Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Elkka wiesz ile ja walczylam z moja rodzina o to imie, szok wiesz jak to babcie zreszta moje ciotki i mama tez tradycjonalisci i ciezko im z tym 😁 ale mieli Swoje dzieci to dawali na imie jak chcieli wiedz sie nie slucham zreszta taka juz jestem 😁 Dzieki za Twoje slowa czuje teraz ze mam racje 😉
Wkurza mnie to podawanie przyczyn korekty 😠

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Julcia chyba każda z nas to przeszła...moja teściowa jak zaczęła wymyślać imiona to chciałam już pożyczać od taty wiatrówkę 😉
Nasze Dzieci nasza sprawa...w końcu tez chcemy mieć tą przyjemność i wybrać imię a nie mają nam ją odbierać.

• Mamusia
Bo z imieniem to jest tak, że najlepiej po fakcie uświadomić. U mnie na początku Matylda miała być- ludzie różnie reagowali, ale najgorsza była moja mama, że ona się nie wtrąca, ale non stop dzwoniła i mówiła że Bożenie się to imię nie podoba, później znowu że Krysi i tak non stop, komu by nie powiedziała to bee. Anielę skwitowała, że to już lepsze i innym też bardziej się podoba- no mnie na szczęście też, bo inaczej to bym nie zmieniła, bo ktoś coś.

u mnie jak się dowiedzielismy na początku że będzie chłopiec to miał być Kubuś a moja teściowa zaczęła że jej się Kubuś nie podoba ładniejsze Mikołaj albo Adam i tak każdego dnia no normalnie tak mnie wkur... i jak poszlismy do innego lekarza który powiedział że to jednak dziewczynka i nie chcieliśmy jej imienia powiedzieć to fochem strzeliła...i wszyscy myśleli że Zuzia 😜 a my im na złość i Lenka 😉

• Mamusia
hello
kasiak no to gratulejszyn synalka i takiego meza 🙂 supcio- takiego expresu to pozazdroscic 🙂
a fotka przecudna

perełka bidulko co znowu ktos kombinuje

klapi ja tez mam mega kreche, ciekawe kiedy ona zniknie

a za te opowiesci o jedzeniu to w palniki dostaniecie 🙂 ja zaszaleje jem parówe 🙂
musze prasowac a ssaczek nie śpi

• Mamusia
a moja tesciowa to najpierw gadala ze wszystkie jej znajome maja wnuczki Hanie i wszystkie dziewczynki tak sie nazywaja.
a jak dowiedziala sie ze na 2 ma byc emma to tak krecila nosem. i jeszcze w dzien rejstracji dzwonila czy napewno.
a potem switowala" no iech bedzie to twoje dziecvko".

wlasnie, kurcze, moje i brzydkiego...

• Mamusia
Dzien Dobry 🙂

Chyba za pozno wstalam bo juz wszystkie obklaskane jestescie ...
udalo mi sie tylko Sztuni dac bo akurat weszla 😎

No dzisiaj to od 6 piekne skurcze przepowiadajace mialam -
juz mialam nadzieje, ze cos sie rozkreci, ale przeszlo ...
tak z dnia na dzien jakies nowe "atrakcje" mnie spotykaja w tej kwestii,
ale kiedy sie to wszystko zacznie, kto to wie ...
mam nadzieje, ze do 42 nie bede musiala czekac 🤢

a jak wstalam to tak mi w kroczu jakas kosc strzelila, ze myslalam, ze padne 🤪
sypie sie jak nic ...
ale to raczej wiek a nie porod ☺️

taka super pogoda a ja znowu w domu bede siedziec ...
juz mnie szlak trafia od tego "nic nie robienia"
dupa tam

... a jesli chodzi o imie dla Malej to biore tylko i wylacznie pod uwage uwagi mojego Meza ...
inni mnie nie interesuja ...
i tak jak Morfi - Mama to nawet nic nie powie, ale opowiada jak to sie jej kolezankom nie podoba ... a co mnie jej kolezanki obchodza ?
najlepsza i tak jest obrazona do dzisiaj tesciowa, ktora jest zla, ze decyzje o posiadaniu Dzidzi podjelismy bez niej 🙂 ( jakbysmy w ogole ja swiadomie podejmowali 😉 )
... tak czy inaczej - nie wiem jak ona sobie to wyobrazila, ze w trakcie oficjalnego obiadu poprosimy ja o zgode na dziecko ? heh 🙂

Agatta bo teściowa chciała byc przy poczęciu a Wy jej taką atrakcje zabraliście i samolubnie sami sobie dzidzię zrobiliście 😉

Widzę że każda z nas dzisiaj czeka na poród 🙂 ja tez miałam bóle rano ale minęły 😞

😁 😁 😁 Agatta 😁 😁 😁 dobre to
odrazu mi się przypomina jak moja teściowa mówi do Jacka by pokazał Bilusiowi(pies) jak to się robi bo nie mógł zapylić Lilly 😉

Temat imion dzisiaj na tapecie. Michaś już nasz zarejestrowany więc nie ma odwrotu. Ja byłam w urzędzie po akt więc tatuśko nie mógł mi zrobić numeru i obciąć drugiego imienia Seweryn.