Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wlasnie ...
jak walczycie z ciemieniucha ?
i co pomaga ?

najchetniej bym Oliwiacza niczym nie smarowala bo oprocz tego naczyniaka ma ladna skore, zadnych wysypek, wypryskow itp itd ... a jeszcze cos jej zaszkodzi i bede sie pozniej pieprzyc z jakims uczuleniem 🤢

ja dopajam Malucha przegotowana woda ...
ale ja butlowa Mama wiec u mnie inaczej 🙂

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ilonka taka maseczke do włosów tez stosowałam, albo jeszcze sok z czarnej rzepy ale wali przeokropnie 🙂

morfi to gratki rocznicy 🙂

ja jem cerazette, tablety dla kobiet karmiących, je się je cały czas o stałej porze, a co do douszenia dzisiaj było na jeźdzca i było przyjemnie hurrrrrrrrrrrra 😁 😁 😁 😁 😁 😁

a co do lodów- jem dużo 🙂

komary chicco ma coś takiego do wózka na beterie koło 60zł i tylko baterie się wymienia, jakieś fale tym komarom wysyła, my jutro kupujemy

na ciemieniuchę polecam szampon z musteli przeciw ciemieniusze i duzo czesania łepetynki, tylko że my póki co ciemieniuchy nie mamy i mam nadzieje że już jej nie bedzie

Maja spała przez 3h, odwiedziła nas Lenka 5tygodniowa jaka chudzinka 🙂 w poniedziałek lansować bedziemy się w parku, ojciec poszedł na grilla z kumplami a my we dwie urzedujemy

puszczam sesje 🙂

• Mamusia
Piękna Majeczka 🙂

U nas narazie królują gumki chociaż ich nie cierpię. Zresztą widzę że wiekszość z was ma takie odczucia.
Po wizycie u gina zamierzam brac tabletki bo do spirali wogóle nie jestem przekonana.

A mały do południa bidulek meczyl sie strasznie ze spaniem.
Za to teraz odrabia straty i slodko spi 🙂

• Mamusia
witam
padam ten dzien mnie rozlozyl na lopatki, potrzebowałam się uczyc to mały od samego rana koncertował padł dopiero koło południa na 3 godz żal mi naszych bobasów w taki upał, pampersy 3 okazały sie kichą chyba eszcze za duze bo kupa wylatywała z tych zabezpieczających motylków - falbanek.poróciliśmy do 2 🙂 nie rozumiem mojego dziecka nigdy nie potzrebował noszenia na raczkach jak dzis w taki upał nie mogł sobie znalezc miejsca i najlepiej spało mu sie na moich recach a pot lecial mi po cyckach rowie itp maly z mokra czuprynka wreszcie padl , jak wroci maz to go wykapiemy 🙂 nabawilismy sie potowek w zgieciach reki 🤢
sex hmmmmmmm bardziej maz ma przyjemnosc niz ja, po calym dniu latania kolo dziecka i uczenia sie wieczorne mizdalenie sie w taki upal nie sprawia mi zadnej przyjemnosci, okres hmmmmm pobolewa mnie brzuch na okres ale krwawienia nie ma zauwazylam ze po sexie krwawie na drugi dzien doslownie taka kapka moze jakiejs nadzerki sie nabawialm wypadaloby wreszcie nogi rozlozyc u gineksa, zauwazylam ze bardziej o psioche dbalam w ciazy jak teraz tez tak macie? 🤢 ☺️
wlosy w ciazy super teraz zaczynaja wypadac podczas kapieli ciut bardziej ale poki co nie panikuje.
sztunia cora rewelacja Ty super mamcia
dzis wychodzac z domu wkurzyla mnie sasiadka maly plakal bo gondolka stala na ziemi a ja lecialam po stelaz i mowi do mnie co to dziecko tak pani placze co na to lekarz? a babka ma 50 lat 2 doroslych dzieci pojebana jakas, mowi zeby nie przyzwyczajac do noszenia bo jak bedzie wazyl 5-6 kilo to co ja zrobie jak w nocy bedzie plakac, ja mowie ze dziecko wazy 7 kilo a w nocy grzecznie wtula sie w podusie i zasypia.
parasolke mamy uzywke w 2 miejscach wyginana ale nie uzywam mam takie trasy ze slonce pada na mnie nie na dziecko wiec o solarce nie musze myslec bo juz jetsem zjarana jak nie wiem co musze tylko jeszcze tyl nog opalic 😜 ide cos wrzucic na ruszt i troszki powtorzyc notatki przed jutrzejszym egzaminem
ilonka masz racje brzuszkowe mamy mialy inne poczucie humoru i inne zmartwienia nie to co teraz panie mamy 😜 😎

• Mamusia
no teraz to my mamy kwoki jesteśmy, i jedyne to chyba anka swoimy tekstami wrzuca tu trochę śmiechu 🙂
a co do solarium ja byłam dwa razy, a potem juz słoneczko wyszło więc sensu nie było 🙂
okno umyte, ja umyta wezmę się za prasowanie i dobejrzę samuraja z tomem criusem 🙂

a no i ja też zakupiłam agatowy leżaczek, podejrzewam że w poniedziałek go otrzymam, agatta Ty normalnie pisz do fishera żeby Ci jakieś honorarium za reklamę dał 🙂

• Mamusia
no to ja pisze do Fisher Price'a ...
jakby co - licze na Wasze poparcie ...
nagroda tez jestem sklonna sie podzielic 😉

Mala chwilowo spi przy karuzeli ... tez Price'a 😜
a ja zwijam sie do Meza ...
tak te francuskie lody dzisiaj reklamowalyscie, ze moze tez sie skusze 😉

spokojnej nocy Brzuszki bez brzuszkow

• Mamusia
maz w pracy wiec sama musialam mlodego wykapac i jak zawsze kapalam o 21 tak teraz wykapalam o pol godziny wczesniej, bo od dwoch dni mlody o godzinie 20.55 zasypial i spal do 23 🥴, wiec dzis nie chcialam ryzykowac snu i go wczesniej wykapalam, a teraz maly spi w samym pampersie rozmiar 3 (jak sie dobrze zapnie to kupa nie wylatuje 😁) przykryty sama pielucha flanelowa od polowy ciala, bo mam w sypialni 30.9 🤢 normalnie tropiki 😮

zrobilam mu mleko modyfikowane, bo tak mnie czesto ssal, ze zauwazylam ze mam malo pokarmu, ale na szczescie pocycal moje mleko i w koncu nie dalam mu sztucznego.

co do duszenia- na poczatku bolalo ale od 3 razu jak sie nakrece to nie boli 😁
no ale teraz poslucha bo od poniedzialku znow ma okres ( nie ma to jak 2 okres od pologu 😜)

musze umowic sie do gina na przeglad i chyba zaczne brac tabletki, choc nie powiem, nawet gumki nam sie ostatnio spodobaly, za czasow narzeczenstwa tak dobrze nie bylo w gumie jak teraz, o dziwo 😁

p.s. wyglada na to ze tylko ja mam juz ochrzczone dziecko i to juz od miesiaca, i sie ciesze ze mam to juz za soba.

no to wracam do pisania pracy magisterskiej, bo termin goni, a ja w tyle, ech