam dzieciaki piosenki to mi powietrza zabrakło 😁 i był ubaw 😁